• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2020

17:28

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA VIDEO SAMITU SA LIDERIMA ZAPADNOG BALKANA: Ne može Angela Merkel da donosi odluke umesto nas, MI TREBA DA SE POSVETIMO VIŠE SVOM REGIONU!

Politika

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA VIDEO SAMITU SA LIDERIMA ZAPADNOG BALKANA: Ne može Angela Merkel da donosi odluke umesto nas, MI TREBA DA SE POSVETIMO VIŠE SVOM REGIONU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je pored ostalih lidera Zapadnog Balkana, na video samitu koji organizuje vašingtonski Atlantski savet

Osim Vučića, na samitu učestvuju predsednik Severne Makedonije Stevo Penderovski, albanski premijer Edi Rama, ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti, kao i izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson.

 

 

17.15- Govori predsednik Aleksandar Vučić

- Imali smo produktivnu sesiju. Moram da pohvalim vaš rad i svih ostalih koji je značajan za Srbiju. Govorimo o evropskom paketu koji je važan za nas. Prvo treba da promenimo sebe da se više posvetimo svom regionu, da ne potcenjujemo sebe i da imamo više poverenja jedni prema drugima. Mi treba da budemo brži u regionu, do nas je. Ne može Angela Merkel da donosi odluke umesto nas.

Foto: Printscreen

Predsednik je predložio da se ovakvi sastanci održavaju barem jednom mesečno.

17.10 - Govori predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija

On je kao jedan od problema naveo granice i brzinu prelaska.

17. 05 - Govori crnogorska ministarka Dragica Sekulić

Foto: Printscrteen

- Hvala na ovoj prilici da se sretnemo i u ovim teškim trenucima.

16. 48 - Govori Rama

- Verujem da pandemija nam dokazuje da ono što pokušavamo da uradimo već 6 godina je ono što treba budućim generacijama našeg regiona.

Foto: Printscrteen

Rama se inače uključio u razgovor tako što je citirao Vinsenta Van Goga. 

16.45 - Obraća se Penderovski

Foto: Printscrteen

- Do 2018. Skoplje i Atina nisu imali nijedan potpisan sporazum. SM trebalo bi da ima pristup aerodromu u Solunu. 

16. 39 - Obraća se Vilson

- Teška vremena zahtevaju teške odluke, značajno je to da lideri sada sarađuju u cilju osnivanja zajedničkog tržišta zarad dobrobiti svojih građana. Region nije bio tržišno konkuretan, jer su tržišta bila iscepkana, a sada su prvi put sve zemlje ZB regiona jednaki partneri.

16. 33 - Upravo je završena sednica sa predstavnicima Zapadnog Balkana. 

- Srećni smo što ste svi ovde i što možemo da diskutujemo na ovom Samitu. Za Zapadni Bakan je vitalno važno što su ovde govornici iz SAD, EU, Evroatlanstkog Saveta kako bi se govorilo o saradnji u regionu. Ovakav zajednički sastanak veoma je važan za Evroatlantsku budućnost regiona.

Učesnicima će se uskoro obratiti izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson.

Cilj samita je da se lideri regiona dogovore o odvažnim, praktičnim akcijama za unapređenje regionalne ekonomske saradnje, kako bi ti koraci pomogli regionu da se izbori sa razornim uticajem virusa kovid-19, uz veće mogućnosti za ekonomski razvoj.

Kako je naveo Atlantski savet, sporazum će pokazati posvećenost lidera da podstiču ekonomski rast ostvarivanjem slobodnog kretanja roba, ljudi i usluga preko granica regiona, a ta mera će pokrenuti i značajan plan za privlačenje stranih investicija i ubrzanje efikasnog korišćenja sredstava za oporavak od virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Predsednik Vucic nastavlja da se bori za interese Srbije i da ih zastupa na ovom vaznom samitu.

Milena

pre 3 godine

Saradnja je veoma važna da bi ovaj region napredovao, a posebno sad kad se borimo protiv covid-19. Ovakvi skupovi su važni, a ovaj mislim da je u datim okolnostima itekako bitan.Ima tu dosta tema koje treba istaći naći rešenja povoljna po sve.

Mirjana

pre 3 godine

Odlicni razvojni rezultati ostvareni proteklih godina, Srbiju su doveli u poziciju snaznog lidera Balkana!

petra

pre 3 godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic ucestvovace danas, pored ostalih lidera Zapadnog Balkana, na video samitu koji organizuje vasingtonski Atlantski savet.

Filip

pre 3 godine

Svaka zemlja treba da da svoj doprinoj u pobošljanju regionalne saradnje. Ne možemo stalno da se oslanjamo na EU i velike sile.

caca

pre 3 godine

Vučić se bori za interese Srbije,i odgovorno ih zastupa na ovom samitu!!!!

vojkan

pre 3 godine

Borba za interese Srbije se nastavlja.Apsolutna podrška.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17