• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2020

16:08

BOŠKA VIŠE NE ŠTITI POSLANIČKI IMUNITET! Mirković: Obradović mora da odgovara za kršenje zakona!

Politika

BOŠKA VIŠE NE ŠTITI POSLANIČKI IMUNITET! Mirković: Obradović mora da odgovara za kršenje zakona!

Podeli vest

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković poručio je danas lideru Pokreta Dveri Bošku Obradoviću da će za kršenje zakona morati da odgovara, kao i da treba da odustane od ulice i nasilnog preuzimanja vlasti


Prekršajni sud u Beogradu pokrenuo je postupak protiv Obradovića zbog organizacije protesta ispred Narodne skupštine 8. maja, a Dveri su saopštile da je to pokazatelj da se progon političkih neistomišljenika nastavlja i pojačava, kao i da s obzirom da nema mogućnosti da se drugačije mišljenje čuje ni na velikim medijima ni u parlamentu, nema sumnje da je jedini preostali način za opoziciono delovanje ulica.

Mirković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ističe da je 08. maja pokušan linč Marjana Rističevića, kao i drugih poslanika i funkcionera SNS, a izjava Obradovićevih pulena da je svako tog dana slobodno mogao da uđe u Skupštinu, vrhunac je ludila, bezobrazluka i bezumnih laži.

Prema njegovim rečima, Obradović nastavlja sa bezočnim lažima kao što je ta da su skupovi SzS-a spontani.


- Svi skupovi SzS-a, u čijem sastavu su Dveri, po potrebi i interesima očigledno, su spontani koliko i nasilni upad u RTS koji je Boško predvodio, preko čupanja saobraćajnih znakova i pretnje policiji da će ih zgaziti, koje je opet predvodio Boško, do pokušaja da srpskom zastavom razvali ulazna vrata Skupštine - naveo je Mirković.

Ocenjuje da je Obradović na tim skupovima iznova podsećao da nema tog nasilja koje neće organizovati i sprovesti u delo, ne bi li se dočepao vlasti, fotelje i privilegija.

- Sada, kada konačno nema imunitet kao poslanik, iza kog se uvek krio, Obradović se preplašio i više nije tako hrabar pa kuka na sav glas zbog kršenja zakona koje je činio i što sada za to treba da odgovara - navodi Mirković.

Poručio je Obradoviću da se diskusija vodi u parlamentu, u čijem sastavu je bio četiri godine, primao platu, ali u koji dolazio nije, niti je šta konstruktivno rekao i učinio, osim, kako navodi Mirković, ako fizički napad na tadašnju predsednicu ili kamen u sali parlamenta ne smatra konstruktivnim.

Kako kaže, lažni patriotizam Obradovića neće uspeti jer i ovih dana kada se sa tugom sećamo, obeležavamo stradanje i etničko čišćenje Srba u akciji Oluja, on ne sme ni slovo da kaže o tome jer ipak mu je bitna podrška koju mu pruža Hrvatska.

Smatra da je svakome i iz tog primera jasno da je patriota samo po potrebi i kada sve laži potroši, pa mora da počne nešto novo.

- Za kršenje zakona će morati da odgovara, a od ulice i nasilnog preuzimanja vlasti neka odustane, jer je podrška Aleksandru Vučiću i SNS na istorijskom maksimumu, što je potvrđeno i na održanim izborima, jer građani veruju predanom i marljivom radu i rezultatima, a ne nasilnicima i prevarantima kakav je Boško zajedno sa propalim Ðilasovim savezom - poručio je Mirković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija