• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2020

16:32

MILOŠEVIĆ: Zločin u Gruborima je zataškavan

Politika

MILOŠEVIĆ: Zločin u Gruborima je zataškavan

Podeli vest

Potpredsednik hrvatske vlade iz SDSS-a Boris Milošević izjavio je danas da je zločin nad srpskim cvilima u Gruboru najbolje potkrepljen dokumentima, ali je zataškavan I na njemu su, kaže, zakazali država, tužilaštvo, javnost I mediji


Podsetio je da je istraga o tom zločinu pokrenuta tek 2009. godine i da je sudski postupak pokazao da je ratni zločin počinjen, ali počinitelji nisu utvrđeni.

- Zakazala je država, državno tužilaštvo, ali i javnost i mediji - rekao je Milošević gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Dodao je, mešutim, da takve stvari ne zastarevaju, da ratni zločin ne zastareva, te poručio da onaj ko je počinio taj zločin ne može mirno da spava.


Naveo je i da je relativizacija ratnog zločina reći da se odlaskom u Grubore izjednačava krivica, a što su mnogi govorili nakon komemoracije.

- Ne znam šta bih trebalo da napravim da mi se prizna da sam punopravan građanin Hrvatske, ne znam šta više da napravim, šta da priznam…Ova vlada ima zadatak da smiri tenzije, da krči put, to su sve građani Hrvatske, žrtve moraju biti naše žrtve, da ih ne delimo, a zločinci kažnjeni ako je to moguće. Apsolutnu pravdu nećemo postići, ali gde god možemo da je ostvarimo i da se zajednički sećamo na žrtve - rekao jeMilošević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija