• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2020

11:00

VUČIĆ U VAŠINGTONU SAČUVAO KOSOVO I OMOGUĆIO VELIKE INVESTICIJE! Osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva nema dilemu!

Politika

VUČIĆ U VAŠINGTONU SAČUVAO KOSOVO I OMOGUĆIO VELIKE INVESTICIJE! Osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva nema dilemu!

Podeli vest

Vladmir Marinković, osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva i funkcioner SNS, smatra da je Vučićev nepokolebljiv stav na pregovorima u Vašingtonu ne samo ojačao poziciju Srbije u očima najmoćnije zemlje sveta nego predstavlja osnov za velike investicije. Marinković se pismenim putem obratio našoj redakciji, a njegovu poruku prenosimo u celosti

Predsednik Vučić je na sastanku u Vašingtonu održao lekciju i pokazao kako se na jedan mudar i državnički način brane nacionalni interesi zemlje.

Njegova vizija i liderstvo je prepoznata od strane američke administracije i vrlo je važno sto će se danas u prisustvu predsednika Trampa potpisati sporazum Beograda i Prištine koji tretira ekonomska pitanja i saradnju.

Predsednik Vučić već nekoliko godina zagovara tezu da su ekonomska saradnja, slobodan protok roba, ljudi i kapitala preduslovi za postizanje nekog kompromisnog rešenja u budućnosti. Amerikanci smatraju da je Vučić napravio ogromne rezultate u sferi ekonomije i zbog njega i Srbije su na razgovor došli najveći američki fondovi kojo računaju na Srbiju i smatraju je glavnom investicionom destinacijom kao što su Development Finance Corp, Millenium Challenge Corporation, Export-Import Bank.

Takođe, Vučić je još jednom dao do znanja svima da jednostrana rešenja nisu moguća i šta je crvena linija za Srbiju kada je u pitanju KiM a ujedno dogovorio nova ulaganja u ekonomiju o infrastrukturu i pri tome ojačao pozicije kod Grenela, Trampa i cele administracije.

Jednom rečju Vučić je za Amerikance ozbiljan lider sa rezultatima i sve ovo pokazuje da računaju na Srbiju i poštuju posle toliko godina naše pozicije zahvaljujući liderstvu i rezultatima predsednika Vučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Za americke investitore to bi bio veliki signal da pocnu da vise ulazu u Srbiju.

Taki

pre 3 godine

Svaka cast Vucicu kako stiti Srbiju.Takav odnos prema drzavi imaju samo jake vojskovodje.

Andja

pre 3 godine

Malo je reci da sam ponosna. Zna se sta moze Srbija, sta nece nikako, i to svima treba da bude jasno...

Dragan R

pre 3 godine

Svaki sporazum koji ne podrazumeva priznanje Kosova sadrži u sebi, sasvim sigurno, nešto korisno. Nezavisnost navodne države je crvena linija za Srbiju i to svako od pregovarača vrlo dobro zna.

Marina

pre 3 godine

oni su veoma pripremljeni i sigurno svesni šta mogu da očekuju od nas

Bojan

pre 3 godine

Drzavnik kome se divi ceo svet. Ponosni smo na naseg predsednika!

Rada

pre 3 godine

Predsednik je pokazao koliko je Srbija danas jaka i da ne pristaje na ucene...

Mara

pre 3 godine

Vucic je postigao ono sto mnogi nisu godinama uspeli, podigo je ugled Srbije u svetu a danas pored ocuvanja Kosova mozemo da racunamo i na bolju saradnju sa Amerikom i dolazak jakih kompanija u Srbiju. Bravo predsednice!

Filip

pre 3 godine

Dovođenjem novim investitora se smanjuje stopa nezaposlenosti.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Vučić je izuzetan važan za našu državu. Srbija se danas cela razvija..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija