• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

25.07.2020

23:20

PRITISAK ALBANACA NA JUGU SRBIJE! Šiptari oteli svu vlast u Bujanovcu! A tamo su Srbi dobili 42% glasova!

Politika

PRITISAK ALBANACA NA JUGU SRBIJE! Šiptari oteli svu vlast u Bujanovcu! A tamo su Srbi dobili 42% glasova!

Podeli vest

Četiri albanske partije u Bujanovcu formirale su opštinsku vlast bez ijednog jedinog predstavnika Srba! Ovo je prvi put posle 18 godina da lokalna samouprava u ovom gradu nije multietnička i da je čine isključivo Albanci!

Nenad Mitrović, predsednik SNS u Bujanovcu koja je na nedavno završenim lokalnim izborima osvojila čak 42 odsto glasova, kaže da ovaj potez Albanaca nikome neće doneti ništa dobro, a posebno ne Srbima i Romima.

- Albanci ovim potezom šalju jako lošu poruku Srbiji, ali i međunarodnim faktorima koji su uložili veliki napor da za proteklih 18 godina dođe do iskrenog procesa pomirenja Srba i Albanaca. Ovaj potez nas bukvalno vraća dve decenije unazad. Cilj je jasan, a to je izazivanje političke nestabilnosti... - upozorava Mitrović, dodajući da je SNS imao dogovor s albanskim partijama oko formiranja lokalne vlasti.

- Postignut je usmeni sporazum koji su Albanci prekršili nakon što su se konsultovali sa svojim mentorima iz Albanije. Da problem bude veći, politička nestabilnost će se preliti i na ekonomski plan, što će ugroziti sve građane Bujanovca, pa i Albance - naglašava Mitrović.

Analitičar Dejan Vuk Stanković, komentarišući ove navode, ocenjuje da Albanci iz Bujanovca na ovaj način otvoreno i direktno pritiskaju državu.

- Formiranjem jednonacionalne vlasti u Bujanovcu veliki broj građana, njih oko 42 odsto, koliko je na izborima osvojila lista oko SNS, ostaće bez svojih predstavnika u izvršnoj vlasti. To je skandalozan, nedemokratski udar na napore koji su činjeni u prethodnom periodu da Srbi i Albanci istinski žive zajedno na jugu Srbije. Ovaj potez može da se posmatra i kao pokušaj ucene pred formiranje Vlade, u kojoj Albanci žele da budu - objašnjava Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravda

pre 3 godine

Pa na mestu Vučića i SNS-a ja bi im dao .....! Pa sa njim neka budu deo vlasti!

Saradžogla

pre 3 godine

Па каже ... Да видимо ко не плаћа струју?Ко не плаћа порез?Ко вози нерегистровани ауто? ... - Где си пош'о? - Посланик сам у Скупштини. - Одакле си? - Бујановац. - Албанија? - Србија! - ЗАШТО ТАМО КОМАНДУЈУ АЛБАНЦИ? - Знаш ... - Нема ту ,,знаш'' већ ,,тамо нема срба а у Скупштини Србије не може да буде албанаца'' !!

zoki

pre 3 godine

Doslo vreme da u SRBIJI NESMES DA KAZES DA SI SRBIN . E to ti je DEMOKRATIJA

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17