• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.09.2020

20:07

MIODRAG LINTA: Izetbegović potvrdio mržnju prema Srbima

Politika

MIODRAG LINTA: Izetbegović potvrdio mržnju prema Srbima

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je predsednik SDA Bakir Izetbegović još jednom potvrdio svoju "patološku mržnju prema Srbiji i Srbima" time što je najavio ponovo pokretanje revizije presude protiv Srbije za genocid

- Bakir Izetbegović i bošnjački političari ne mogu da prežale što Srbija presudom Međunarodnog suda pravde 2007. godine nije proglašena krivom za nepostojeći genocid u Srebrenici i što 2017. godine nije uspela revizija presude protiv Srbije za genocid - naveo je Linta u izjavi za javnost.

Linta je ocenio da je takvo ponašanje Izetbegovića i njegove stranke SDA jedan od mnogih dokaza da Bošnjaci ne žele zajednički život sa Srbima, da ne žele dejtonsku BiH i da ne žele poboljšanje odnosa sa Srbijom.

Kako navodi, SDA nastavlja ratnu politiku svog osnivača Alije Izetbegovića "čiji je cilj bio etničko čišćenje Srba i stvaranje etnički čiste muslimanske teritorije koja bi se zvala Bosna i Hercegovina".

- Da bi ostvario cilj svog oca Bakir Izetbegović ne odustaje od sumanute namere da se Srbija osudi za lažni i nepostojeći genocid u Srebrenici i još šest opština u BiH, a zatim da još žešće krene na Republiku Srpsku s ciljem njenog ukidanja i proterivanja srpskog naroda - rekao je Linta.

DAČIĆEVA PORUKA AMERIKANCIMA! Ako neko razume vaše stradanje, to su Srbi!

On smatra da Srbija i Srpska treba da insistiraju da doslednom poštovanju izvornog Dejtonskog sporazuma.

To konkretno, kako objašnjava, znači da treba pokrenuti proces povratka više od 80 otetih nadležnosti Republici Srpskoj što se tiče odbrane, bezbednosti, pravosuđa, finansija i niza drugih oblasti.

- Sve nadležnosti koje su prenete na nivo državne zajednice Bosne i Hercegovine bez dogovora legalnih i legitimnih predstavnika Republike Srpske i Federacije BiH jeste suprotno Dejtonskom sporazumu - napominje linta.

Takođe, kako ocenjuje, krajnje je vreme da Tužilaštvo za ratne zločine Srbije počne da pokreće istrage i podiže optužnice za brojne brutalne zločine koje su počinili pripadnici tzv. Armije BiH i paravojnih muslimanskih snaga nad srpskim narodom u BiH.

Linta smatra i da Srbija treba da pokrene pitanje otetnih imovinskih, stečenih i brojnih drugih prava više od pola miliona proteranih Srba iz Federacije BiH, pitanje diskriminacije preostalih Srba u Federaciji BiH, pitanje nestalih Srba, kao i da se aktivno u međunarodnoj zajednici bori za istinu o ratu devedestih u BiH i na prostoru bivše Jugoslavije.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Šta će kreten drugo, za kakvo vođenje države je bakir sposoban!? Da popravi ekonomiju? Nego eto tako mora da laje da bi opstao na talasima mržnje? Nesposobni idiot!!!!!

Saradžogla

pre 3 godine

Познато је да је Бакир Изметбеговић србин чије право име и презиме је Бранко Живковић.Само србин може да мрзи свој народ! Да ли нас србе мрзе грци,италијани,јапанци,египћани ...? Наравно,не!Зато нас мрзе некакви бошњаци и хрвати! Зашто?Јадници јер морају пошто су потомци срба који су променили веру из користи или под морањем.ПС.Бакир је потомак богате београдске породице Живковић а Хашиш Тачи је од Даниловића.

LINTA: Podrška Vučiću da odbije Trampa ako traži priznanje Kosova
Politika

LINTA: Podrška Vučiću da odbije Trampa ako traži priznanje Kosova

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, povodom predstojećih pregovora Beograda i Prištine u Vašingtonu, saopštio je da podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odbije sastanak s predsednikom SAD Donaldom Trampom ako SAD budu tražile da Srbija prizna tzv. Kosovo.

30.08.2020

15:25

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija