• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.09.2020

22:34

NIJE VUČIĆ GOVORIO ZA KOGA DA SE GLASA, NEGO RAMA! Dačić razmontirao Mila: NEKAD SI SE PONOSIO SRPSKIM POREKLOM, JE L' SI LAGAO TAD ILI SAD?

Politika

NIJE VUČIĆ GOVORIO ZA KOGA DA SE GLASA, NEGO RAMA! Dačić razmontirao Mila: NEKAD SI SE PONOSIO SRPSKIM POREKLOM, JE L' SI LAGAO TAD ILI SAD?

Podeli vest

Za razliku od Rame, Haradinaja i drugih albanskih političara, kao i muslimanskih lidera, Srbija, pa ni njen predsednik Aleksandar Vučić, nijednom se nisu mešali u unutrašnja pitanja Crne Gore, izjavio je večeras šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom optužbi koje je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović izneo na račun srpskog predsednika i Srbije

- Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju, već Rama i ostali, a to onda, po Milu Ðukanovicu, nije mešanje u unutrasnje stvari. Srbiju pitanje vlasti u Crnoj Gori ne interesuje, interesuju nas samo prava i slobode srpskog naroda koga u Crnoj Gori ima oko 29 odsto, kao i polozaj Srpske pravoslavne crkve, čija imovina i svetinje su bili meta napada crnogorske vlasti - rekao je Dačić za Tanjug.

On je istakao da je to legitimno pravo Srbije po svim međunarodnim konvencijama.

- A sve sa ciljem da srpski i crnogorski narod žive u miru i bratskoj slozi kao što su vekovima ziveli. Sramotno je da Milo Ðukanović napada Srbiju i Aleksandra Vučića za mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore, dok se on najdirektnije umešao u unutrašnje stvari Srbije, priznavši Kosovo - dodao je Dačić.

SRBIJU JE NAZIVAO "ČETNIČKO-LITIJAŠKOM" DRŽAVOM, A SAD JE MILU ČESTITAO POBEDU! Vojvođanski separatista ponovo šokira!

Srpski ministar je naglasio i da je vreme da Ðukanović prestane da plaši Crnu Goru navodnim srpskim hegemonizmom, dodajući da je ta taktika propala na izborima.

- Pre 30 godina Milo Ðukanović je izjavio da se ponosi srpskim poreklom i crnogorskom državnošću, da li je lagao tada ili laže sada - rekao je Dačić, dodajući da je ''''to pitanje za narod i građane Crne Gore''''.

- Jedino što Srbija ne da jesu laži o navodnom mešanju Srbije i Vučića i velikosrpskoj politiici. Na kraju, zašto Ðukanoviću smeta, kako on kaže, velikosrpski trougao Beograd, Banjaluka i Podgorica, a ne smeta mu, čak ga i podržava, velikoalbanski četvorougao Tirana, Priština, Skoplje i Podgorica? Svima je to izgleda jasno zašto - poručio je Ivica Dačić.

Ðukanović je u večeras objavljenom intervjuu za Njuzmaks Adria optužio Vučiha za jaku medijsko-političku agresiju Beograda, jer je, kako tvrdi, srpski predsednik "davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 3 godine

Mali debeli kojega su ulovili sa kesom para..lopov kao i mnogi..jede govna

Dragan

pre 3 godine

Milo je lagao i pre a i sada jer je oduvek za rad velikih para i ličnog interesa radio u interesu Albanaca a to se videlo kada je priznao i KIM. Sada je posle toliko godina politike povukao katastrofalan potez sa donošenjem zakona o slobodi veroispovesti što ga je koštalo na ovim izborima pa ga je sada sramota da prizna svoju grešku i onda krivca za to traži u Srbiji i Vučiću.

Saša

pre 3 godine

Jesu li Milu Đukanoviću Srbi krivi što je 30 godina krao i pljačkao građane Crne Gore i što oni to više nisu hteli da trpe?

Pera

pre 3 godine

Rama iz Albanije se je direktno mesao u izbore u Crnoj Gori a ne Vucic.

Ana

pre 3 godine

Milo i posle izbora ne prestaje da napada Srbiju i srpstvo.

Milena

pre 3 godine

Srbija se nikada nije mešala u izbore drugih država. Milo Đukanović umesto da sebe krivi što je doživeo poraz on okrivljuje Srbiji sramota.Milo izgubio je izbore udarivši na srpstvo i pravoslavlje, to je vrhunac njegove obesti i ludila.Zašto ne prozove Ramu koji je javno rekao da glasaju za Mila.

kristinad

pre 3 godine

Ponosni smo na narod Crne Gore, koji nije dopustio da neko poput Mila, naruši njihov identitet i uništi Pravoslavlje.

Marko

pre 3 godine

Ako se neko mešao u ove izbore to su bili Albanci i njihovi lideri. Pokušavali su na sve načine da pomognu Milu, ali uzalud, narod CG je rekao svoje.

Gole

pre 3 godine

Izjava Mila da se Vučić meša u unutrašnja pitanja Crne Gore je više nego sramotna.

Biljana

pre 3 godine

Sramotno je od predsednika,makar i tako minorne državice kao što je Crna Gora,da za svoj nesupeh okrivljuje druge ljude a naročito Srbiju i Vučića jer ničim nismo uticali na tokove izbora u toj zemlji,da je normalan(a već odavno nije) seo bi sam sa sobom da se preispita zašto gubi podršku

panastasija

pre 3 godine

Српску власт интересују само права и слобода српског народа у Црној Гори, као и положај Српске православне цркве која је била мета напада црногорске власти. Циљ је да српски и црногорски народ живи у миру и слози као што су вековима живели. Мило Ђукановић напада Александра Вучића како се меша у унутрашње ствари Црне Горе, а док се он мешао диектно у унутрашње ствари Србије признавши Косово, то је могло, зар не?! А ЈОШ страшније је то што се "годподин" Ђукановић пре 30 година дичио српским пореклом и црногорским држављанством. ПА СРАМОТА! МИЛО, ПАО СИ!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija