• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.07.2020

15:12

ALBANCI NA KIM SE JEREMIĆU ZAHVALJUJU I DIVE! Đurić: On je jedan od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti

Politika

ALBANCI NA KIM SE JEREMIĆU ZAHVALJUJU I DIVE! Đurić: On je jedan od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti

Podeli vest

Vuk Jeremić je danas zasluženo čovek kojem se Albanci na Kosovu i Metohiji zahvaljuju i dive kao jednom od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti, a iz istog razloga je danas opravdano prezren gde god se govori srpskim jezikom, saopštio je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić

Deset godina je proteklo od sulude inicijative režima Borisa Tadića da se pitanje samoproglašene nezavisnosti Kosova iznese pred Međunarodni sud pravde, gde su u tom trenutku većinu činile sudije iz država koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, i u skladu sa tim jedine moguće odluke tog suda. 

Vuk Jeremić je bio glavni izvršilac te operacije koja je okončana međunarodnom afirmacijom samoproglašenog Kosova, i do danas je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde najčvršći i najčešće korišćen pravni argument Prištine.

Jeremić je doslovno heroj albanskih separatista, jer nijedan pojedinac među njima nije učinio toliko za državotvornu ideju albanskih separatista koliko je učinio Jeremić, a da stvar bude gora spisak njegovih zasluga se tu ne završava.

Naime, Jeremić je kao ministar spoljnih poslova Srbije bio formacijski odgovoran za štetne sporazume potpisane sa Prištinom, jer njegova desna ruka Borko Stefanović je vodio te pregovore, kao što je bio odgovoran i za izmeštanje pregovora o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

Poražavajuće je to što je neko, ko se izdaje za srpskog političara, učinio za samoproglašeno Kosovo više i od samog Bila Klintona i čitavog glavnog štaba UČK, ali to je lekcija iz koje ćemo kao politički kolektiv morati da izvučemo nauk za budućnost, kako nam se takve štetočine na vlasti nikade više ne bi dogodile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVOJIM TRUDOM ZDRAVSTVENI RADNICI SPASAVAJU ŽIVOTE! Oglasio se Marko Đurić, pušten na kućno lečenje!
Politika

SVOJIM TRUDOM ZDRAVSTVENI RADNICI SPASAVAJU ŽIVOTE! Oglasio se Marko Đurić, pušten na kućno lečenje!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas se oglasio na svom Fejsbuk profilu nakon što je 27. juna u javnost dospela informacija da je pozitivan na koronavirus. On se tom prilikom zahvalio "požrtvovanim lekarima i medicinskim sestrama koji su vrhunskim profesionalnim odnosom pomogli da prođem kroz najteži period bolesti" i istakao da će se narednih dana oporavljati kod kuće.

07.07.2020

09:25

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija