Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2020

17:54

TADIĆU, PRAVIŠ RIJALITI OD NAJVAŽNIJE SRPSKE TEME! Đurić brutalno odgovorio lideru SDSS!

Politika

TADIĆU, PRAVIŠ RIJALITI OD NAJVAŽNIJE SRPSKE TEME! Đurić brutalno odgovorio lideru SDSS!

Podeli vest

Da je bivši predsednik Boris Tadić državnik, danas bi tražio službenu audijenciju kod sadašnjeg predsednika Srbije, izneo svoje mišljenje i možda nekakav savet, a ne bi pozivao na "revolveraške obračune" i pravio rijaliti šou od najteže teme srpske politike, kaže potrpredsednik GO SNS Marko Đurić u izjavi koja je dostavljena medijima

- Kao što državnik nije danas, tako nije ni bio u vreme kad je bio predsednik, kada je svojom nesposobnošću i neodgovornošću napravio toliku štetu da nam je u mnogo čemu za dugi niz godina vezao ruke u nastojanjima da se borimo za južnu srpsku pokrajinu - kaže Đurić.

Uz ocenu da je veći deo naše politike po pitanju Kosova i Metohije bio saniranje štete koju je Tadić napravio, on je, dodaje Đurić, "i pored svoje poslovične samozaljubljenosti", odlazeći sa funkcije bio i sam svestan katastrofalnog stanja u koje je doveo državu, nacionalne interese i ekonomiju.

- Tadić se nadao da će sve njegove brljotine doći na naplatu naslednicima, a da će se on oprane biografije, a računajući na kratko pamćenje građana, vratiti pobednosno da državu spašava iz propasti u koju ju je sam doveo - navodi Đurić.

On primećuje da je "Tadićeva frustracija posledica činjenice da je Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem uspela da se, suprotno njegovim i očekivanjima njegove kamarile, uzdigne iz ponora samouništenja".

- Niti su građani slepi do očiju, niti su oboleli od kolektivne amnezije da se ne bi sećali katastrofalnog bilansa Tadićeve vladavine, i da ne bi videli sa kolikom je mukom i odgovornošću Srbija vođena proteklih godina i podizana iz žute pustoši - navodi Đurić i pita "otkud Tadiću uopšte ideja da bilo koga zanima da sluša njegova pravdanja i izgovore.

Đurić pita i otkud Tadiću ideja da je "vredan i dostojan da se u javnom političkom duelu susretne sa Vučićem, čovekom koji je bezbroj puta dokazao da je sve ono što Tadić nikada nije bio - i istinski rodoljub i državnik".

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadic pozvao je ranije danas Aleksandra Vučića da u TV-duelu diskutuju o optužbama koje Vučić iznosi na račun bivše vlasti koju je predvodio Tadić i o politici prema rešavanju pitanja Kosova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 3 godine

Boris Tadić, uštogljeni samoljubvi egocentrični narcis...zašto li mu dajete publicitet? Kad je krpa priutna na naslovnici, pronađe i poneku zakrpu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija