• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.09.2020

09:34

OPOZICIJA NEMA ZAMERKI NA SADRŽAJ DOKUMENTA, VEĆ KAKVOM JE OLOVKOM POTPISAN I GDE JE KO SEDEO! Stefanović: Istorijski i dobar sporazum u Vašingtonu

Politika

OPOZICIJA NEMA ZAMERKI NA SADRŽAJ DOKUMENTA, VEĆ KAKVOM JE OLOVKOM POTPISAN I GDE JE KO SEDEO! Stefanović: Istorijski i dobar sporazum u Vašingtonu

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je potpisani sporazum u Vašingtonu istorijski i dobar za našu zemlju, da opozicija nema suštinskih zamerki na njegov sadržaj, već da se bave kakvom je olovkom potpisan i gde je ko sedeo


On je za TV Pink naveo da su Sjedinjene Američke Države velika sila koja je na strani kosovskih Albanaca i da su promoteri kosovske nezavisnosti i podsetio da je za SAD i najveći broj zemalja EU takozvano Kosovo nezavisno i da ga oni tako posmatraju.


"Za njih je to pitanje završeno. Za Nemačku, Francusku, Britaniju, Italiju, KiM je nezavisno. To je početna pozicija sa kojom se Aleksandar Vučić suočava. Ovo je istorijski momenat da odete u Brisel i Vašington i razgovarate o ekonomiji, o stvarima koje su važne za građane", rekao je Stefanović.

On je naveo da je bivša vlašt u kojoj su bili Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić, Borko Stefanović napravila granice na Jarinju i Brnjaku, da su oni pregovore o pitanju KiM iz Ujedinjenih nacija prebacili u Evropsku uniju.

Na predsedniku Aleksandru Vučiću, kako je rekao, bilo je da prevaziđe teško nasleđe i brojne pogrešne poteze, ali je temu Kosova uspeo da vrati na pregovarački sto.

Foto: printscreen RTV Pink

Za ekonomski sporazum u Vašingtonu kaže da je Vučić i u tom dokumentu uspeo da izbegne sve što bi ugrozilo nacionalne interese.

"Dobili smo dobar dokument i nema suštinskih kritika na sadržaj tog dokumenta. Imate kritiku kakva je olovka kojom je potpisan, gde je trebalo da sedi", rekao je on.

Gradnja puteva, železnice, veće tržište u okviru "mini Šengena", kako je rekao, sve su to pozitivni signali za investitore.

"Od prištinskog rukovodstva ne očekujem previše, ali sada su garant dokumenta SAD. Bilo bi šteta da se ne realizuje, jer je u interesu svih ljudi", naveo je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Prvoborac

pre 3 godine

Sadržaj je nešto iza čega treba da se stane,a realno stanje ćemo sagledati tek pri implementaciji sporazuma.

Drugar

pre 3 godine

Opozicija se uvek bavila fantazijama i glupim stvarima.

Alta

pre 3 godine

Nema suštinskih kritika na dokument koji je potpisan u Vašingtonu zato što je to najbolji sporazum do sada ikada potpisan. Ovim sporazumom su premošćeni svi problemi iz prošlosti.

Branka

pre 3 godine

Do sada smo svakim potezom pokazali da ćemo se pridržavati sporazuma i da nam je taj sporazum u opštem interesu. Dobro je što će Priština biti pod punim monitoringom Vašingtona u sprovođenju istog.

Sara

pre 3 godine

Opozicije se nikada nije bavila primarnim problemima, zato su tu gde jesu...

BozaB

pre 3 godine

To je jedino za sta mogu da se uhvate kada znaju koliko je ovaj sporazum dobar za Srbiju.

Marina

pre 3 godine

nemaju argumenata protiv Vučića pa onda izmišljaju gluposti

Stefan

pre 3 godine

Moraju da nadju manu ali ne smeju da je nadju onima ko ih finansira. Zato.

Daliborka

pre 3 godine

Dobili smo dobar dokument i nema suštinskih kritika na sadržaj tog dokumenta. Ali opoziciji to nije dovoljno samo iz mržnje prema svojoj državi i Aleksandru Vučić, imaju kritiku kakva je olovka kojom je potpisan, gde je trebalo da sedi, da nije tužno bilo bi smešno.

Maja

pre 3 godine

ma kakva opozicija...ko još na njih obraća paznju.

jelena

pre 3 godine

Opoziciji je vazno samo da napadaju one koji nesto dobro rade u korist svog naroda.

Vlado

pre 3 godine

Ne pada mi na pamet da branim opoziciju, ali potpisali smo dokument kakav smo i zaslužili u kome se nalaze i babe i žabe, to je valjda svima jasno a forma samog sporazuma je na nivou učenika osnovne škole. To je spisak Trampovih ideja i želja, koje su mu tog momenta pale na pamet uz sugestiju savetnika. Kakve veze ima ambasada u Izraelu sa sporazumom sa Prištinom, Hezbolah, 5G mreža, snabdevanje sa energentima...? Sporazum je tako napisan da ga može svako tumačiti na svoj način, ali videćete ubuduće kako će SAD to tumačiti. Ko je nadležan da kaže ko je "neprovereni provajder 5G mreže"? Ne mislite valjda da će to određivati naše ministarstvo telekomunikacija?! Kako je moguće da se potpiše izmeštanje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, suprotno politici EU, kojoj težimo i rezoluciji 478 SB UN. Sad smo tu zajedno sa Gvatemalom, jedine dve države u svetu, koje su to uradile. Mi već brojimo 13, 17. ili ne znam koliko već milijardi dolara, koje su na veoma dugaćkom štapu. Šta će biti sledeće godine sa priznavanjem, ili otpriznavanjem KiM? Sledeće godine, ako Tramp pobedi reći će hajde dobićete (možda) dolare, ako priznate KiM a ako ne pobedi, sve ovo pada u vodu i ostaje samo ono, što će se svideti novoj administraciji SAD predvođenoj demokratama i biće još gore za nas.

Stefi

pre 3 godine

Zadatak opozicije je da pljuje ali je presmešno to što nikada nemaju nikakav argument.

anastasija

pre 3 godine

Српска опозиција нема шта паметно да каже, они су ти који су нас и довели у ово стање. Према томе, боље би било да се смире, јер тиме што дижу буку ништа не постижу. Народу је јасно да је споразум који је потписан добар за Србију и њен напредак.

Marko

pre 3 godine

Naravno da nemaju, jer ne bi mogli ni blizu tako nesto da izdejstvuju. Mogu samo da citaju i da se dive ucinjenim u Vasingtonu i Briselu, da ne kazem placu.

Marko

pre 3 godine

Opozicija može samo da sanja sastanak sa predsednikom SAD.

TIJA

pre 3 godine

Na sve opozicione provokacije treba reci, nisu uspeli niti ce ikada postici da Srbiji omoguce uspeh.

Filip

pre 3 godine

Opozicija uvek traži dlaku u jajetu kako bi napala svaki uspeh Srbije.

STEFANOVIĆ: Uzalud su se radovali i Đilas i Tadić i Jeremić
Politika

STEFANOVIĆ: Uzalud su se radovali i Đilas i Tadić i Jeremić

Uzalud su se radovali i Đilas i Tadić i Jeremić i svi ostali iz njihove grupacije stranaka, koja nema naročitu podršku građana Srbije uprkos svim pokušajima stvaranja privida kroz Đilasove i Šolakove medije. U Vašingtonu se nije dogodilo ono čemu su se oni radovali i nadali – da će bilo ko iz Srbije potpisati priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović

07.09.2020

13:37

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59