• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2020

10:23

DANAS PRIČAJU O IZDAJI KiM, A ONI SU ZATVORILI TU TEMU! Brnabić: Vučić je svojim umećem i neumornim radom uspeo da vrati to pitanje za pregovarački sto

Politika

DANAS PRIČAJU O IZDAJI KiM, A ONI SU ZATVORILI TU TEMU! Brnabić: Vučić je svojim umećem i neumornim radom uspeo da vrati to pitanje za pregovarački sto

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da deo opozicije koji danas optužuje predsednika Aleksandra Vučića za izdaju Kosova čine upravo oni političari koji su u svoje vreme "zatvorili pitanje Kosova i Metohije" i vratili ga iz Ujedinjenih nacija pod okrilje EU


Brnabić je za TV Pink podsetila i da su upravo oni izdejstvovali da Međunarodni sud pravde kaže da priznanje Kosova nije protivno međunarodnoj pravdi i principima.


"I danas pričaju o Vučiću i izdaji Kosova, a Vučić je svojim diplomatskim umećem i neumornim radom uspeo da vrati tu temu za pregovarački sto", naglasila je premijerka.

Kako je dodala, danas niko - ni Nemačka, ni Francuska ni druge zemlje, ne misle da je kosovsko pitanje zatvoreno pitanje, što su, kako je navela, Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i ostali u svoje vreme uradili.

"Imali smo od gospođe Marinike Tepić optužbu na račun Vlade da mi plaćamo novcem od trgovaca oružja da zemlje povlače priznanje Kosova. Rekli su da je ministar Ivica Dačić prikupio pare i javno mu postavila pitanje da li je zloupotrebio službeni položaj. To je bila glavna tema albanskih medija na Kosovu i Metohiji. Nisam mogla da verujem šta govore i kakvo oružje, pri tom lažno, daju ljudima da se bore protiv Srbije", istakla je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija