• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2020

16:04

(FOTO) ZAR JE MRŽNJA PREMA OVOJ VLASTI TAKVA DA SE NAMERNO GOVORI NEISTINA?! Vesić odgovorio istoričarki umetnosti Irini Subotić!

Politika

(FOTO) ZAR JE MRŽNJA PREMA OVOJ VLASTI TAKVA DA SE NAMERNO GOVORI NEISTINA?! Vesić odgovorio istoričarki umetnosti Irini Subotić!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgvoorio je istoričarki umetnosti Irini Subotić na spekulacije da je spomenik Stefanu Nemanji radio ruski vajar koji je poznat po tome što je radio spomenike Vladimiru Putinu

Neverovatno je da ugledna istoričarka umetnosti Irina Subotić kaže javno neistinu da je autor spomenika Stefanu Nemanji ruski vajar Aleksandar Rukavišnikov poznat po tome da su u “celoj Rusiji njegovi spomenici Putinu i drugim velikodostojnicima”!?

To je neistina. Rukavišnikov nikada nije izvajao spomenik Putiniu kao i bilo kom drugom aktuelnom ruskom velikodostojniku. Zar je mržnja prema ovoj vlasti takva da g-đa Subotić namerno ne govori istinu?

Nadam se da je u pitanju samo neobaveštenost. Кada sam bio u Moskvi dobio sam na poklon monografiju Aleksandra Rukavišnikova u kojoj su sva njegova dela. Rukavnišnikov ima svoja dela ne samo u Rusiji već još u nekoliko evropskih zemalja. Izvinjavam se zbog kvaliteta slika ali slikao sam mobilnim telefonom. Videćete da je vajao statue i spomenike Dostojevskog, Šolohova, Puškina, Gogoljalj ali Tjudora koji bili nisu ruska dinastija. 

Svaka umetnost, posebno vrhunska, izaziva polemike. Mogu da razumem da se Irini Subotić ne sviđa umetnost Aleksandra Rukavišnikova. Ali nije lepo lagati i izmišljati stvari koje autor nije uradio a koje treba da diskredituju prvo njega kao autora a potom i Predsednika Republike i Vladu Srbije koji su ovaj spomenik naručili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Možda ipak treba pokušati tazumeti Irinu Subotić, s obzirom na njena proživljena mnogaja leta - jer kod mnogih ljudi starost čini svoje a, kako neki naučnici tvrde, znanje postaje krhko.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija