• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2020

10:38

ČESTITAM GRAĐANIMA SRBIJE! Vučić o ekonomiji u doba korone: RAČUNAM DA ĆEMO IMATI UBEDLJIVO NAJBOLJI RAST U EVROPI!

Politika

ČESTITAM GRAĐANIMA SRBIJE! Vučić o ekonomiji u doba korone: RAČUNAM DA ĆEMO IMATI UBEDLJIVO NAJBOLJI RAST U EVROPI!

Podeli vest

Očekujemo ogromne probleme u svetu zbog koronavirusa. U skladu s tim želim da vam kažem da je bilo jako važno što smo u prvom krugu pobedili virus, kako bi ušli u "ekonomski pucanj", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Kazao je i da se već vide ekonomski rezultati, i da će sutra imati detaljniji procenu, ali ističe da će Srbija biti među prvima u Evropi.

On je kazao i da će Vlada Srbije doneti nove ekonomske mere. Jedna od njih je, kaže, moratorijum na otplatu kredita, pomoć firmama za još dva meseca...

 - Čestitam privredi i građanima Srbije, rezultati su fantastični, treba da poradimo na rudarstvu i proizvodnji struje, pričaćemo sa EPS, ali zbog korone niste mogli ni da kopate ugalj istom brzinom... Čekamo brojke za drugi kvartal, očekujemo bolje i od minus 9 pada za drugi kvartal, a do kraja godine računamo da ćemo imati rast ubedljivo najbolji u Evropi, oko nule. Većina zapadnoevropskih zemalja imati dvocifreni pad! A nama će ovo biti zamajac, Vlada Srbije danas donosi nove mere - dodao je Vučić.

- Sa našim merama i uz dobru monetarnu politiku NBS mi smo uspeli... Srbija je i kad je reč o kreditnom rejtingu ubedljivo najbolja u regionu. Kod nas je strahovito važno što je poljoprivreda odlična - dodao je predsednik kazavši da očekujemo izuzetne prinose kad je reč o žitaricama i prinose najbolje u nekoliko poslednjih decenije, biće toliko toga za izvoz.

Vučić je naglasio da je nam je prošla godina bila rekordna po svim parametrima a ove godine višnja nije bila uspeha zbog kiše, pa će država pomoći  višnjarima iako i oni sami znaju da država nema obavezu da to čini dok malinari imaju dobru cenu - oko 50 dinara. On je ukazao na tešku situaciju srpskih govedara koji su uništeni damping cenama pa će država njima pomoći i investirati u stočarstvo.

- Kad je reč o graditeljstvu, tu stojimo sjajno, imamo 60.303 gradilišta - dodao je predsednik.

S obzirom na to da je Nemačka u dubokoj recesiji, a ekonomija se smanjila za 10,1 procenata u poslednjem kvartalu - najoštriji pad u modernoj istoriji zemlje, ovo je za Srbiju veiki uspeh. Više o tome pročitajte OVDE.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Jos je impresivnije to sto smo iz pepela dosli do ovakvog uspeha.

lak

pre 3 godine

Srbija ce biti jedina drzava u Evropi koja ce imati ekonomski rast...

sanja

pre 3 godine

Predsednik, svakodnevno radi na buducnosti Srbije! Svaka odluka koju donese je promisljena i izuzetno dobra za srpski narod!

Mirjana

pre 3 godine

Paket mera za pomoc privredi, posebno mikro i malim preduzecima kroz odlaganje placanja brojnih vrsta poreza, dobra je mera drzave u ovom teskom kriznom trenutku i o tome treba govoriti...

Jovo

pre 3 godine

Izgradnjom značajnih infrastrukturnih projekata Srbija se ubrzano modernizuje.

Lena

pre 3 godine

Za svaku pohvalu je da imamo rast u ovako teskoj situaciji. To je dokaz pametne politike.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što će nas ekonomski potpuno ojačati. Srbija ima predsednika koji zaista voli svoj narod i državu.

Koja

pre 3 godine

Važno je da se nastavi ekonomski i privredni rast kako bi se posledice pandemije lakše prevazišle.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija