• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2020

20:25

ZMIJU ISPITIVALI ŠEST SATI! Tačijevo saslušanje završeno za danas, pre ulaska u sud u Hagu dao SRAMNU IZJAVU!

Politika

ZMIJU ISPITIVALI ŠEST SATI! Tačijevo saslušanje završeno za danas, pre ulaska u sud u Hagu dao SRAMNU IZJAVU!

Podeli vest

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas, posle šest sati ispitivanja u prostorijama Specijalizovanih veća i tužilaštva u Hagu, da je sve vreme slušao tehnička pitanja koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik, i najavio da se sutra nastavlja ispitivanje

Tači, koji se nalazi na ispitivanju u Hagu na poziv specijalizovanog tužioca povodom optužnice za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, nije iznosio druge detalje, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pred ulazak u zgradu suda, Tači je rekao da se "borio za nezavisno i slobodno Kosovo, zasnovano na jednakim pravima, multietničkom društvu i vladavini zakona, te da je spreman da se suoči s novim izazovima i trijumfom za svog sina, porodicu, narod i svoju državu", preneli su prištinski mediji.

- Niko ne može prepisati istoriju. Ovo je cena za slobodu. Verujem u mir, istinu i pravdu. Verujem u dijalog i dobre odnose sa svim susedima. Kosovo je priča o uspehu i na to sam veoma ponosan. Odredište Kosova je članstvo u EU, NATO i trajno prijateljstvo sa Sjedinjenim Državama - rekao je Tači.

SEĆATE LI SE PROSPERA... SADA JE U TAČIJEVOM TIMU U HAGU! Najstrašnije napadao Srbiju zbog navodnih ratnih zločina! IMA LI VEĆEG DOKAZA KO STOJI IZA OVK?!



Prištinski mediji preneli su da ga je ispred sedišta suda sačekalo nekoliko desetina Albanaca koji su protestovali protiv optužnice, koja zajedno sa njim tereti i lidera Demokratske partije Kosova (DPK), bivšeg predsednika skupštine Kadrija Veseljija i druge.

Albanci koji su ga dočekali nosili su razne transparente i skandirali Tačiju, prenosi Koha di tore.

Optužnica protiv Tačija podignuta je 24. aprila i sada se nalazi kod sudije zaduženog za njeno preispitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju, saopštilo je krajem juna Specijalizovano tužilaštvo.

Prema saopštenju tužioca, Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti, izvestilac Saveta Evrope, objavio je izveštaj u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova koji su umešani u ratne zločine.

Kosovska skupština usvojila je zakon o osnivanju Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva u avgustu 2015. godine.

Njihovo sedište je izmešteno u Hag zbog bezbenosti žrtava i svedoka predstojećih postupaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 3 godine

Da oni su svoju ,,,slobodu,,, plaćali na najmoderniji način vadeći i prodavajući organe Srba

Mili

pre 3 godine

Kojih to Srba? Gde su tela tih Srba? Gde su kosti tih Srba? Gde su su organi ko ih ih kupovao i gde? Gdeje ta Žuta kuća.....pa šta smo idioti a?

Marcco

pre 3 godine

A jel mu Soroš lično pisao izjavu ili je to radila PR služba američke ambasade u Prištini?

Vesna

pre 3 godine

Siptari zmija lažna država kosovo je srbija eto dokle dte stigli mržnjom pa od koga da se prvo čuvate kada srbe i srbiju mrze boshnjaci hrvati albanci vojvođani novi pazar sa druge strane na vrsta vam kuca građanski rat i još imate vreme da napišete nesto za zmiju i šiptare oni su ok vi gde ste mini sputniku

Milenko Mihajlovic

pre 3 godine

Kosovo je deo Srbije od pamti veka. A šta je sa žutom Kućom?

jova

pre 3 godine

Pametnom coveku je dovoljno da zna ko je organizator ovog sudjenja -koje je samo mamac da se unisti prostali deo dokumentacije i eventualni svedoci. Radi se o pranju ili ispiranju biografije velikog siptarskog pinokija. Toliko je dokaza i svedoka obrisano istom metodologijom,stvarno im ne treba davati nikakve originale,jer jednom ce ovaj pinokio biti napusten od svog tvorca,a onda...pravda!!

Saradžogla

pre 3 godine

Ето доказа да је суд у Хагу само за србе? ... Хашиш Тачи је србин из фамилије Даниловић.Његов прадеда поп Радосав прешао је у ислам ИЗ КОРИСТИ што му се није остварило.Више није био Радосав Даниловиић већ Јусуф Тачи.Потомак или ти праунук Хашиш Тачи постао је изрод српског рода убијајући сопствени народ уз помоћ албанских окупационих снага!

Stojan

pre 3 godine

Vidite kako oni zlocince okji su cinili zlocine nad Srbima pustaju posle toboznjeg ispitivanja a Srbe drze godinama zatvorene i bez optuznice.

Rade

pre 3 godine

Za šiptare je zločinac heroj, i narod ga podržava! A kod nas, heroje isporučivali u Hag lopovi i izdajnici! A sada oni organizuju "proteste" da ruše državu! Eto, "samo" je u tome razlika između šiptara i nas, oni se svi bore za svoju državu, a mi imamo Đilasa, Mariniku, Boška, raspopa antonija, Vuka, Tadića, Borka, Noga i još na desetine ili stotine onih koji bi da ruše svoju državu, koja ustvari i nije njihova, oni samo kradu u njoj i od nje!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija