• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. V.

07.08.2020

22:05

ŠIPTARI HOĆE DA UVEDU PROSLAVU NATO AGRESIJE! Priština ne odustaje od "Zakona o vrednostima OVK"!

Politika

ŠIPTARI HOĆE DA UVEDU PROSLAVU NATO AGRESIJE! Priština ne odustaje od "Zakona o vrednostima OVK"!

Podeli vest

Šiptari sa Kosova i Metohije planiraju da po uzoru na Hrvate, koji slave "Oluju", uvedu proslavu godišnjice NATO agresije na Srbiju!

To je jedna od stavki skandaloznog nacrta zakona o vrednostima OVK, koji je predložila DPK Hašima Tačija. Osim toga, predlog zakona predviđa i obavezu "kosovske vlade" da reaguje u slučaju hapšenja veterana OVK na osnovu međunarodnih naloga Beograda, ali i obavezno poštovanje i zaštitu "ratnih vrednosti" te terorističke organizacije, formiranje ratnog muzeja i dana sećanja na 1999. godinu.

VESLI KLARK I DALJE RATUJE ZA NEZAVISNOST KOSOVA! Evo zašto NATO zločinac mahnito brani zločince OVK!

Foto: Beta

Onima koji ne budu poštovali ove odredbe prete finansijske kazne i čak mogućnost krivičnog gonjenja!?!
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun, komentarišući ove navode, kaže da sve to neodoljivo podseća na proslavu zločinačke akcije "Oluja".
- Ceo taj kvazinacrt zakona jeste nakaradan! Njime hoće da sakriju istinu i da spreče da se govori o zločinima OVK. Zakon treba da uplaši svedoke u procesima protiv članova ove terorističke organizacije protiv kojih su podignute ili će biti podignute optužnice pred Specijalnim sudom za OVK - upozorava Drecun, dodajući da se tako štite veterani OVK.
- Osim što štiti zastavu, grb i himnu OVK, zakon štiti i tadašnjeg načelnika generalštaba Agima Čekua, kao i komandante operativnih zona Fatmira Ljimaja, Samija Ljuštakua i druge političke lidere OVK, uključujući i Hašima Tačija. Interesantno je da je predviđena i zaštita arhive OVK, za koju je pre samo desetak dana koordinator "kosovske vlade" za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni tvrdio da ne postoji - naglašava Drecun.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mita

pre 3 godine

E jbg, kad ne mozemo da im zabranimo, uzeli nas deo, proglasili drzavu i sad rade sta hoce.....

ITALIJANSKA NOVINARKA OGORČENA ZBOG KOSOVA: To je i dalje CRNA RUPA I BURE BARUTA!
Planeta

ITALIJANSKA NOVINARKA OGORČENA ZBOG KOSOVA: To je i dalje CRNA RUPA I BURE BARUTA!

Stanje nastalo kao posledica nastanka jedne nelegitimne države, nepriznate od znatnog dela sveta, nedostatak vladavine prava i pravde, izostanak priznanja zločina tzv. OVK i NATO, odsustvo istrage i istine za oko 2.000 nestalih Srba, čini da Kosovo i dalje predstavlja crnu rupu i bure baruta, ističe italijanska novinarka i pisac Marija Lina Veka

29.07.2020

10:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59