• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

09:53

KO PROVEDE JEDAN DAN U OVOM GRADU OSTAJE ZAUVEK ZALJUBLJEN U NJEGA! Vesićeva "Knjiga o Beogradu" objavljena i na engleskom jeziku

Politika

KO PROVEDE JEDAN DAN U OVOM GRADU OSTAJE ZAUVEK ZALJUBLJEN U NJEGA! Vesićeva "Knjiga o Beogradu" objavljena i na engleskom jeziku

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je danas da je iz štampe izašla njegova "Knjiga o Beogradu" na engleskom jeziku u izdanju Prometeja

On je na svom Fejsbuku objavio predgovor dela u kome je objasnio zbog čega se odlučio da napiše knjigu o prestonici Srbije.

 

 


Kako je naveo, želja mu je bila da pisanjem od zaborava sačuva makar jednu osobu ili događaj značajan za srpsku, beogradsku ili evropsku istoriju.

"Beograd poznaje svakog od nas i pružiće nam ono što nam je potrebno da ga zavolimo. Ko provede jedan dan u ovom gradu, prošeta njegovim ulicama, provede vreme na obalama njegove dve reke, upozna žene i muškarce i udiše beogradski vazduh ostaje zauvek zaljubljen u njega. I nikada nećemo saznati zašto volimo Beograd. Postoje stvari i fenomeni koji su neobjašnjivi. Za mene su to Šekspir i Beograd", napisao je Vesić.

 

 

OVO JE NAJMODERNIJA OSNOVNA ŠKOLA U BEOGRADU! Do 2018. godine imala je poljski toalet za decu, a pogledajte kako sada izgleda! (FOTO)

On je u predgovoru naveo i da kada razgovara sa strancima koji posete Beograd i Srbiju i oseti predrasude, oduševljenje ali i iznenađenje, ističući da je medijska kampanja, vođena protiv Srbije tokom ratova 90-ih stvorila je ružne i netačne predrasude o Srbima.

"Beograd i Srbija bili su prve žrtve lažnih vesti i orkestrirane kampanje u svetu. Kampanja lažnih vesti dovela je do bombardovanja Beograda od strane NATO 1999. godine, u ubistva hiljada civila u toj agresiji. Bio je to peti put, u dvadesetom veku, da je Beograd bombardovan i uništen, više nego bilo koja evropska prestonica", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

On dodaje da oduševljenje kod stranaca koji posete Beograd govori koliko su te predrasude sa kojima dolaze duboke.

"Iznenađeni su Beogradom koji nisu očekivali. Govore mi da su stanovnici veoma obrazovani, da se zaljube u zelenilo Beograda, dve divne evropske reke na čijim se obalama nalazi naš grad, gostoprimstvom ljudi, hranom, muzikom. I zaista, malo ko od njih ne poseti naš grad ponovo. U Beogradu uvek može da se otkrije nešto novo", zaključio je on.


U predgovoru Vesić podseća da je Beograd bio i keltski i rimski i vizantijski, hunski ostrogotski, avarski, krstadški, slovenski, ugarski, turski, nemački, ruski i srpski.

"Svi ti narodi ostavili su trag u današnjem beogradu koji je mešavina različitih kultura i uticaja. Ipak ništa nećete ni videti ni saznati dok ne upoznate beogradski duh i srce naših ljudi. Taj duh je naša najveća vrednost", napisao je Vesić i dodao da ukoliko čitaoci to shvate znaće da je uspeo.

Knjiga je na srpskom jeziku objavljena u oktobru prošle godine.

BONUS VIDEO:

I SPOSOBNA I LEPA I ZGODNA! Sve starlete odmah kod nje na obuku! OVAJ SNIMAK JE TOTALNI HIT!

GOLA SLOBODA S MUŠKARCEM U KREVETU! Ovo je ćista provokacija, Mičalovićka nemoj to da nam radiš!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VESIĆ: US Kancelarija će pomoći i razvoj Banjaluke i Republike Srpske
Politika

VESIĆ: US Kancelarija će pomoći i razvoj Banjaluke i Republike Srpske

Obaveza Beograda je da pomogne svakom srpskom gradu da život građana bude bolji, a jedan od značajnih podsticaju tom cilju, u odnosima glavnih gradova Srbije i RS biće povelja o bratimljenju, ali i Kancelarija američke korporacija za finansijski razvoj koja će biti otvorena kao rezultat sporazuma postignutog u Vašingtonu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

08.09.2020

21:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija