• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2020

09:17

OBJAVLJENI NAJNOVIJI PODACI! SNS i dalje najjača stranka sa 59,1 odsto podrške, u istraživanju zabeležen ISTORIJSKI DEBAKL OVE PARTIJE

Politika

OBJAVLJENI NAJNOVIJI PODACI! SNS i dalje najjača stranka sa 59,1 odsto podrške, u istraživanju zabeležen ISTORIJSKI DEBAKL OVE PARTIJE

Podeli vest

Kada bi se izbori u Srbiji održavali u nedelju, rezultati se ne bi mnogo razlikovali u odnosu na one od 21. juna, pokazuje prvo postizborno istraživanje rejtinga agencije Faktor plus.

Srpska napredna stranka bi, prema tom istraživanju, imala natpolovičnu većinu ili 59,1 odsto podrške birača.

Na drugom mestu i ovoga puta bila bi koalicija SPS/JS sa devet odsto glasova, a preko cenzusa prešao bi još samo Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, koji bi osvojio 5,1 odsto.

Pritom, prenosi današnji Blic istraživanje Faktora plus, kada se kaže cenzus, misli se i na stari od pet i novi od tri procenta.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaž da SNS i dalje dobro stoji, slično kao i na izborima.

"Naprednjaci su utvrdili biračko telo, socijalisti imaju nesto manje nego 21. juna, dok je Šapićev SPAS malo jači", navodi Pejić za Blic.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 



Prvi put posle dužeg vremena nekadašnje konstitutivne stranke Saveza za Srbiju stavljene su u istraživanje samostalno.

"Iz SzS se izdvaja malo Ðilasova Stranka slobode i pravde, ali neznatno", kaže Pejić.

Na eventualnim izborima u nedelju SSP bi imala 3,1 dosto glasova, Narodna stranka Vuka Jeremića 2,3, slede Dveri sa dva odsto.

Najveće iznenađenje, ističe Pejić, je to sto Demokratske stranke u istraživanju nema.

"Radim istraživanja od 1996. godine i nikada se ovo nije dogodilo. Za DS ovo je poražavajuće i opasno po opstanak. Moraju da se probude, revitalizuju i srede situaciju u kojoj su", ocenjuje Pejić i dodaje da postoji rezervoar glasova od 10 do 15 odsto koji čeka jednu takvu stranku, ali ti glasovi treba da se zasluže.

Kada je reč o izlaznosti, na izbore u nedelju izašlo bi 47 odsto ispitanika, 31 odsto ne bi, a 21 odsto nema stav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija