• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

18.08.2020

22:35

ALBANCI U PANICI UOČI RAZGOVORA U VAŠINGTONU, HOTI JE VUČIĆEVA MARIONETA! Kurti tvrdi da je vlada u Prištini ilegalna i da "svira" onako kako Srbija želi!

Politika

ALBANCI U PANICI UOČI RAZGOVORA U VAŠINGTONU, HOTI JE VUČIĆEVA MARIONETA! Kurti tvrdi da je vlada u Prištini ilegalna i da "svira" onako kako Srbija želi!

Podeli vest

Pokret Samoopredeljenje nastavlja da optužuje kosovskog premijera Avdulaha Hotija nakon odluke da obustavi radove na izgradnji magistralnog puta u specijalnoj zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani, ovoga puta objavljujujući fotomontažu, nazivajući ga marionetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Na fotomontaži je prikazan razgovor predsednika Rusije Vladimir Putina i Aleksandra Vučića, koji rukom preko užadi, kao u lutkarskom pozorištu, diktira kosovskom premijeru Hotiju šta treba da radi.

Pored užadi koje Vučić drži prstima ruke, piše: "ukini reciprocitet, odustani od učlanjenja i obustavi radove u Dečanima".

Centralna reč na fotomontaži je "razumež", koju su Vućič i Hoti razmenili tokom pozdravljanja na prvom susretu u Briselu.

Opozicioni pokret Samoopredeljenje, koji je sa strankom Avdulaha Hotija činio prethodni saziv koosvske vlade, optužuje sadašnjeg premijera da je vlada koju on vodi u mnogome zavisna od Srpske liste.

- Ova ilegalna vlada je započela onako kako je Srbija želela, sa svojim uslovima. Zahtevali su ukidanje reciprociteta, vlada je to učinila. Od vas se tražilo da odustanete od članstva u međunarodnim organizacijama, i to je učinjeno. Ova vlada je užasno zavisna od Srpske liste jer prihvata naredbe Srbije. Kosovo treba da se ponaša kao republika i kao država jednaka drugim zemljama - kaže se u reakciji Samoopredeljenja.

JAVIO SE I BOLTON! RAZGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE IDEALNA PRILAKA ZA TRAMPA DA ISTERA RUSIJA SA BALKANA! Srbiju čeka "pakao" u Vašingtonu!

Iz te stranke su nedavno kritikovalu vladu Avdulaha Hotija zbog zaustavljanja radova na putu Dečani - Plav, kao posledicu negodovanja manastira Visoki Dečani i zbog odustajanja od pokušaja učlanjenja međunarodnim organizacijama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 3 godine

Pa da sviraju kako Srbija zeli,to bas i neverujem...

Ivan

pre 3 godine

Nije niko Vuciceva marioneta,nego covek je verovatno video politiku koja se vodi i resio da bude uz nju...

Gale

pre 3 godine

Albanci nemaju svoj sopstveni stav, već samo čekaju naređenja sa strane, kako da se prilikom svakog razgovora ponašaju.

Dina

pre 3 godine

Polako albanci shvataju da kosovo nikada nece biti nezavisno, i sada panice...

Marko

pre 3 godine

Albanci su uvideli da se ne mogu igrati sa srbijom kako oni zele, i sada oni drame i kukaju...

Nešo N

pre 3 godine

Konačno Albanci moraju da shvate da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova i sa tom činjenicom moraju da se pomire.

MarkoS

pre 3 godine

Shvataju Albanci, nisu nezavisni.. I te kako zavise od Srbije.

Cica

pre 3 godine

Da li je moguce da se uplasili Albanci sta ce se desiti sada u daljim razgovorima oko KiM

Mika

pre 3 godine

Srbija nije nikome pretnja vec samo stiti interese svog naroda.

Mita

pre 3 godine

Mi cemo i dalje insistirati na pregovorima i traziti nacin da se srpska imovina i tekovine ocuvaju.

Rode

pre 3 godine

Nije Hoti marioneta već Srbija danas ima mnogo ajču snagu i vraća se proces otmice KiM unazad

Marko

pre 3 godine

I treba da budu u panici. Ne znaju ni ko im je glavni u državi. Kriminal na vrhu.

Panamera

pre 3 godine

Plase se jer su svesni toga kakve i koliko argumenata Srbija ima.

Mijo

pre 3 godine

Srbija će jasno ostati pri svom stavu. Mi smo spremni i otvoreni uvek za dijalog.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija