• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

13:38

(FOTO) SRBIJA JE POKAZALA DA JE ZEMLJA SA STABILNIM FINANSIJSKIM SISTEMOM! Vučić razgovarao sa ambasadorkom UK o dijalogu, saradnji, investicijama

Politika

(FOTO) SRBIJA JE POKAZALA DA JE ZEMLJA SA STABILNIM FINANSIJSKIM SISTEMOM! Vučić razgovarao sa ambasadorkom UK o dijalogu, saradnji, investicijama

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod, koju je obavestio o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu, kao i o narednim koracima usmerenim ka daljem razvoju zemlje i regiona.


Razgovaralo se i o načinima da se konstruktivna saradnja Srbije i Velike Britanije dodatno unapredi, kao i o drugim važnim pitanjima iz oblasti regionalne i međunarodne politike, uz poseban naglasak na dalje razvijanje bilateralnih i trgovinskih veza između dve zemlje.


Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, a posebno ekonomske saradnje između Srbije i Velike Britanije.

Foto: Tanjug

Takođe je izrazio uverenje da će se trgovinska razmena između dve zemlje povećati, budući da je prema svim izveštajima i ocenama relevantnih međunarodnih finansijskih institucija Srbija među vodećim državama koje su uspele da obezbede izuzetnu investicionu klimu i pravnu sigurnost za strane ulagače.

(FOTO) NA NAMA JE DA ČUVAMO SEĆANJA NA ŽRTVE KOJE NAS OPOMINJU I KOJE NE SMEMO ZABORAVITI! Vučić obišao izložbu fotografija "Britanci i Drugi svetski rat u Jugoslaviji"

"Srbija je pokazala da je zemlja sa stabilnim finansijskim sistemom, snažnom ekonomijom i ozbiljnim projektima koji na najbolji način povezuju sve zemlje regiona, uz čvrsto usmerenje ka poboljšanju kvaliteta života građana", istakao je predsednik Vučić i dodao da je i u tom smislu saradnja sa Velikom Britanijom, posebno u kontekstu povećanja broja investicija, od izuzetnog značaja za Srbiju i ceo region Zapadnog Balkana.



Ambasadorka Makleod je izrazila interesovanje za rezultate sastanaka u Vašingtonu i Briselu, kao i inicijative Srbije usmerene ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Foto: Tanjug

Ona je dodala da je uverena da postoji prostor za povećanje britanskih investicija u Srbiji, kao i bilateralne trgovinske saradnje, pogotovo imajući u vidu da je program Britanske vlade (UK Export Finance) namenjen podršci infrastrukturnim projektima u Srbiji - udvostručen i iznosi 4 milijarde funti.

SRBIJA OD DANAS NA ZELENOJ LISTI IZRAELA! Vučić razgovarao sa ambasadorom Vilanom o merama koje dve zemlje preduzimaju u borbi protiv koronavirusa

Predsednik Vučić je još jednom istakao svoju posvećenost politici mira i saradnje u regionu i izrazio zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu što učešćem u Berlinskom procesu podržava razvoj Zapadnog Balkana. On je takođe zahvalio na tome što Velika Britanija, bez obzira na izbor da napusti Evropsku uniju, podržava ulazak Srbije u EU i nastavak neophodnih reformi na evropskom putu.

Foto: Tanjug

Dvoje sagovornika su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Broj investicija iz UK rapidno raste sto za nas zaista ima veliki znacaj.

Perica

pre 3 godine

Srbija je uspesna u finansijskom smislu i mnoge zemlje se dive Srbiji na rezultatima.

Verica

pre 3 godine

Predsednik Srbije Vucic i ambasadorka UK su se saglasili da dve zemlje imaju jos mnogo mogucnosti za unapredjenje svih vidova saradnje.

Filip

pre 3 godine

Saradnja sa Velikom Britanijom je sve bolja i bolja.

Stefana

pre 3 godine

Saradnja Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva je sve bolja na obostrano zadovoljstvo. Srbija na čelu sa Vučićem ulaže sve napore u jačanje odnosa sa UK, gde čuva svoje nacionalne interese gajući dobre bilateralne odnose sa drugim zemljama, a samim tim i sa UK.

Mara

pre 3 godine

Srbija je posvecena politickom dijalogu i ekonomskoj saradnji sa Velikom Britanijom.

Dragan

pre 3 godine

Ekonomske saradnja između Srbije i Velike Britanije je svakako potrebna ali se nadam da će se naći način da se više srpskih proizvoda nađe na tržištu Velike Britanije.

Ana

pre 3 godine

Drago mi je sto predsednik uvodi Srbiju u svet svojim diplomatskim razgovorima!

Željko

pre 3 godine

Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta u Srbiji privlači sve više međunarodni kompanija koje su spremne da investira ju u našoj zemlji, što podiže rejting naše privrede i omogućava otvaranje novih radnih mesta i rast životnog standarda stanovništva.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija