• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

10:25

(FOTO) Vučić primio akreditive ambasadora Izraela, Danske i Angole

Politika

(FOTO) Vučić primio akreditive ambasadora Izraela, Danske i Angole

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas akreditivna pisma tri novoimenovana ambasadora


Jahel Vilan, ambasador Države Izrael, Suzan Šajn, ambasadorka Kraljevine Danske i Alsino Konseisao, ambasador Republike Angole, odvojeno su predali Vučiću akreditivna pisma.

 

Akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predala je danas i ambasadorka Kraljevine Danske Suzan Šajn, koja mu je prenela pozdrave danske kraljice Margarete Druge i istakla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je ambasadorki Šajn poželeo dobrodošlicu i uspeh njene diplomatske misije u Beogradu i rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske.

"Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije", naveo je predsednik Vučić, prenela je Služba za saradnju sa medijima.

On je tim povodom zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će za novu srpsku Vladu jedan od prioriteta da budu reforme sa ciljem ubrzanja evropskog puta.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su se saglasili da bi naš napredak ka EU, uz postojeće dobre ekonomske pokazatelje, doprineo većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u Srbiji. Ambasadorka Šajn je rekla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište, naglasivši da one sve više sele proizvodnju sa dalekih tržišta u Evropu, a Srbija nudi odlične uslove za poslovanje.

Predsednik Vučić je rekao da bi dolazak više danskih kompanija mnogo značio za srpsku ekonomiju, posebno za razvoj preduzetničkog duha i radne etike.

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima, koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za svetsku ekonomiju.

Vučič sa Vilanom: Srbija od danas na zelenoj listi Izraela

 

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Izraela Jahela Vilana, koji mu je preneo pozdrave premijera Benjamina Netanjahua, rekao da državljani Srbije od danas ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu.

Ambasador Vilan je najpre obavestio predsednika Vučića da je od danas za Izrael Srbija na tzv. "zelenoj listi", odnosno da srpski državljani ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju.

Foto: Tanjug

S tim u vezi su dvojica sagovornika razgovarali i o merama koje dve zemlje preduzimaju za otklanjanje posledica pandemije COVID-19 po njihove ekonomije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

SRBIJA OD DANAS NA ZELENOJ LISTI IZRAELA! Vučič razgvarao sa ambasadorom Vilanom o merama koje dve zemlje preduzimaju u borbi protiv koronavirusa

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas primio novog ambasadora Angole Alsina dos Prezeresa Izate Fransiška da Konseisaoa, založio se za unapređenje saradnje dve zemlje koje su diplomatske odnose uspostavile pre 45 i koje poštuju i neguju tradicionalno prijateljstvo iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je naglasio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije jačanje saradnje sa Komisijom Afričke unije.

Predsednik Vučić je posebno zamolio ambasadora Da Konseisaoa da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje za stavove Srbije, kao i za podršku njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, i dodao da će Srbija na isti način podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Angole.

Ambasador Da Konseisao je rekao da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.

Predsednik Vučić je podsetio da je, kao ministar odbrane, posetio Angolu 2013. godine i da se tada uverio da ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za saradnju, posebno u oblasti poljoprivrede i građevinarstva, kao i za vojno-tehničku saradnju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda Srbije i Angole. Predsednik Vučić je zamolio angolskog ambasadora da prenese poziv predsedniku Lorensu da poseti Srbiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 3 godine

Verujem u dobru i konstruktivnu saradnju novih ambasadora sa predsednikom Srbije.

Veliša

pre 3 godine

Smatram da će ova saradnja već unaprediti već postojeće odnose između naše zemlje.

nina

pre 3 godine

Dobra saradnja sa ovim zemljama će se nastaviti.

Pavle

pre 3 godine

Srbija je danas cenjena i poštovana u svetu...

Dragan

pre 3 godine

Nadam se da će novi Ambasadori dobro sarađivati sa našim predsednikom Vučićem.

ksenija

pre 3 godine

Stabilna, cvrsta i prijateljska saradnja sa Izraelom!

Vasilije Simic

pre 3 godine

Srbija je poštovana i cenjena zemlja u svetu,i zahvaljujući odgovornoj politici stekla je mnogo prijatelja u svetu!!!!

BozaB

pre 3 godine

Verujem da ce novi ambasadori unaprediti nase vec postojece odnose sa ovim drzavama.

Dalibor

pre 3 godine

Odlicna vest, odrzavamo odlicne odnose sa svim zemljama sto je od velikog znacaja za Srbiju.

Ilija

pre 3 godine

Odlicna prilika da se dolaskom novih ambasadora ucvrste dobri odnosi i unapredi ekonomska saradnja.

Verica

pre 3 godine

Predsednik Vucic je danas primio akreditive ammbasadora Izraela,Danske i Angole.Tezak dan za naseg predsednika.

Ivana

pre 3 godine

Jedini predsednik koji razvija bilateralne odnose sa svetom. Aleksandar Vučić je jedini koji danas gradi prijeteljske veze sa svetom. Svaki sastanak sa mabasadorima je važan za ekonomski oporavak i ekonomski prosperitet i razvoj.

Filip

pre 3 godine

Verujem da će novi ambasadori doprineti unapređenju saradnje sa ovim zemljama.

Gojko

pre 3 godine

Diplomatija je sve bolja, dobro nam došli ambasadori!

Dejan

pre 3 godine

Pre svega interesi Srbije su mir i stabilnost regiona, i nadam se da će novi ambasadori nastaviti u tome da podržavaju Srbiju-

Jelena

pre 3 godine

Drago mi je sto predsednik uvodi Srbiju u svet svojim diplomatskim razgovorima!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija