• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2020

18:05

(VIDEO) SRBIJU SU OD VELIKOG RATA DELILI... Merkelova u poslednjem minutu sprečila sukob Grčke i Turske, KOJI BI ZAPALIO REGION!

Politika

(VIDEO) SRBIJU SU OD VELIKOG RATA DELILI... Merkelova u poslednjem minutu sprečila sukob Grčke i Turske, KOJI BI ZAPALIO REGION!

Podeli vest

Između Grčke i Turske došlo je do sukoba u Sredozemnom moru oko malog ostrva Megisti (na grčkom Kastelorizo), a telefonski poziv nemačke kancelarke Angele Merkel sprečio je rat bukvalno u poslednjem minutu, piše nemački list „Bild"

List navodi da su razlog sukoba probna bušenja u potrazi za naftom i gasom koja Turska sprovodi u neposrednoj blizini grčkih ostrva i to u zoni koju Grčka smatra svojom isključivom ekonomskom zonom.

Reč je o morskom području 200 nautičkih milja oko ovog ostrva.

Najtiražniji nemački dnevni list saznaje i da je zbog toga u utorak predveče 18 turskih ratnih brodova bilo na putu ka ostrvu Megisti.

Bild navodi i da je Grčka svoju armiju stavila u stanje pune borbene gotovosti, ali onda se uključila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prvo se telefonom čula sa turskim predsednikom Redšepom Tajipom Erdoganom, a potom i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom. Rezultat: Turska je povukla svojih 16 ratnih brodova, ali je dva ipak ostavila u blizini ostrva, no to je ipak izazvalo olakšanje na obe strane Egejskog mora, naglasio je „Bild".

Berlinski „Tagesšpigel", međutim, piše da je malo verovatno da će doći do zaokreta u sporu oko prirodnih resursa.

LICE S POTERNICE, BOJOVIĆEV ČOVEK ČIJA JE LIKVIDACIJA UZDRMALA PODZEMLJE! Evo ko je ubijeni Alan Kožar! Kada je ubio "KRALJA KOCKE", ZAPOČEO JE KRVAVI RAT KLANOVA!

List objašnjava da obe strane smatraju da su u pravu i da pritom pozivaju na različite konvencije i odredbe u okviru pomorskog prava.

Dve države bi morale da uvide da je neophodna jasna presuda treće nezavisne strane i trebalo bi pod hitno da se obrate Međunarodnom sudu ili Međunarodnom arbitražnom sudu.

Merkelova, EU i NATO morali bi da ubede u to svoje članove i partnere Tursku i Grčku, u suprotnom preti vojni sukob koji je sada samo odložen, strahuje komentator dnevnika „Tagesšpigel".

HOĆE DA BACE BOMBU NA KINESKU AMBASADU U VAŠINGTONU?! Situacija sve komlikovanija, REĐAJU SE OPTUŽBE!

 "Frankfurter algemajne cajtung" komentariše sukob između Grčke i Turske u istočnom delu Sredozemnog mora i takođe naglašava da je Angeli Merkel u poslednjem trenutku pošlo za rukom da Atinu i Ankaru skrene sa kursa vojne konfrontacije.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 3 godine

A Srbija ima veze sa Grčkom i Turskom ??? A da volemo da letujemo tamo

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija