• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.07.2020

16:50

LAŽI JE MNOGO, ISTINA JE SAMO JEDNA! Pokret socijalista: Dok su Srbijom vladali Đilas i lažni rusofil Mlađan Đorđević, bili smo na korak od članstva u NATO paktu!

Politika

LAŽI JE MNOGO, ISTINA JE SAMO JEDNA! Pokret socijalista: Dok su Srbijom vladali Đilas i lažni rusofil Mlađan Đorđević, bili smo na korak od članstva u NATO paktu!

Podeli vest

Reagujući na autorski tekst Mlađana Đorđevića za portal ruske federalne agencije Regnum u kome kaže da Vučić pravi otklon od Rusije, Pokret socijalista odgovara da u vreme kada su Srbijom vladali Đilas i lažni rusofil Mlađan Đorđević Srbija je bila na korak od članstva u NATO paktu

Vojska je smanjena, prilagođena budućem ulasku u NATO, komandanti otpora NATO agresiji ili penzionisani ili poslati u Hag. Od 2000. do 2012. ambasador Rusije jedva da je ušao u ministarstvo odbrane a za dvanest godina Vojska Srbije i oružane snage Ruske Federacije imale su deset zajedničkih aktivnosti. Kada su se u Srbiji pitali kumovi Đilas, Đorđević, NATO agresija se službeno nazivala "NATO akcija", "NATO kampanja", "NATO operacija".

 

- Đorđević, kao i njegov kum, voli da laže o Srbiji a posao su podelili. Đilas laže u hrvatskim, bosanskim i EU medijima, Đorđević u ruskim. Svako govori ono što misli da javnost zemlje u kojoj govore želi da čuje. Đilas Vučića naziva diktatorom kome je uzor Putin, a Đorđević o Vučiću govori kao NATO savezniku. Zajedničko je kumovima mržnja prema Vučiću i prezir prema Srbiji - kažu u PS-u. 

 

Laži Đilasa i Đorđevića je puno ali istina je jedna. Istina je da je Vučić prvi srpski državnik koji je posle 2000. NATO kampanju nazvao pravim imenom - NATO agresija, i zvanično je obeležava. Vučić je jedini državnik u Evropi koji je odbio da Rusiji uvede sankcije, jedini državnik u Evropi koji kupuje rusko naoružanje, jedini državnik u Evropi čija vojska je dva puta marširala Crvenim trgom. Za razliku od vremena vlasti Đilasa i Đorđevića, vojska kojom komanduje Vučić se ponosi ratnim komandantima, po prvi put su snimljeni filmovi o Košarama i Paštriku a Vučić je otkrio spomenik heroju sa Košara Tiboru Cerni. Istina je da je prošle godine Vojska Srbije sa Oružanim snagama Ruske Federacije imala 96 zajedničkih aktivnosti, nikada više u istoriji naših odnosa. Istina je da se predsednik Vučić sa predsednikom Putinom sastao 17 puta, a ministar odbrane sa Šojguom 9 puta za tri godine. Putin i Šojgu ne znaju ništa o politici Srbije pa će Đorđević da im objasni. 

 

Pošto kumu Đilasu nije objasnio da ne treba Srbiju da gura ka NATO paktu i da crni flor ne treba da nosi zbog Sarajeva već zbog Bratunca, Đorđević bi mogao da objasni ruskoj javnosti zašto u vreme njihove vlasti Strategija nacionalne odbrane nije predvidela zaštitu svih Srba bez obzira gde žive, zašto nije predvidela saradnju sa ODKB, zašto se tadašnja vlast nije obavezala na vojnu neutralnost. Đorđević je mogao kumu da objasni da ne dozvoli svođenje herojske 63. padobranske i 72. brigade za specijalne operacije na rang bataljona, i da ne čeka da im Vučić vrati rang brigade. Mogli su  kumovi na vlasti da kupe bar jedan ruski helikopter ili da sklope vojno tehnički sporazum sa Ruskom Federacijom, sve su mogli ali nisu. Ne zato što nisu mogli, već zato što nisu ni smeli ni želeli. U vreme vlasti kumova EU i NATO su bili ciljevi a saradnja sa Ruskom Federacijom je bila zabranjena i ismevana. Laži je mnogo ali istina je samo jedna - zaključuju u PS-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Leka

pre 3 godine

Komentar Pokreta socijalista je jezgrovit, veoma argumentovan i tačan, i to srpska javnost zna. Đorđević može donekle da obmanjuje jedan deo ruske javnosti, ali srpsku ne može nikako. A sigurno ne može da baci bilo kakvu senku na izvanredne srpsko-ruske odnose dokazane delima sa obe strane, a ne praznim pričama i sirovom propagandom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija