• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2020

10:47

SAM POZIV VUČIĆU U BELU KUĆU JE POBEDA ZA SRBIJU! Vesić: Naš glas se sada SLUŠA, možemo da kažemo NAŠE STAVOVE I INTERESE!

Politika

SAM POZIV VUČIĆU U BELU KUĆU JE POBEDA ZA SRBIJU! Vesić: Naš glas se sada SLUŠA, možemo da kažemo NAŠE STAVOVE I INTERESE!

Podeli vest

Činjenica da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvan u Belu kuću predstavlja veliku pobedu Srbije, iako na tom sastanku neće biti trajno rešen problem Kosova i Metohije, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić


Vesić smatra da je to sigurno prvi u nizu sastanaka koji treba da dovede do trajnog rešenja.


"Naravno da se nista neće rešiti na jednom sastanku ali je činjenica da se glas Srbije sada sluša i činjenica je da zahvaljujući predsedniku Vučiću imamo mogućnost da kazemo koji su naši stavovi i koji su legitimni istorijski, politički, kulturni, ekonomski i svaki drugi interesi Srbije na KiM i da tražimo rešenje koje će zadovoljiti i srpski i albanski narod", istakao je Vesić u jutarnjem programu TV Hepi.

Podsetio je da do pre nekoliko godina "nismo mogli da razmišljamo o tome da se u Beloj kući govori o KiM", a pogotovo da predsednik Srbije govori o tome, ali da je zahvaljujući Vučiću ta tema vraćena u najvažnije svetske centre moći, čak i one koji su priznali samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Naglasio je da je odlazak Vučića u Belu kuću voma značajan i zbog toga što su Sjedinjene Američke Države ne samo prva svetska sila, već i zato što su toliko upletene u samoproglašenje nezavisnosti Kosova da bez SAD nema rešenja.

Razgovor u Beloj kući uporedio je sa važnim istorijskim događajima, kao što su regovori koje je knez Mihajlo vodio šezdesetih godina 19. veka o odlasku turske vojske iz Srbije, Berlinski kongres i dogovor u Versaju posle Prvog svetskog rata, jer je i ovog puta u pitanju jedan istorijski problem koji postoji već više od jednog veka.

Taj problem, naveo je, nije napravio ni Vučić ni Milošević ni Tadić ni Koštunica ni Ðiđić ni kralj Aleksandar, već "taj problem postoji i Srbija mora da ga reši tako što će da zaštiti svoje interese".

Foto: Tanjug

Vesić je istakao da je veoma važno to što Vučić ima podršku građana i nacije, ali da je za poziciju srbije značajna i podrška medija ali i opozicionih političara.

Ocenio je da pojedini opozicioni poltiičari kao da žele da Beograd loše prođe u Vašington, što je okarakterisao kao neodgovorno.

Ističući da KiM nije stranacko već nacionalno pitanje, on je napomenuo da je više jedinstva je bilo kada je Milošević išao da razgovora u Dejtonu iako je zemlja tada bila podeljena.

"Kada je KiM u pitanju treba da imamo jednu politiku i da stanemo iza onoga ko je izabran za predsednika, a Vučić je izabran sa više od 50 odsto glasova i da dobijemo najbolje moguće rešenje. Svađaćemo se oko mnogo drugih pitanja, ali da se strančari i da se vodi potiika na pitanju KiM je igranje sa sudbinom naroda", smatra Vesić.

Kaže da bi bilo odogovno da i opozivcioni političari daju podršku Vučiću jer će tako njegova pozicija u pregovorima birti jača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lak

pre 3 godine

Odlazak u Vasington velika je stvar za nasu drzavu i nas.

Saša

pre 3 godine

Stavovi i interesi Srbije se moraju poštovati i uvažavati. Ne sumnjam u trud i zalaganje predsednika. Samo napred predsedniče! Puna podrška!

Marina

pre 3 godine

neće biti ništa od pregovora ako se naši stavovi ne uvaže

seka

pre 3 godine

Sam poziv je pokazatelj da svet sad ima drugacije misljenje o Srbiji...

panastasija

pre 3 godine

Србија је сада у прилици да каже свој глас и свој став по питању многих ствари које се тичу стабилности и мира Србије. Пуно среће.

BozaB

pre 3 godine

Svakako nam je velika cast ukazana na ovaj nacin, tu nema dileme.

Milica

pre 3 godine

Srbija je daleko bitnija drzava otkad je vodi predsednik Vucic. Odlazak u Vasington je zaista vazna stvar za Srbiju.

veljko

pre 3 godine

U Vasington je otisao spremljen i odlican tim za pregovore na celu sa najboljim predsednikom i dobrim diplomatom i politicarem,ocekujem samo najbolje za nasu Srbiju!

ksenija

pre 3 godine

U potpunosti se slazem sa Vesicem i idemo do kraja.

ksenija

pre 3 godine

Odlazak u Vasington velika je stvar za nasu drzavu i nas.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija