• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2020

12:57

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić:  Vučić je u Vašingtonu održao lekciju iz diplomatije

Politika

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić: Vučić je u Vašingtonu održao lekciju iz diplomatije

Podeli vest

Po ko zna koji put svedoci smo orkestrirane hajke od strane dela opozicije predvođene propalim političarima iz prošlosti, koja je usmerena protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posle njegove briljantne diplomatske utakmice u Vašingtonu - naveo je u saopštenju Aleksandar Jovičić, član Predsedništva SNS

- Đilas, Tadić, Jeremić i njihovi tajkuni i mediji, zajedno sa političarima i medijima u Prištini i delom hrvatskih proustaških medija i organizacija, napadaju sporazum koji je u ime srpske delegacije potpisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To je zapravo najbolji dokaz da je vašingtonski sporazum dokument kojim je Vučić podigao Srbiju za još jednu lestvicu na međunarodnoj poziciji, a njima srušio kule od laži i iluzija da će se desiti priznanje nezavisnosti Kosova - navodi Jovičić.

On napominje da je Vučićevom lekcijom iz diplomatije i patriotizma u Beloj kući, "Đilasu i njegovim tajkunima izbijen iz ruku poslednji adut i sada bukvalno nemaju gde osim da histerično napadaju sve što je vezano za posetu Vašingtonu, ne bi li umanjili Vučićev uspeh". 

- Dok su Đilas, Jeremić i Tadić vladali Srbijom, najveći zagovornik i promoter kosovske nezavisnosti bile su SAD, a oni nisu uradili ništa da se to promeni. A i zašto bi bilo šta menjali i time ugrožavali svoje pozicije, jer najvažnije je bilo puniti privatne račune i račune firni njihovih tajkuna. Najvažnije je bilo gomilati bogatstvo, a borba za lični profit bila je ispred svake druge, diplomatske i borbe za nacionalne interese - kaže Jovičić.

 

 

Danas, kada je, kako napominje, Aleksandar Vučić svojom politikom, od najjače svetske sile, koja je insistirala na albanskoj nezavisnosti, napravio partnera koji ravnopravno sa jednom malom Srbijom razgovara u Beloj kući, bez ucena i ultimatuma, tzv. opozicioni lideri, ne biraju sredstva da taj uspeh dezavuišu, ne razmišljajući o posledicama po srpski narod na Kosmetu i ugled Srbije u svetu. 

- Da imaju i malo morala i ljudske časti Vuk Jeremić, Boris Tadić i Dragan Djilas trebalo bi da se izvine građanima Srbije, jer su oni glavni i isključivi krivci za diplomatske, pa i ekonomske gubitke vezane za Kosovo. Da se izvine za sve svoje diletantske poteze, od negativnog mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu koje je Srbija dobila zahvaljujući njima do ukidanja administrativnih prelaza na Jarinju. Poslednji koji imaju prava da drže lekciju o Kosovu bilo kome, a ponajmanje Aleksandru Vučiću su oni - naglašava Jovičić i zaključuje:

- Predsednik Srbije još jednom je opravdao poverenje koje mu je dala većina građana Srbije i učinio nas ponosnim jer smo u najmoćnijoj zgradi na svetu, Beloj kući, dočekani kao ravnopravni, dostojanstveni balkanski lideri i partneri SAD.

BONUS VIDEO:

RECI MI KAKO ZVONIŠ, DA TI KAŽEM KO SI! Evo šta melodija koju koristite na mobilnom telefonu govori o vama!

UPOZORENJE PROFESORA TIODOROVIĆA: Početak školske godine je prelomni trenutak!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 3 godine

Upravo tako, Vucic je pokazao kakav je diplomata. Interes Srbije na prvom mestu! Opozicija je navikla da radi kako joj drugi narede. Hvala Bogu, prosla su ta losa vremena!

dara

pre 3 godine

Tuzno je sto Vucica napadaju oni u cije vreme je Kosovo priznalo nezavisnost.

Darko

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je mnogo toga uradio za dijalog između Srbije i Amerike. Srbija je na dobrom putu očekujem pre svega dobre rezultate.

slavko

pre 3 godine

Dodala bih, ne samo iz diplomatije vec i iz mudrosti da izvucemo najvise za nas narod koji zivi na Kosovu, da poboljsamo odnos sa SAD ali i da nasu pravoslavnu bracu iz Rusije imamo uz sebe!!!!

Marko

pre 3 godine

Moja topla preporuka opoziciji je da odu nekada na predavanje Predsednika na temu diplomatije, ekonomije, pregovaranja, pa da nauce kako se ozbiljno vodi drzava a ne privatni interes. P.S. nema prepisivanja : )

Rade

pre 3 godine

Opozicija pokusava da sporazum prikaze kao priznanje kosova, i tako slaze i prevari narod.

sam samcat

pre 3 godine

Predsednik lavovski odbranio interese Srbije i ostao dosledan. na tome kapa dole.

anastasija

pre 3 godine

Браво Александре Јовићићу, свака ти је на месту. Све што је досадашња власт радила док је била на власти, председник и даље исправља. Није лако и ништа не може преко ноћи. Подсмевају се споразуму и столици на којој је председник седео у Белој кући, покушавају грађанима лажима да сервирају причу да ће бити независност Косова призната за годину дана, како су нам нарушени односи са Русијом, Кином.. Шта све неће смислити зарад неког текста у новинама? Фотеља коју толико прижељкују се неће десити и то могу само да сањају. Може столичица у затворској ћелији, и то им је много. И да, НИКО од њих није ни могао да замисли да уђе у Белу кућу, а камоли да прича са председником Доналдом Трампом, то је велики успех за нас, јер председника цене као великог политичара и дипломату.

Popaj

pre 3 godine

Vučić je pokazao da ništa nije nemoguće, pa i da moćni SADF bude partner i podrška Srbiji

Marina

pre 3 godine

Sačuvaćemo ono što je naše neka priča ko šta hoće

Petrovicka

pre 3 godine

Naravno da jeste, situacija je ni malo bezazlena bila gde je trebalo naci balans izmedju nasih stavova i njihovih uslova.

Dejan

pre 3 godine

Zaista smo mi čudan neki narod, iza svega što je itekako dobro vidimo na kojoj je stolici Aleksandar Vučić sedeo. Sporazum je povoljan za nas to niko nije u stanju da opovrgne čak ni ovi što nisu oduševljeni sporazumom, priznanje nije ušlo u tačku sporazuma.

Tanja

pre 3 godine

Od Vucica svi treba da uce kako se bori za drzavu i narod.

Sandra

pre 3 godine

Predsednik Vucic je u Vasingtinu pokazao kako se bori svim srcem za svoju zemlju, svoj narod i interese Srbije uz veliku podrsku gradjana Srbije.

Filip

pre 3 godine

Prednik Vučić je ponos svih građana Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija