• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2020

15:28

ORLIĆ: U SRBIJI VIŠE NIKOGA NE ZANIMA ŠTA PRIČA TAJKUN DRAGAN ĐILAS

Politika

ORLIĆ: U SRBIJI VIŠE NIKOGA NE ZANIMA ŠTA PRIČA TAJKUN DRAGAN ĐILAS

Podeli vest

Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, izjavio je da u Srbiji više nikoga ne zanima šta priča okoreli tajkun Dragan Đilas, potpuno otuđen i od naroda i od države, jasno je i samom Đilasu

 

- On više i ne pokušava da svoju jeftinu propagandu patetičnih i providnih laži, začinjenih tek podmuklim blaćenjem sopstvene zemlje, prodaje bilo kome u Srbiji. Ovde to više ne kupuje niko. Sada to Đilas prodaje po Evropi, a najradije po hrvatskim medijima - svakako tamo gde zainteresovanih kupaca za takav škart ima - rekao je Orlić i dodao:

- Tu je možda moguće i prodati priču kako Đilas, samo zato što ne čita novine, pojma nema ko je sve Srbiji čestitao na uspešno organizovanim izborima, na kojima su bila poštovana prava građana, te ko je sve izjavio da se raduje saradnji sa budućom Vladom Srbije. Ili da, samo zato što ne gleda televiziju, Đilas ne zna da je izlaznost na izborima u Srbiji bila veća nego u Hrvatskoj. Takve infantilne rečenice mogu da progutaju samo oni koji, poput samog Đilasa, radije biraju da žive u sopstvenom virtuelnom svetu, nego da se suoče sa realnošću: u kojoj Aleksandra Vučića u Srbiji podržava više ljudi nego što u drugim državama regiona ukupno izađe na izbore, a ekonomija Srbije beleži najveći rast u čitavoj Evropi.

U toj realnost o Srbiji, ističe Orlić, se pita narod Srbije, a ne politički promašaji i štetočine, koji sposobnost pokazuju samo onda kad treba svojim firmama da nabace prihode teške 619 miliona evra, dok se kandžama čvrsto drže najvažnijih fotelja vlasti.

- A za narod su uvek bili samo nesposobni i nezainteresovani, jer sopstveni narod preziru. I to najbolje pokazuju onda kad taj narod po inostranstvu olajavaju, a državu tog naroda kleveću, u duhu pravih palanačkih novobogataških skorojevića. Jer takvi, šta god i koliko god preprodavali - čast i vaspitanje sebi ne mogu da kupe.

Zato, naglašava Orlić, možda misle da mogu da kupe tuđu podršku, a preko nje i vlast bez izbora? Tu strašno greše, i tu je lekciju trebalo da nauče odavno: u Srbiji se na vlast dolazi isključivo demokratskim izborima, nikada uličnim divljanjima, lomljenjem kostiju i paljenjem institucija kao sredstvom ucene, sve tešeći se da to sve može - uz podršku „spolja“.

- Pored toga što sve to nema veze sa civilizacijom, demokratijom, Evropom, na prvom mestu - nema veze sa Srbijom. Pošten i odgovoran narod u ovoj zemlji to ne prihvata, i baš zato sitne duše bez skrupula poput Dragana Đilasa nikakvu podršku ovde nemaju. I još strašno greše u svojim sramnim planovima jer je - Aleksandra Vučića nemoguće ucenjivati, baš kao što je nemoguće ponižavati današnju Srbiju. Jedno zavisi od drugog. Da je Vučić drugačiji, ni Srbija ne bi danas bila neuporedivo snažnija i uspešnija nego što je bila u mračno vreme đilasovskih žutih aveti. I sve to narod ovde odlično zna, pa baš zato danas sa apsolutnom većinom u Srbiji pobeđuje politika Aleksandra Vučića. Jer samo tako pobeđuje - Srbija - zaključio je Orlić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Моје се зна ... Орлићу,јебо те Ђилас као и онај куј те тури у ИНФОРМЕР!Дојадио си ми Ђилас па Ђилас?Такви ограничени нису нам потребни у СНС!Заболе Ђиласа шта о њему мислиш!Дођи у моје село београдском и мештанима објасни ЗАШТО НЕМАМО КАНАЛИЗАЦИЈУ?Споменеш ли Ђиласа следује ти вучење за уши и марш из села!Да,баш тако.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija