• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2020

18:09

(FOTO) VUČIĆ NAKON SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS: Razgovarali smo o koalicionim partnerima,  IMAMO ČETIRI OPCIJE!

Politika

(FOTO) VUČIĆ NAKON SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS: Razgovarali smo o koalicionim partnerima, IMAMO ČETIRI OPCIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon završetka sednice Predsedništva Srpske napredne stranke

Predsedništvo Srpske napredne stranke održalo je danas sednicu, a nakon nje javnosti se obratio predsednik stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Printscreen

- U narednih nekoliko dana biće verifikovani mandati, a izbor Vlade očekujem krajem avgusta. Moramo da pokažemo da smo u stanju da se nosimo sa svim problemima koje ovo teško vreme donosi. Moramo da ubacimo novu energiju, nove ambicije, mnogo rada, truda borbenosti. Razgovarali smo o koalicionim partnerima, i postoje četiri moguće opcije. Da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa Socijalistima, Šapićem i manjinama, i da idemo sami sa manjinama. Nastaviććemo da razgovaramo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije objasnio je zašto se toliko dugo čeka na formiranje Vlade. 

- Mi smo razumeli poruku naroda, ne da se ponašamo bahato, već da imamo teret na leđima i da napravimo najbolji izbor. Moramo da napravimo nešto što će za Srbiju da bude najbolji izbor u naredne četiri godine! Verujem da ćemo uspeti da izvučemo zemlju iz krize koju je donela korona. A oni koji nam prebacuju zašto toliko čekamo sa formiranjem Vlade su isti oni koji su bojkotovali izbore. Bolje da sačekamo i 15 dana duže i napravimo bolju Vladu, nego da požurimo i da napravimo loš izbor. 

- Ja zemlju vodim kao nezavisnu i suverenu. Hoćete li da oružje ne prodajemo nikome? Načelno vas pitam, kome ćemo da prodajemo oružje? Kome god da prodamo nekome ćemo se zameriti. Šta treba da kažem ljudima koji rade, da idu na ulicu i ne rade više ništa. Mi gledamo da radimo sa svima, a da čuvamo svoju nezavisnost i suverenitet. 

Foto: printscreen

O menjanju imena ulica u Beogradu! 

- Ja mislim da "Vreme smrti", "Koreni", dakle, svaka knjiga Dobrice Ćosića je zaslužila ulicu. I sada mi govore da je bolje da bude Zagrebačka, nego Dobrice Ćosića. Jeste Beograd jedini kosmopolitski grad u regionu, ali to ne znači da Beograd nije srpski grad. 

O obeležavanju godišnjice "Oluje"!

- Razgovarao sam sa Miloradom Pupovcem. Molim ljude da se mi posvetimo našem obeležavanju. Naša odluka je bila da kažemo da ne idu na to obeležavanje. Srbija i Srpska će imati svoje obeležavanje. 

O napadima na krizni štab na društvenim mrežama.

- Na društvenim mrežama umesto da kažu da sam ružan i glup, oni kažu da sam peder i picousti. Oni lažu svaki put. Tako su lagali da sam se sastao sa Tačijem kod Makrona. Nit je Tači bio tamo, niti ga je Makron video. Kad sam upisao višu školu, položio prijemni ispit, kao i svaki brucoš, oni su rekli da sam pedofil. Ja samo hoću da vas zamolim da se ne sekirate kada te gluposti čitate. Šta god kažete sver sam. Mi smo napravili više pruga i puteva nego bilo ko do sada. U Vaše vreme plate su bile 300 evra, sada su 510 uprkos i koroni. Pa oni napadaju krizni štab koji se bori i koji uspeva da smanjuje priliv pacijenata u bolnice. Bolnice konačno mnogu da dišu. Danas je za 200 više otpuštenih ljudi nego onih koji su primljeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Odluka koja bude doneta bice u najboljem interesu gradjana Srbije sto je najbitnije.

Filip

pre 3 godine

Predsednik će doneti odluku koja je u interesu svih građana Srbije.

srbo

pre 3 godine

Narod je sve rekao, da je hteo nekoga drugog taj bi dobio glasove. Vreme je da SNS sam sa predizbornih partnerima provede planirano i obećano. Opozicija neka bude konstruktivna, a bojkotaši i ostali neka se promovišu kao i do sada i nikad neće videti parlament. Dosta je više izdaja, podmetačina i lopovluka, podcenjivanja i ismejavanja.

caca

pre 3 godine

Verujemo da će odluka koju donese Predsednik biti najbolja ,jer je našoj zemlji potrebna jaka i stabilna politika!!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17