• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2020

08:32

OVO ŠTO STE VIDELI JE PRVA LAŽ! SRAMOTA JE ŠTO MRZITE SVOJU ZEMLJU! Vulin: Ovo je nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i Vučića!

Politika

OVO ŠTO STE VIDELI JE PRVA LAŽ! SRAMOTA JE ŠTO MRZITE SVOJU ZEMLJU! Vulin: Ovo je nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i Vučića!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin demantovao je sinoć da su srpski vojnici bili prisutni na protestima u Brestu i Minsku, rekavši da su fotografije koje su se pojavile u prilog tim tvrdnjama fotomontaža i ocenio da je to nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije, Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.


Pojedini portali preneli su tvit navodno beloruskog analitičara Franka Vjačorka da su srpski vojnici bili u Brestu i Minsku kako bi pomogli vlastima u Belorusiji da uguše proteste. Vjačorka je podelio i fotografije koje su trebalo da posluže kao foto dokaz za njegove tvrdnje.

Foto: www.mod.gov.rs

 

"Ovo je nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića. Naravno da se Srbija ne meša ni na koji način u unutrašnje poslove bio koje zemlje, a ponajmanje Belorusije", rekao je Vulin na RTS-u.

On je dodao da sve ono čime direktno komanduje Vučić se najviše i najnemilosrdnije napada.

Vulin je naveo da je fotografija oklopljenog hamera koja se pojavila stara dve godine i nalazi se na sajtu Vojske Srbije. Inače je reč o donaciji SAD-a.

Vulin je objasnio i da se trenutno devet pripadnika nalaze u Brestu izolovani na jednom vojnom poligonu gde se pripremaju za disciplinu "Snajperska granica" u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Na fotografiji koju je objavio Vjačorka piše da je napravljena 9. avgusta, a srpski vojnici su u Minsk stigli 10. avgusta.

"Ovo što ste videli je prva laž. Naši vojnici su komercijalnom linijom došli u Minsk 10. avgusta i odmah su prevezeni na poligon. Druga laž je neoklopljeni hamer. Vojska Srbija ne poseduje nijedan neoklopljeni hamer. Nijedan hamer u sastavu Vojske Srbije nije nikada napustio teritoriju Srbije a posebno ne onaj koga nemamo", rekao je Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Pojavila se i fotografija jednog srpskog vojnika u prodavnici koja je takođe trebalo da posluži kao dokaz da su prisutni u Minsku, a Vulin kaže da je reč o kapetanu Milentiju Ristiću, vođi tima.

"Naš tim je u izolaciji, priprema se, a Ristić je u pratnji svog beloruskog domaćina otišao da kupi voce i neke sokove. Fotografiju je napravila jedna gospođa koja je pitala da li su to Rusi, a domaćin joj je odgovorio da je reč o Srbima, i to je bilo aposlutno sve", rekao je Vulin.

"Onda je taj lažov stavio fotografiju i pokušao fotomontažama i čitavim spletom neshvatljivih laži da stavi srpske vojnike u Belorusiju", rekao je on.

Foto: www.mod.gov.rs

Na konstataciju da je i Belorusija demantovala postojanje "srpskih plaćenika" u toj zemlji, Vulin je upitao kakvi bi to plaćenici i mogli da budu kada nose uniforme.

Vulin je dodao da Srbija nije poslala nijednog vojnika na zajedničku vežbu od kako se pojavio koronavirus.

Vjačorka je, kaže Vulin, saradnik Atlanskog saveta i potpusuje se kao stručnjak za borbu protiv kineskih i ruskih dezinformacija. "Sada vidite kako se bori", rekao je ministar.

Vulin je podvukao i da je sramota što su pojedini portali preneli vest u smislu "Šta radi Srbija".

"Sramota je što mrzite svoju zemlju", rekao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 3 godine

Lepo sam ja pisao na par mesta, pitajte Srđu Popovića šta se to dešava u Belorusiji. Samo slepac kod očiju ne vidi scenografiju i rukopis organizacije "narodnog nezadovoljstva" po receptu CIA. To što u sve to uvlače Srbiju je pokušaj korišćenja okolnosti da se diskreditje "neposlušni" Beograd, koji odbija da prizna Kosovo, odbija da uđe u NATO i ne odriče se prijateljstva i saradnje sa Rusijom i Kinom. Gospodari sveta ne odustaju od svojih namera i pored toga što im se temelji kuće urušavaju.

Pop

pre 3 godine

Није тај клипан дух нађите га па га лепо питајте за кога ради ако неће милом можда ће лепим убеђивањем

OVO JE POKUŠAJ ŠIPTARA DA SE KOSOVSKA POLICIJA UBACI U NAŠE PATROLE! Vulin: Priština želi da KONTRLIŠE KRETANJE NAŠIH SNAGA
Politika

OVO JE POKUŠAJ ŠIPTARA DA SE KOSOVSKA POLICIJA UBACI U NAŠE PATROLE! Vulin: Priština želi da KONTRLIŠE KRETANJE NAŠIH SNAGA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Priština tvrdnjama da je Vojska Srbije nelegalno ušla u Karačevo na KiM, iako su pripadnici srpske vojske bili u zajedničkoj patroli sa Kforom, već tri dana pokušava da napadne našu vojsku, a da se u stvari radi o tome da žele da ubace kosovsku policiju u naše patrole kako bi kontrolisali kretanje naših snaga

10.08.2020

12:18

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija