• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

22.07.2020

17:42

JEREMIĆ JE ZA ALBANCE HEROJ, ZA NAS OPRAVDANO PREZREN! Ðurić: Takve štetočine nam se više neće dogoditi!

Politika

JEREMIĆ JE ZA ALBANCE HEROJ, ZA NAS OPRAVDANO PREZREN! Ðurić: Takve štetočine nam se više neće dogoditi!

Podeli vest

Vuk Jeremić je danas zasluženo čovek kojem Albanci na Kosovu i Metohiji zahvaljuju i dive se kao jednom od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti, a iz istog razloga je danas opravdano prezren gde god se govori srpskim jezikom, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ðurić je naveo da je deset godina proteklo od „sulude inicijative režima Borisa Tadića“ da se pitanje samoproglašene nezavisnosti Kosova iznese pred Međunarodni sud pravde, gde su u tom trenutku većinu činile sudije iz država koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, i u skladu sa tim jedine moguće odluke tog suda.

- Vuk Jeremić je bio glavni izvršilac te operacije koja je okončana međunarodnom afirmacijom samoproglašenog Kosova, i do danas je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde najčvršći i najčešće korišćen pravni argument Prištine - naveo je Ðurić.

Napominje da je Jeremić doslovno heroj albanskih separatista, jer nijedan pojedinac među njima nije učinio toliko za državotvornu ideju albanskih separatista koliko je učinio Jeremić.

- Da stvar bude gora, spisak njegovih zasluga se tu ne završava. Naime, Jeremić je kao ministar spoljnih poslova Srbije bio formacijski odgovoran za štetne sporazume potpisane sa Prištinom, jer njegova desna ruka Borko Stefanović je vodio te pregovore, kao što je bio odgovoran i za izmeštanje pregovora o Kosovu i Metohiji iz UN na teren EU - kaže Ðurić.

On navodi i da je poražavajuće to što je neko, ko se izdaje za srpskog političara, učinio za samoproglašeno Kosovo više i od samog Bila Klintona i čitavog glavnog štaba UČK.

- Ali, to je lekcija iz koje ćemo kao politički kolektiv morati da izvučemo nauk za budućnost, kako nam se takve štetočine na vlasti nikade više ne bi dogodile - zaključio je Ðurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Cijeli je svijet priznao državu Kosovo, oni su potpuno samostalni i odlučuju suvereno o svemu i sad vi ko glavom o zid.

Goran

pre 3 godine

Marko, nisi obavesten. U UN veci deo drzava je protiv nezavisnosti tkz. Kosova a siptari nisu odlucili suvereno o svemu kako pises. Referenduma na kim nije bilo za otcepljenje jer da je ga bilo izgubili bi ga jer su manjina na teritoriji Srbije sa autonomnom pokrajnom Kosovom i Metohije

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija