• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

15.09.2020

12:51

MARKO ĐURIĆ BIĆE NOVI AMBASADOR SRBIJE U VAŠINGTONU!

Politika

MARKO ĐURIĆ BIĆE NOVI AMBASADOR SRBIJE U VAŠINGTONU!

Podeli vest

Trenutni šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu

- Predsednik Srbije tražio je od Đurića da mu u narednom periodu pomogne svojim radom u Sjedinjenim Američkim Državama budući na novu etapu u odnosima Srbije i SAD. Važno mu je da u Vašingtonu ima nekoga na koga može da se osloni - kaže izvor "Blica" iz vrha vlasti.

OSVIT JEDNOG NOVOG DOBA ZA SRPSKI NAROD! Ðurić čestitao Dan srpskog jedinstva!

 

Ambasada u Vašingtonu ostala je upražnjena nakon što je mandat istekao prethodnom ambasadoru Đerđu Matkoviću.

- Reč je o ambasadi koja je u četiri ili pet najznačajnijih za našu zemlju. Pritom, odnosi Beograda i Vašingtona se intenziviraju nakon potpisivanja ekonomskog sporazuma u Beloj kući i ta pozicija zahtevaće pun angažman i čak mnogo više posla nego do sada - navodi izvor.

 

Đurić pored engleskog govori i hibru, po majci je Jevrejin, pa će mu biti lako da ostvari dobre kontakte sa jevrejskom zajednicom, AIPAC-om (Američko-izraelski komitet za javne poslove).

Osim toga, u poslednje vreme ostvario je dobar kontakt sa predstavnicima američke administracije.

Prisustvo Marka Đurića u Vašingtonu tokom pregovora i potpisivanja ekonomskog sporazuma iznenadilo je samo one koji ne poznaju političke prilike. To je takođe bio znak poverenja koje je predsednik Vučić ukazao Đuriću, a neke je pogrešno navelo na zaključak da je dosadašnji šef Kancelarije za KiM otputovao pošto ga Vučić sprema da bude ministar spoljnih poslova umesto Dačića.

DA SE TADIĆ TRUDIO DA URADI SVE POGREŠNO, MAKAR BI NEŠTO SLUČAJNO UČINIO ISPRAVNO! Đurić: U istoriji će biti referenca ZA POLITIČKU NESPOSOBNOST I NEODGOVORNOST

 

Očekuje se da u narednom periodu budu završene sve proceduralne stvari kako bi Đurić preuzeo dužnost.

- Očekuje se da u narednim danima Ministarstvo spoljnih poslova uputi predlog Vladi, a kad on bude usvojen, Ministarstvo će poslati agreman zemlji domaćinu. Očekuje se da se u naredna dva, tri meseca Đurić preseli u Vašongton - navodi naš dobro obavešteni sagovornik.

Marko Đurić je pre dve večeri naveo da je prošle nedelje u Vašingtonu bila ispisana diplomatska istorija Srbije.

SPORAZUMOM U VAŠINGTONU ISPISANA DIPLOMATSKA ISTORIJA SRBIJE! Đurić u emisiji "Hit tvit": Dobili smo i ono na šta Priština nije htela da pristane

 

- Svi treba da se setimo koja je bila polazna tačka - rekao je Đurić i dodao:

- Mesecima unazad je prištinska delegacija tvrdila da u Vašington ide po međusobno priznanje.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

On je rekao da je Srbija dobila i ono na šta Priština nije htela da pristane, a to je ulazak u "mini-Šengen".

KAKO JE SRPSKA DELEGACIJA IZVOJEVALA PRAVO MALO ČUDO U VAŠINGTONU?! Đurić otkrio detalje "bitke" za svaku tačku sporazuma!

 

Đurić je, govoreći o pohvalama koje Srbija dobija od Amerike, istakao da je zaista srećan zbog toga.

- Mi Srbi vapimo da sa te strane dođe malo drugačijih vetrova, malo poštovanja. Ljudima znači da budu uvaženi i sa te strane. U takvoj nedelji da dobijete pohvale sa vrha Amerike je izuzetno značajno, nešto na šta do sada nismo navikli. To je znak da sa sadašnjom ekipom u američkoj administraciji pokušavamo da odškrinemo vrata - naveo je Đurić.

 

BONUS VIDEO

PERAJA PRŠTALA SAVSKIM JEZEROM! Evo kako je bilo na jubilarnom plivačkom maratonu na Adi Ciganliji!

OVO SE NE PROPUŠTA! Tačno u 19h samo na Tvin.rs - novi izazov za novinarku Informera u emisiji OVO MORAM DA PROBAM!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 3 godine

Neka ne beko uštine,ovo mora da je grozan san.

Mara

pre 3 godine

Ostavio je dobar utisak, mislim da ce biti dobar i kao ambasador Srbije u SAD.

BozaB

pre 3 godine

Sa srecom u radu, Djuric je ovo mesto zasluzio. Siguran sam da ce nas predstavljati na pravi nacin.

Stefan

pre 3 godine

Marko Djuric ima odlicnu pregovaracku politiku i verujem da ce na najbolji nacin predstavljati stavove Srbije.

Lola

pre 3 godine

Mlad i inteligentan covek, zasluzno dobija mesto ambasadora u Vasingtonu.

Verica

pre 3 godine

Pravi covek na pravom mestu,Marko DJuric novi ambasador Srbije u Vasingtonu,a posle uspesnog dijaloga za Srbiju u Vasingtonu.

Filip

pre 3 godine

Đurić će predstaviti Srbiju na pravi način.

Masa

pre 3 godine

Marko Djuric je jedan pametan i obrazovan covek. Predsednik zna kome je poverio ovako odgovornu ulogu. Svaka cast na izboru! Marko ce to poverenje opravdati.

Nikoleta

pre 3 godine

Trud, rad, znanje i odgovornost otvaraju mnoga vrata. Nakon postignutog sporazuma u Vašingtonu, Đurić je i više nego zaslužio poziciju ambasadora Srbije u Vašingtonu.

Olja

pre 3 godine

Ovo je zemlja gde se vrednuje rad, znanje odgovornost i zalaganje. Zbog toga rezultati Đurićevih napora nisu izostali.

Goran

pre 3 godine

Ako je radio dobro do sada ovaj posao, treba da ga vodi i dalje, dok se stvari ne dovedu do kraja. Ovako, ako je tacno, ide u SAD, sto mislim da nije dobro za dosadasnje njegove aktiovnosti koje su bile dobre. Ne ocekujem od SAD nista dobro, a mislim da njegovo eventualno naimenovanje za ambasadora u SAD nije u skladu sa situacijom. Sada treba neko drugi da se obucava i vodi pregovore sa KiM. Potpuno suludo.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija