• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2020

14:53

TRANSPARENTNOST: Počinje stroža kontrola javnih funkcionera!

Politika

TRANSPARENTNOST: Počinje stroža kontrola javnih funkcionera!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost sa zadovoljstvom konstatuje da je danas stupio na snagu novi Zakon o sprečavanju korupcije, koji je zamenio dosadašnji Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i koji daje šira ovlašćenja Agenciji za sprečavanje korupcije koja će ubuduće biti ovlašćena za sprovođenje ovog zakona

 

Tim povodom, generalnis ekretar Transparentnosti Mario Spasić, kaže:

- Danas je stupio na snagu novi Zakon o sprečavanju korupcije, koji je zamenio dosadašnji Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. Novim zakonom Agencija za borbu protiv korupcije postaje Agencija za sprečavanje korupcije i dobija šira ovlašćenja u kontroli javnih funkcionera. Agencija postaje finansijski nezavisna i dobija istražna ovlašćenja kada je u pitanju kontrola imovine i prihoda javnih funkcionera, njihovih bračnih ili vanbračnih drugova, dece, roditelja, braće i sestara. Takođe, pooštravaju se kazne za lažiranje podataka o imovini i prihodima i Agenciji je propisana obaveza postupanja po anonimnim prijavama građana, što do sada nije bio slučaj. Imajući u vidu da je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost imao predstavnika u državnoj Radnoj grupi koja je pripremala ovaj zakon, saopštavamo da ćemo uzeti aktivno učešće u otkrivanju kršenja zakona od strane javnih funkcionera i instistiraćemo na najoštrijem kažnjavanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija