• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2020

12:33

(FOTO) SRBIJA JE POSVEĆENA UNAPREĐENJU ODNOSA I SA IZRAELOM I SA PALESTINOM !Vučić primio u posetu ambasadora Palestine Muhameda Nabhana

Politika

(FOTO) SRBIJA JE POSVEĆENA UNAPREĐENJU ODNOSA I SA IZRAELOM I SA PALESTINOM !Vučić primio u posetu ambasadora Palestine Muhameda Nabhana

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana o razgovorima koje je srpska delegacija vodila u Vašingtonu i Briselu, i istakao da Srbija poštuje i čuva prijateljstvo sa Palestinom i palestinskim narodom i da podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku

 

 

Predsednik Vučić je primio Nabhana i tom prilikom izrazio nadu da će dve strane u budućnosti naći način da postignu dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

"Srbija je posvećena unapređenju odnosa i sa Izraelom i sa Palestinom i želi održivo rešenje na osnovu međunarodnih javno-pravnih normi, utvrđenih u UN, koje bi donelo mir, stabilnost i napredak svima", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije zahvalio je rukovodstvu Palestine na političkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasador Nabhan je rekao da Palestina ceni Srbiju, sa kojom ima duboke prijateljske odnose, i da je zato sa zabrinutošću primljena vest o mogućem premeštanju ambasade.

Ambasador je, takođe, izrazio uverenje da će stavovi palestinskog naroda biti uvaženi od strane rukovodstva Srbije u duhu tradicionalnog prijateljstva.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da Srbija i Palestina nastave korake za formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao postojeće sporazume i pomogao da se bolje iskoriste mogućnosti za sveobuhvatnu saradnju.

Ambasador Nabhan je obavestio predsednika Vučića o palestinskom viđenju situacije na Bliskom istoku.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 3 godine

Predsednik zaista uspeva da uspostavi dobre odnose sa svim drzavama!

Miladinko

pre 3 godine

Dobrodosao prijatelju! Zelim ugodan boravak u domacinskoj Srbiji.

BozaB

pre 3 godine

Veoma vazan sastanak dve strane u ovom trenutku.

BojanSU

pre 3 godine

Veoma vazan razgovor. Srbija se svakodnevno bori da sa svima uspostavi dobru saradnju.

Deki

pre 3 godine

Veoma bitan sastanak za unapredjenje odnosa nase dve zemlje.

ksenija

pre 3 godine

U ovom trenutku razgovor sa liderom Palestine veoma je vazan.

ksenija

pre 3 godine

Super odnosi dveju zemalja se moraju negovati i postovati! Nadam se uspesnom sastanku i dobrom razgovoru.

Biljana

pre 3 godine

Predsednik Vučić nas je ponovo povezao ca svim državama u svetu i znatno nam poboljšao i politički i ekonomski ugled,svi strani ambasadori u našoj zemlji se rado odazivaju pozivu našeg predsednika za dogovorom i razgovorima o aktuelnim dešavanjima naših zemalja

Pero

pre 3 godine

Srbija gradi odnose u svetu i gleda sa svima da bude dobra.

Ana

pre 3 godine

Odnosi izmedju ove dve drzave su u dobrom odnosu, bez obzira na potpisan sporazum u Beloj kuci.

BozaB

pre 3 godine

Srbija ne zauzima strane, zelimo dobre odnose i sa Izraelom i sa Palestinom.

TM

pre 3 godine

Srbija i sa Izraelom i Palestinom i ostalim zemljama tezi gradjenju stabilnih odnosa iz kojih mogu proistaci nova ulaganja i saradnje.

milica

pre 3 godine

Srbija zeli dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, sto uspesno i ostvaruje godinama unazad. Palestina nije priznala nezavisnost KiM, sto je odlican dokaz iskrenog prijateljstva.

Sandra

pre 3 godine

Verujem da ce saradnja Srbije sa Palestinom biti jos jaca i da ce se konstantno unapredjivati.

Verica

pre 3 godine

Srbija je posvecena unapredjenju odnosa i sa Izraelom i sa Palestinom i izmedju izraela i Palestine.

Dragica

pre 3 godine

Srbija se zalaze za mir i stabilnost na Bliskom istoku i pruza podrsku obema stranama.

Ivana

pre 3 godine

Saradnja Palestine i Srbije je od velike važnosti za stabilni ekonomski razvoj i prosperitet. Dve države moraju da sarađuju.

Filip

pre 3 godine

Važan sastanak. Predsednik nastavlja svoje bilateralne aktivnosti.

Jelena

pre 3 godine

Saradnja Srbije sa Palestinom je veoma dobra,bez obzira na potpisan sporazum u Vasingtonu.Saradjujemo i sa Palestinom i sa Izraelom i poštujemo što ni jedna od tih država nije priznala lažnu državu Kosovo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17