• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

18.08.2020

23:45

KO O ČEMU, ŠIPTARI O "VELIKOJ ALBANIJI"! Tirana i Priština prave zajedničku carinu i železnicu!

Politika

KO O ČEMU, ŠIPTARI O "VELIKOJ ALBANIJI"! Tirana i Priština prave zajedničku carinu i železnicu!

Podeli vest

Albanija i lažna država Kosovo najavili su zajednički sastanak predstavnika Tirane i Prištine na kojem će potpisati sporazume o zajedničkoj carini, železnici i hidroelektrani!

Ove projekte, koji su još jedan korak u realizaciji zločinačkog projekta 'velike Albanije', najavila je Aljbuljena Baljaj Haljimaj, zamenica premijera privremenih prištinskih institucija. Prema njenim rečima, najavljeni sastanak biće održan sredinom septembra u Skadru.

- Zadužena sam da pripremim taj sastanak. Tom prilikom biće potpisana tri velika sporazuma, o carini u Draču, o železnici i o hidroelektrani koja će se graditi u Albaniji za 'Kosovo'. Ti sporazumi pomoći će da se uklone barijere koje sprečavaju potpunu primenu ranije postignutih sporazuma, poput objedinjavanja carinskog kodeksa, priznavanja zajedničke dokumentacije za izvoz i uvoz, kao i zahteva kosovske farmaceutske komore za cenovnik lekova. Postoje problemi na terenu koje moramo još da rešimo - istakla je Haljimajeva.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, na drugoj strani upozorava da Albanci na sve moguće načine pokušavaju da opstruišu razgovore Beograda i Prištine u Beloj kući, koji su zakazani za 2. septembar.

- Priština to radi iz dva razloga. Prvo, da bi umirila domaću javnost i da bi zbunila i pokolebala države koje su bile spremne da promene svoj stav i povuku priznanje nezavisnosti 'Kosova'. Priština beži od pravih razgovora jer se nada da je ovo 1999. godina, da će neko u njeno ime da tresne o sto nekakvo rešenje i magičnim štapom natera Srbiju da na to pristane. Ali to ne biva. Niti je Srbija danas ono što je bila 1999. godine, niti su Albanci oni iz 1999. godine, niti je svet ostao isti - naglašava Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija