• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2020

08:48

NASLUĆUJEM DA ĆE BITI IZNENAĐENJA U VAŠINGTONU! Vučić: Moj politički nos dobro oseća razne zamke!

Politika

NASLUĆUJEM DA ĆE BITI IZNENAĐENJA U VAŠINGTONU! Vučić: Moj politički nos dobro oseća razne zamke!

Podeli vest

Gost jutarnjeg programa "Novo jutro" na TV Pink danas je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

U jutarnjem programu predsednik je odgovarao svima onima koji ruše Srbiju neposredno pred sudbonosne razgovore o Kosovu i Metohiji u Vašingtonu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće gost emisije #NovoJutro na televiziji @pink.rs.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 28, 2020 at 4:25am PDT

 

Sastanak delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, prvobitno planiran za 2. septembar, pomeren je za 4. septembar.

Foto: Printscreen Pink

Predsednik Srbije svestan je težine situacije pred razgovore u Vašingtonu.

- Mi smo dobili zvaničnu agendu, u kojoj postoji jedna problematična tačka, ali nisam siguran da će samo na tome da se zaustavi. Moj politički nos dobro je osećao različite zamke i iznenađenja, pa naslućujem da će i ovoga puta biti tako - rekao je Vučić o predstojećim pregovorima u Vašingtonu.

- Očekujem iznenađenje i izviniću se američkoj delegaciji ako ga ne bude - dodao je predsednik.

Problematična tema

- Mislim da je suština u tome da albnanski zvaničnici neretko govore da idu po priznanje u Ameriku. Bilo je i regionalnih zvaničnika koji su rekli da Vučić ide da potpiše priznanje. Ne libim se da kažem da očekujem iznenađenje - naveo je Vučić.

- Jedina tema svuda u Americi je međusobno priznanje - rekao je dodajući da će to uslediti i u Evropi: - Do tada će govoriti o normalizaciji.

Vučić je rekao da je Tramp u pismu govorio o međusobnom priznanju Srbije i Kosova, i ističe da veruje da oni od toga nisu odustali.

- Protiv mene lično, kao i Srbije koristili su i mnoge Srbe političare i anaitičare. Jedina tema svuda uvek će biti u SAD međusobno priznanje, ma šta pričali. Ko god kaže drugačije, laže svoj narod i obmanjuje ljude - rekao je Vučić.

Peedsednik je kazao da ja to jedina istina.

- Sa prevelikim žarom govore o tome kako ništa nije tema i da Srbiji ništa dati neće. Eto ponudiće kredite, ali to nam ne treba, mi imamo sve što nam treba. Kako stvari stoje vidim da će da nas čeka mnogo problema gde će svi da završe svoje poslove na uštrb Srbije. Pod bilo kojim ucenama da se nalazimo, čuvaćemo interese Srbije, to obećavam - rekao je predesdnik Srbije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije #NovoJutro na televiziji @pink.rs.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 29, 2020 at 12:19am PDT

 

Srpski narod i Kosovo i Metohija

Osvrnuo se i na odnos srpskog naroda prema pitanju Kosova i Metohije, tačnije racionalnosti u pristupu.

- Što se tiče pozicije Srbije, mi ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. Postoji jedna stvar kod nas Srba, a to je da mi nikada nismo analizirali stvarno kakva je situacija s kojom se suočavamo - šta je to što svet misli, šta je to što mi realno možemo da dobijemo u budućnosti - napomenuo je: - Mi nemamo tu vrstu racionalnog pristupa ni odgovornosti.

- Šta god mi govorili za NATO, oni su bili pobednici, mi smo potpisali delimičnu kapitulaciju. Zatim imate 2004. pogrom - navodio je kroz šta je Srbija prošla.

Ekonomski uspesi u doba korone

- Država dobro stoji u doba korone, a ono čime mogu da obradujem penzionere je da će dobiti povećanje. Oni mogu da budu mirni i zadovoljni, penzije će biti značajno uvećane nakon što smo usvojili švajcarski model.

Vučić se dotakao i pregovora o minimalnoj zaradi.

- Verujem da ćemo moći da pomognemo i poslodavcima da ne odustaju od biznisa, ali i radnicima da budu zadovoljni ishodom pregovora. Nemačka, Amerika nikad nisu imali ovakav pad. Pa ni naše komšije. A danas imamo sposobnu državu i vlast. Mi smo 2008, 2009. i 2010. imali veći pad nego sad. Možemo da budemo oko 0, a pre 11 godina bez korone smo imali pad 3.1 s trostruko manjom krizom nego sad - rekao je Vučić.

Kritičari iz opozicije

Predsednik se osvrnuo i na opaske opozicije da je priteran uza zid.

- Pre 10 i 12 godina su omogućili Kosovu da maše presudom Međunarodnog suda pravde i da Tači izgovara ime baš tog gospodina (Vuk Jeremić, prim. nov). Tačno je, trudimo se i pokušavamo da ispravimo sve što su uništili. Mi znamo šta je naša platforma i koja su naša ograničenja, ali i kakva je realna situacija na KiM. Ako činimo sve suprotno od tog gospodina bićemo uspešniji - kaže Vučić i dodaje:

- Nisam ja priteran uza zid nego Srbija. I oni u svojim medijima čekaju da me optuže da sam kriv ili da sam izdajnik. To pravljenje 

Imam strah, ali se borim

Upitan ima li tremu pred odlazak u SAD, Vučić kaže:

- Nemam tremu, imam strah, ali ću se boriti. Ne verujem da je ijedan moj prethodnik imao razgovora sa toliko važnih svetskih političara. Za mene ne postoje lake stvari i uvek ću se boriti.

Istakao je jedini cilj za koji se bori u ovom trenutku.

- Nikad me nije interesovao sjaj već da sačuvamo državu na Kosovu i Metohiji. Pitajte ljude koji tamo žive i pogledajte koliko tamo dobijamo glasova. Ne želim da kao prethodnici gledam kako da napunim džepove i uništim farbike.

Donald Tramp

Pominjalo se da će pregovorima u Vašingtonu prisustvovati i Donald Tramp.

- Mislim da znam šta može da bude sadržaj iznenađenja, pre će biti da ću to da odbijem, mislim da ću morati da odbijem susret s Trampom. Ljudi pričaju o 4. septembru, a suština je u 3. sepmtembru. Šta će se desiti u noći između ta dva dana, videćemo. Verujem da ćemo se o ekonomskim pitanjima lako dogovoriti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije #NovoJutro na televiziji @pink.rs.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 29, 2020 at 12:19am PDT

 

Nezaposlenost 

Ekonomski preporod je nešto na čemu mu česatitaju iz cele Evrope.

- Srbija od ponedeljka zvanično ima manju stopu nezaposlenosti od 20 evropskog zemalja. I posle kažu da sam lud. Pa ko je lud, ja koji imam ovakve rezultate ili oni koji me optužuju, a pokazali su šta znaju. Imamo rast proizvodnje od 0.4 odsto, rast u rudarstvu, elektroprivredi, jačamo građevinarsto da bismo podigli stopu BDP. U istovreme u BiH je pad od 9.7 odsto i zato znamo koliko smo uspešniji ili ne od drugih. Plaćaćemo sve što možemo, završavamo gasovod. Od toga nam zavisi i povećanje plata.

Crna Gora

U nedelju će biti održani izbori u Crnoj Gori.

- Da se ne lažemo, naši mediji se bave time zbog jakih veza Srba i Crnogoraca. Kao država se nismo mešali, ali mediji jesu. I naši i njihovi. Naučio sam da sam ja kriv svima u regionu. Ni reč više neću reći. Čestitaćemo svakom ko pobedi i biti uz srpski narod.

Region

Srbi su opet dežurni krivci u komšiluku.

- Nije prošao mesec bez napada na naše mladiće u regionu i Vukovaru. Drago mi je što se počinioci odma uhapse. Već nailazi na osudu svih iz našeg društva. Sarajevski mediji su se uplašili kada sam rekao da su nas prisluškivali, mislim na razgovore sa Dodikom, pa je krenula hajka u medijima. Isto tako je i u Srbiji. Ako udariš po Vučiću i da si pod opijatima i najgori kreten, postaćeš genije. Samo da napišeš Vučiću, đubre, picousti. Za to pitajte moju majku i mog oca.

Telekom Srbija i ugovori

Predsednik je pokazao ugovore Telekoma s B92 za finansiranje Velikog brata.

- Branko Radujko, kao istaknuti član DS ispred Telekoma je potpisao ugovor za finansiranje Velikog brata. Mi se borimo za taj Telekom, a oni za tajkune. Da ostave 4.000 ljude bez posla. Da bi oni bili bogatiji i naprtavili još veću tajkunsku kompaniju. To rade i sa svim što pripada našoj državi. Telekom je počeo da prestiže tajkunsku kompaniju i sad treba udariti i rasturiti Telekom i državu Srbiju. I kad ih ne pomenem oni pišu saopštenja protiv mene. Ta vrsta patološke potrebe da razarate kapital svoje zemlje je ista ona sladostrasna želja da uništite sve fabrike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Pritisci mogu biti zaista veliki, Srbija nezavisnost KiM nece priznati nikada.

star

pre 3 godine

Mnogi su se prevarili u svojim izjavama da Vučić ide u Vašington da potpiše priznanje nezavisnosti Kosova, a to se svakako neće desiti sve dok je Vučića na čelu Srbije.

Sanja

pre 3 godine

Predsedniče, verujem da će biti teško, ali samo napred. Imate moju punu podršku!

Filip

pre 3 godine

Predsednik će se boriti za interese Srbije. Neće potpisivati nikakve dokumente koji su loši za nas.

Bunjevac

pre 3 godine

Nema ništa od priznanja Kosova Kosovo je Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija