• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

10.08.2020

10:45

KLJUČNI ČLAN ZAKONA O OVK KRIJE JEZIVU NAMERU ŠIPTARA! Drecun otkrio: OVE TRI "VREDNOSTI" SE PO TOM ZAKONU NE SMEJU NAPADATI, a cilj je samo jedan!

Politika

KLJUČNI ČLAN ZAKONA O OVK KRIJE JEZIVU NAMERU ŠIPTARA! Drecun otkrio: OVE TRI "VREDNOSTI" SE PO TOM ZAKONU NE SMEJU NAPADATI, a cilj je samo jedan!

Podeli vest

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, govoreći o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK istakao je da tim zakonom treba da se zastraše svi oni koji govore o užasnim zločinima koje je počinila teroristička OVK i o brutalnom etničkom čišćenju tokom kog je proterano oko 250.000 pretežno Srba, ali i Roma

Drecun smatra da je među Albancima na Kosmetu javna tajna sve ono zločinačko što je radila teroristička OVK.

- Albanci su stvarali jedan drugačiji imidž svih ovih godina, a odgovornost za zločine prebacivali na srpske snage bezbednosti, odnosno na Republiku Srbiju - podsetio je Drecun za Pink.

- S druge strane čini mi se da taj zakon ima drugu, važniju funkciju osim da spreči ljude da govore o zločinima OVK, a to je da u Račku nije bilo nikakvog masakra, kao i o mnogim stratištima gde su stradali Srbi, a i sami Albanci - rekao je Drecun.

Foto: printscreen

Ističe i da je funkcija tog zakona prvenstveno da onemogući specijalizovano tužilaštvo da dođe do kvalitetnih svedoka i da ti svedoci govore o zločinima koji su počinili ključni ljudi terorističke OVK.

- Kada pogledate kako je strukturisan taj zakon i ključni član koji govori kako se, kako oni kažu 'vrednosti ne smeju napadati', onda vidite da se tamo kaže da se ne sme napadati grb, zastava i zakletva koju je polagala terostička OVK - rekao je Drecun, podsetivši da je ta zakletva vezana za Veliku Albaniju i ocenjuje da se tu vidi strateški i dugoročan cilj svih tih albanskih paravojnih formacija.

Istoričar Aleksandar Gudžić rekao je da kosovske političke elite, ratna koalcija je svoju poziciju u kosovskom društvu gradila na narativu o isključivoj srpskoj krivici za rat 90-tih godina.

- Taj narativ je u suprotnosti sa onim što se dešavalo na terenu - rekao je on.

Dodaje da nije prijatno znati da postoji zakon na osnovu kog se sme hapsiti ukoliko kažete nešto o zločinima terorističke OVK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija