• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.09.2020

11:52

TRANSPARENTNOST: Zaustaviti neosnovane napade na zdravstveni sistem!

Politika

TRANSPARENTNOST: Zaustaviti neosnovane napade na zdravstveni sistem!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost sa zabrinutošću konstatuje da je primetan potpuno nesuvisli napad na zdravstveni sistem Republike Srbije, koji je kulminirao navodom korupcionaškom aferom Zorana Gojkovića, pokrajinskog sekretara za zdravstvo

Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti kaže:

- Primetan je trend iznošenja neistina i poluistina od strane navodnih istraživačkih novinara, koji za cilj imaju potpuno urušavanje poverenja građana u zdravstveni sistem Republike Srbije koji nesumnjivo u nadljudskim naporima pokušava da epidemiju, mesecima unazad, stavi pod kontrolu. Pored navodnog nedostatka medicinske i zaštitne opreme u Kliničkom centru Vojvodine, stalnih pritisaka na Republički fond za zdravstveno osiguranje oko neophodnih javnih nabavki i stalnih osporavanja odluka Kriznog štaba, poslednja u nizu laži jeste ta da je navodna sestra Zorana Gojkovića, pokrajinskog sekretara za zdravstvo u AP Vojvodine, u poslu sa RFZO. Istraživanjem podataka u vezi ove vesti zaključili smo da je ovo lažna informacija, jer se brat vlasnice firme iz Šapca, koja je glavna uloga u tekstu, jednostavno samo isto zove kao pokrajinski sekretar i da nikakva druga veza ne postoji - kaže Spasić i dodaje:

TESTIRANJE VAKCINE PROTIV KORONE SAMO NA DOBROVOLJCIMA! Dr Zoran Gojković dao odgovor: Postoje jasne procedure

- Bilo kako bilo, jasno je da iza napada na zdravstevni sistem Republike Srbije stoje interesne grupe koje za cilj imaju neosnovano i enormno bogaćenje, na koji način žele da budu deo profita i to bez poštovanja zakonskih procedura. Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, odnosno ministra Zlatibora Lončara i sekretara Zorana Gojkovića, kao i RFZO i direktorku Sanju Radojević Škodrić, kao i svo medicinsko i nemedicinsko osoblje treba pohvaliti i zaštititi od nezakonitih pritisaka navodnih novinara koji, plasirajući laži, žele da dobiju publicitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija