• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

20.08.2020

21:48

LUDA IDEJA! ŠEF DVERI SAD TRAŽI DA GLASANJE BUDE ZAKONSKA OBAVEZA! Boško: Ko bojkotuje izbore, da ide u zatvor!

Politika

LUDA IDEJA! ŠEF DVERI SAD TRAŽI DA GLASANJE BUDE ZAKONSKA OBAVEZA! Boško: Ko bojkotuje izbore, da ide u zatvor!

Podeli vest

Obradović, koji je sa đilasovcima bojkotovao parlamentarne izbore, predlaže izmenu izbornog zakona koja podrazumeva obavezno glasanje i zatvorsku kaznu za one koji ne izađu na birališta!?

Lider Dveri Boško Obradović, dojučerašnji koalicioni partner tajkuna Dragana Đilasa i vatreni zagovornik bojkota izbora, potpuno je obrnuo ploču i sada predlaže da bojkotaši idu u zatvor!?

Obradović i njegovi saradnici zvanično predlažu izmenu izbornog zakona koja podrazumeva obavezno glasanje za sve punoletne građane Srbije i novčanu i zatvorsku kaznu za one koji ne izađu na birališta!? Ovaj predlog nalazi se u samom vrhu proglasa Dveri pod nazivom "Odbrana srpske demokratije".

Nagli preokret

Boško Obradović nije juče odgovarao na naše pozive i nije objasnio otkud ovolika promena i nagli zaokret u političkom delovanju i da li je do toga došlo posle ubedljivog debakla ideje bojkota izbora. Na drugoj strani, komentarišući sve ove navode, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da lider Dveri gubi razum.

- Obradović, koji je pozivao građane na bojkot izbora, pretio im ako izađu da glasaju, vređao sve koji su glasali i bacao kletve na savesne građane koji su 21. juna iskoristili svoje ustavno pravo, sada traži zatvorsku kaznu za sve građane koji su bojkotovali izbore i poslušali njegov i Đilasov poziv!? Da li je taj čovek normalan? - pita se Vesić.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnenja "Faktor plus", ističe da ova Obradovićeva ideja već na prvu loptu deluje prilično konfuzno.

- Budući da je Obradović bojkotovao parlamentarne izbore, ovo je jako zbunjujuće za njegove pristalice. Njegova želja očigledno jeste da izađe iz senke dojučerašnjih partnera u SZS. On hoće da se prikaže kao originalan političar. Pitanje je sada i da li je Boško Obradović zaista bio za bojkot parlamentarnih izbora, koji su održani 21. juna, ili je to samo odradio kako bi se očuvao nekakav politički mir u Đilasovom savezu. U svakom slučaju, dobro je da političari, pa i Obradović, shvate da se na vlast dolazi samo na izborima i nikako drugačije - naglašava Pejić.

Običan beskičmenjak

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ocenjuje da ovo i ne zaslužuje nekakav poseban komentar.

- Jako je teško komentarisati beskičmenjaka i dokazanog lažova kakav je Boško Obradović. Prvo je govorio da je Đilas lopov, pa su posle toga postali najbolji drugovi. Onda je tukao ljude ispred Skupštine, upadao sa motornom testerom u RTS, pa posle govorio da su to bili nenasilni protesti. Vrhunac njegovog beščašća bio je kada je stupio u štrajk glađu, a uveče tajno naručivao ćevape bez luka, jer mu luk smeta. Obradović će već sutra imati potpuno drugačiji stav i po pitanju glasanja, jer se radi o običnom nasilniku koji se nikada dvaput ne obuva u jednoj pameti - zaključuje Glišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VOJIN

pre 3 godine

POSTOJI I DRZAVA U KOJOJ GRADJANI S PRAVOM GLASA PLACAJU SOLIDNU NOVCANU KAZNU AKO NA RASPISANE IZBORE NE IZADJU!!! NOVINARI ISTRAZIVACI NAPISITE KOJA JE TO POZNATA DRZAVA !!!!!

Rade

pre 3 godine

Šta je to što može da zbuni boškićeve pristalice, pa oni da već nisu zbunjeni nebi bili njegove pristalice! Ko normalan i sa zdravim razumom može da bude njegov pristalica!? Pa i on sam bi bio protiv samoga sebe da je normalan!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija