• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

26.08.2020

21:45

BOLEST MOZGA! NAJPRLJAVIJA KAMPANJA PROTIV SRBIJE! Đilasovci navijaju za Šiptare!

Politika

BOLEST MOZGA! NAJPRLJAVIJA KAMPANJA PROTIV SRBIJE! Đilasovci navijaju za Šiptare!

Podeli vest

Mediji pod kontrolom Dragana Đilasa otvoreno prizivaju i priželjkuju najgori mogući scenario po kome bi predsednik Vučić u SAD bio ucenjen da prizna lažnu državu Kosovo

Mediji pod kontrolom lidera SSP, tajkuna Dragana Đilasa više i ne pokušavaju da sakriju da navijaju za Šiptare!

U trenutku kada se Srbija i predsednik države Aleksandar Vučić pripremaju za veoma važne razgovore u Vašingtonu o kosovskom problemu 4. septembra, đilasovski portal "Nova" objavio je sramotni tekst u kome se otvoreno priziva najgori mogući scenario. Scenario po kome bi se naša zemlja našla u bezizlaznoj poziciji.

Falsifikovali izjave

U tekstu pod naslovom "Vučić priteran uza zid - Tramp sigurno ne dolazi slučajno", ovaj portal ostrašćeno i neskriveno navija za to da Vučić u SAD bude ucenjen da prizna lažnu državu Kosovo. Iako ni sagovornici koji su citirani u njihovom tekstu nigde ne navode da će se predsednik Srbije naći u bezizlaznoj situaciji tokom pregovora u Beloj kući, to nije sprečilo đilasovski portal da stavi naslov kakav sami priželjkuju!?

Pritom, nije nikakva tajna da se Srbija i njen lider nalaze u veoma teškoj situaciji pred predstojeće razgovore u Vašingtonu i Briselu i da svako nejedinstvo u Srbiji Priština pokušava da iskoristi za svoje političke ciljeve. Zbog toga ovakve poruke iz Beograda nesumnjivo idu direktno u korist naše štete i u startu potkopavaju poziciju Beograda i pre otpočinjanja razgovora. Kako je zvanično najavljeno, okosnicu razgovora Beograda i Prištine u SAD činiće ekonomske teme, a ne isključuje se ni mogućnost da bi razgovorima mogao da se pridruži i američki predsednik Donald Tramp.

Komentarišući skandalozno pisanje đilasovskih medija, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da su ideje o Vučićevoj bezizlaznoj poziciji samo pusti snovi srpske opozicije.

- To su njihovi vlažni snovi iz kojih se vidi da oni, u stvari, priželjkuju da Srbija bude saterana u ćošak kako bi oni profitirali. Princip je: što gore po Srbiju, to bolje po njih... - ocenjuje Krstić.

Đurić: Pusti snovi o nezavisnosti

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je prištinskoj strani da "ne troše kerozin" i ne kreću u Vašington na razgovor koji je u Beloj kući zakazan za 4. septembar ukoliko im je cilj da razgovaraju o nezavisnosti.

- Ako im je cilj i namera da razgovaraju o nezavisnosti KiM, bolje je da ne kreću na taj put jer će se sigurno vratiti praznih kofera i neostvarenog cilja - reagovao je Đurić na izjavu potpredsednika "vlade" u Prištini Fatmira Ljimaja, koji je rekao da će se u Vašingtonu "voditi razgovori o nezavisnosti Kosova".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ga je sramota kada se seti kako su bivši političari s vlasti drhtali pred drugorazrednim diplomatama, a sada bi da nam svima dele moralno-političke lekcije.

- U našim medijima gledam i čitam kako "beogradski junaci" znaju sve šta bi Trampu rekli u lice, ali nikako ne mogu da se ne setim kako su u vremenu svoje vlasti bili mali i tihi, i to ne pred predsednikom SAD, već pred drugorazrenim činovnicima međunarodne zajednice. Šta su sve prećutali i šta su sve poslušali, vidi se po sporazumima koje su nam ostavili da ih ispunimo - podsetio je Vulin, upitan da prokomentariše izjavu Džejmsa Ker Lindzija da SAD žele sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova i da će to pokušati da postignu na sastanku 4. septembra.

Planovi velikih sila

Vulin je napomenuo da je učestvovao u pregovorima sa EU koje je vodio predsednik Vučić.

- Znam kako izgleda kada najmoćniji ljudi planete počnu da prete i napadaju, bio sam svedok kada je predsednik odbijao da uradi bilo šta što može da naškodi Srbiji i Srbima, potpuno spreman da cena odbijanja bude naplaćena samo njemu. Veoma sam zabrinut zbog pojačavanja pritiska na predsednika Vučića pre sastanka u Vašingtonu i jedino što me hrabri jeste činjenica da on ima i hrabrosti i mudrosti da zaštiti interese Srbije i srpskog naroda. Velike sile imaju svoje planove i nije im mnogo važno kako se ti interesi odnose prema nama i našim životima - poručio je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija