• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2020

13:38

DOLIJAO I AGIM ČEKU! Bivši premijer lažne države pred Specijalnim sudom za zločine OVK!

Politika

DOLIJAO I AGIM ČEKU! Bivši premijer lažne države pred Specijalnim sudom za zločine OVK!

Podeli vest

Specijalni sud za ratne zločine tzv. OVK pozvao je u svojstvu osumnjičenog jednog od komandanata OVK Agima Čekua, prenosi Reporteri

Čeku je potvrdio da je dobio poziv specijalnog suda.

- Poziv sam dobio juče kao osumnjičeni. Putujem 28. septembra - rekao je Čeku za Kohu.

Agim Čeku je završio vojnu akademiju u Beogradu, a početkom rata u bivšoj Jugoslaviji priključio se hrvatskoj vojsci, prenosi Kosovo onlajn.

ŠIPTARI NA NOGAMA! VESELJI NAJURIO ČEKUA! Bivši oficir JNA i komandant terorističke OVK oteran zbog KORUPCIJE I KRIMINALA!

Učestvovao je u vojnim akcijama hrvatskih snaga “Medački džep” i “Oluja”. Maja 1999. godine postavljen je za Komadanta štaba OVK.

Po završetku rata na KiM, Čeku je osnovao političku stranku, a u periodu od 2006. do 2008. bio je i kosovski premijer. Čeku je nekoliko puta bio hapšen u vezi sa optužnicom za ratne zločine, ali je oslobađan na intervenciju tadašnjeg šefa Unimka Harija Holkerija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija