• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.08.2020

09:51

DA LI JE VAKCINA EFIKASNA?! OVAJ PUTINOV POTEZ STAVLJA TAČKU NA TO PITANJE! Lazanski o koronavirusu i o izvozu oružja u Jermeniju: DVA KRITERIJUMA SU ISPUNJENA, SVE OSTALO JE POLITIZACIJA!

Politika

DA LI JE VAKCINA EFIKASNA?! OVAJ PUTINOV POTEZ STAVLJA TAČKU NA TO PITANJE! Lazanski o koronavirusu i o izvozu oružja u Jermeniju: DVA KRITERIJUMA SU ISPUNJENA, SVE OSTALO JE POLITIZACIJA!

Podeli vest

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski gostujući u Jutarnjem programu TV Pink komentarisao je rusku vakcinu, ali i nedavnu montiranu aferu oko srpskog izvoza oružja u Jermeniju

- Vakcina će biti dosta probavana u inostranstvu. Da li je ubrzano stvorena ili ne, Rusija se već sedam, osam meseci bavi tom vakcinom. Ne samo civilni, već i vojni instituti su to radili. To je dug proces. Treba im odati počast za to. Videćemo kakva će biti njena efikasnost, ali... Ako je predsednik Putin založio svoj autoritet i izneo takav stav, onda to ne treba uzimati zdravo za gotovo. Između 150.000 i 200.000 ljudi Rusi dnevno testiraju i veoma ozbiljno tome pristupaju. U Rusiji je broj umrlih vrlo mali u odnosu na broj stanovnika - rekao je Lazanski.

Foto: Printscreen Pink

On je govorio i o nedavnoj pablikovanoj aferi u vezi sa srpskim izvozom oružja u Jermeniju.

- U pitanju je neverovatna politizacija. Kada je izvoz oružja u pitanju, postoje samo dva kriterijuma, ako ne postoje sankcije EU i UN mi možemo kome god hoćemo da izvezemo oružje. Postoji preporuka EU da se ne izvozi oružje u Jermeniju, ali to je samo preporuka. Znate li koliko smo samo oružja izvezli u Azerbejdžan. Izvoz oružja nije nikakva tajna, to je najnormalnija stvar u svetu. U Jermeniju izvozi i Rusija. Neke zemlje EU izvoze naoružanje čak i na Kosovo koje nije članica UN. Šta ćemo tu da radimo?! Morate da imate tehničku kulturu, nije dovoljno samo znanje da biste to komentarisali. Neverovatno mi je da se oko tog izvoza našeg oružja u Jermeniju stvara toliko fabrikovana afera. Postavlja se pitanje: Da li postoji zabrana? Ne. Da li će Jermenija to oružje moći da koristi protiv Srbije? Ne. Da li će to oružje biti korišćeno u svrhu terorizma? Ne. Imali smo istu takvu aferu pre mnogo godina, da li je Srbija izvezla oružje u Jemen. Hrvatska kompanija nas je tada optužila za to - objasnio je Lazanski.

Zadovoljan svojim poslom

- Ja radim u prijateljskoj zemlji, u prijateljskom ambijentu. Odnosi između predsednika Srbije i Rusije su sjajni, očekujemo posetu Putina u oktobru. Spomenik Stefanu Nemanji je na putu iz Moskve za Beograd. Tako da je sve odlično - kaže Lazanski.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Opa, Lazanski postao strucnjak za vakcine. Sta kaze - ispituju se nekoliko meseci - E, moj ti, pametnjakovicu, vakcina mora da se ispituje minimum 5 god. Pa, ti sada vidi tamo. Nego, ti lepo da prvi stanes u red, te da neutralni prolaznik iz kutije sa par hiljada ampula izvuce jednu i da te vakcinisu. Pristajes li..?

dragan

pre 3 godine

Eeee moj Markane....znas li ti uopste od kad postoji Korona??? Pa nasa naucnica je doktorirala na njoj pre mnoooogo godina! Cuj gluposti...napravljena za par meseci. Odavno se ona izucava ali joj se puna paznja posvetila tek posle pandemije i sta je tu cudno?...to sto vakcinu nisu ameri prvi izmislili? Dovoljno je sto su lansirali virus a sad ih bode sto nece prvi zgrnuti lovu na vakcini

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija