• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.07.2020

09:07

SOCIJALISTI POTCENILI VUČIĆA! Predsednik Vučić najbližim saradnicima: SAMO NEKA MISLE DA SAM NAJGLUPLJI NA SVETU!

Politika

SOCIJALISTI POTCENILI VUČIĆA! Predsednik Vučić najbližim saradnicima: SAMO NEKA MISLE DA SAM NAJGLUPLJI NA SVETU!

Podeli vest

Kad mačke nema miševi kolo vode. Tako bi se moglo nazvati ponašanje miševa iz Socijalisticke partije Srbije, koji koriste svaki trenutak zauzetosti predsednika Vučića, koji rešava probleme, od angažovanja u vezi sa kovidom 19, preko problema sa KiM, do borbe za ekonomiju i očuvanje radnih mesta i standarda građana Srbije. Kao da je stav funkcionera partije Ivice Dačića "Hajde da zabijamo Vučiću klipove u točkove, hajde da šurujemo s opozicijom, hajde da diktiramo tekstove protiv Vučićevih saradnika, hajde da gostujemo u emisijama autora koji bi naprednjake i glasače SNS da natrpaju u logore, hajde da mi socijalisti sve to radimo, Vučić nema vremena da se bavi nama, a kad dođe formiranje vlade ućutaćemo se nekoliko dana i opet ćemo uleteti u naše omiljene funkcionerske fotelje!" A do tada će da razbijaju tog istog Vučića koji ih nosi na svojim leđima, baš kao što su funkcioneri i deca visokih i bogatih funkcionera SPS pre dve nedelje razbijala Skupštinu Srbije

Dovoljno je pogledati gostovanja čelnika SPS na televizijama kojima je posao od jutra do mraka samo i jedino da napadaju Vučića i SNS. Na TV Nova i N1 smenjuju se funkcioneri SPS, Mrkonjić, Đukić Dejanović, Odalović, Marković... I naravno, nije Dačić naivan, naprotiv. Ne šalje vrh stranke, osim Đukić Dejanović, ali za nju uvek ima izgovor: "Ma ona priča o natalitetu, o pravima žena, nisu to političke teme". Za Mrkonjića kaže: "Ma Mrka je mator i senilan", za Odalovića kaže: "Ma on se bavi državnim stvarima, Kosovom", za Markovića će reći da je on istoričar, a ne političar. Klasična Dačićeva igranka. A onda ljudima iz opozicije šalje signale: "Vidite da bušim Vučića na N1 i Novoj, vidite da i moj Novica Tončev udara na njih, uz vas sam kad dođe vreme, računajte na mene". "Računajte na mene", odnosno "Računajte na nas", omiljeni Dačićev slogan. Njegova poruka koju šalje svima, od Tadića, Koštunice, Vučića. A da, i Đilasu upravo ovih dana. A da se vratimo na Novicu Tončeva, za koga kaže Đilasovcima upravo to: "Eto vidite kako tuče naprednjake". Ne samo da “tuče”, nego nađe vremena da za Vreme i druge opozicione novine direktno novinarima diktira pljuvačke tekstove protiv funkcionera SNS, koji su mu krivi samo zato što pokušavaju da stanu na put njegovoj bahatosti. A onda kad ga kao Dačić pritisne uvek kaže "Ma ne, pa ja to protiv lokalaca, ja podržavam predsednika Vučića". I tako u krug. 

I na sve to Dačić se uvek pravi naivan kao francuska sobarica. Uvek na foru, malo se kao naljuti, malo uvređeno kaže "Ma ne moramo mi u vladu", pa otpeva neku pesmu, pa Jovo nanovo. I sve to u nadi da je Vučić prezauzet, da nema vremena, naravno, potcenjujući Vučića i računajući da će ga on preveslati i ovaj put.

Upravo zato, za socijaliste je sinoć verovatno bilo dramatično obraćanje predsednika Vučića na RTS koji je jasno pokazao da je potpuno obavešten, da zna ko mu šta radi iza leđa i da bi ovaj put za SPS moglo da bude vrlo, vrlo neprijatnih iznenađenja. Prvo je jasno stavio do znanja da nema više idiotskih kalkulacija o tome da li će SPS dobiti tri, dva, ili jedno ministarsko mesto, jer Vučić ne pravi pijacu, nego formira vladu koja treba da rešava probleme! A šta će mu SPS ako se oni ionako ne bave problemima?! Neki prilično obavešteni ljudi u SNS kažu da bi ovaj put Vučić mogao da iznenadi sve i da vladu upravo formira bez SPS. A Dačić i njegovi se nadaju da će Vučić i ovaj put da bude slab na njih, da će da bude čovek i da im oprosti još jednom njihovo sedenje na dve stolice. Da će da im zaboravi nerad, nelojalnost, bahatost. Nadaju se da će ga neke velike sile ubediti i pritisnuti. I pre svega se nadaju da je Vučić neobavešten, da je prezauzet, da su “ispod radara”, kako to u centrali SPS često uz smeh, viski i tompuse kažu. Ali, zaboravili su jednu činjenicu, koju oni koji poznaju Vučića često ističu. S njim može sve, ume i da oprosti, ume da učini i neprijateljima, ali kad ga neko potceni i pokuša da mu podvali na foru, tada zauvek precrta ljude koji se tako ponašaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazar

pre 3 godine

Ovakvo ponasanje SPS-a je nedopustivo! Vucic ima mnogo obaveza, svakodnevno i misli na svaki aspekat zemlje! Saradnici treba da mu pomognu, a ne da mu podmecu nogu! Predsednik ce dobro promisliti o tome ko ce sacinjavati novu Vladu Srbije!

Vesko

pre 3 godine

Ni na koji način ga nisu potcenili. Potcenili su sebe, kazaviši takve gluposti da su na takav način dokazali koliko su intelektualno ,,stabilni".

goran

pre 3 godine

Socijalisti su se malo zaigrali,ali vratice ih Vucic u realnost.

nikola

pre 3 godine

Doslio je vreme da SPS ode u opoziciju,jer su prevrsili svaku meru.

Jana

pre 3 godine

Treba se rešiti tog kukolja i rasčistiti neke stvari pre nego što se formira nova vlada.

Vlado

pre 3 godine

Tako sam i mislio, kad je svojevremeno Vučić rekao da ćemo imati opoziciju u parlamentu, znači SPS. Potpuno podržavam!

star

pre 3 godine

Socijalisti su se mnogo digli u visine i misle da bez njih ne može da funkcioniše država, ali su se gadno prevarili i brzo će biti prizemljeni.

Kata Perić

pre 3 godine

Pravo u metu! Pošaljite revizore,inspekciju radi kontrole budžeta u opštini Surdulica. Narod se "šiša" u Surdulici!

Natasa

pre 3 godine

Predsednik ne treba da se obazire na ovakve provokacije.

Maja

pre 3 godine

Predsednik ce doneti odluku o tome ko ce ciniti novu Vladu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija