• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2020

13:48

(FOTO) Vučić razgovarao sa predstavnicima japanske kompanije  "Nidec" o ulaganju u Srbiju

Politika

(FOTO) Vučić razgovarao sa predstavnicima japanske kompanije "Nidec" o ulaganju u Srbiju

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predstavnicima japanske kompanije Nidek (Nidec), koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju


Fotografije sa sastanka objavljene su na instagram profilu "Budućnostsrbije", a sastanku s predstavnicima japanskog giganta prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


Nidek je vodeća japanska kompanija u oblasti autoindustrije, a predstavnici te kompanije juče su posetili Novi Sad, koji su uzeli u razmatranje za realizaciju investicije.

"Nidec Corporation" je japanski proizvođač električnih motora i ima najveći udeo na globalnom tržištu za male vretenaste motore koji napajaju hard-disk pogone.

Od 2017. godine kompanija ima 296 podružnica koje se nalaze, pored Japana, širom Azije, Evrope i Amerike.

 


Vučić je istakao da su Vlada Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje, te izrazio i lična uveravanja da bi odluka korporacije Nidek da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane, saopštila je Pres služba predsednika.

Predsednik korporacije Nidek Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju i istakao da planirana investicija iznosi više od 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidek za 20 godina poslovanja investirao više od dve milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.

Vučić i Seki su izrazili očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nina

pre 3 godine

I japanske firme zainteresovane za ulaganja u Srbiji.

BojanS

pre 3 godine

Ovako se gradi buducnost Srbije. Predsednik insistira na novim radnim mestima i jakoj ekonomiji.

Dekisu

pre 3 godine

Neverovatna politika i energija Aleksandra Vucica. Oporavak Srbije je vise nego ocigledan. Konkurencija raste, samim ti i plate-primanja.

Perica Savic

pre 3 godine

Nove investicije stizu u nasu zemlju,sjajne vesti,trebalo bi malo vise ulagati u istocnu Srbiju.

Sandra

pre 3 godine

Nove investicije su veoma znacajne za napredak privrede nase zemlje, kao i za zaposljavanje velikog broja ljudi.

jana

pre 3 godine

Sa svakom novom investicijom nasa zemlja sve vise napreduje...

Maja

pre 3 godine

Investicije Japana su nama veoma bitne i svakako ćemo raditi na njihovom dolasku u Srbiju.

Nikola

pre 3 godine

Svaka nova investicija vodi nasu zemlju napred...

Maja

pre 3 godine

Verujemo da ce se sa interesovanja japanskog Nideka, doci do realizacije tj. da ce u Srbiji pronaci pogodno mesto za ulaganje.

Sandra

pre 3 godine

Veoma je znacajno sto japanska kompanija vidi nasu zemlju kao veoma povoljnu za sirenje svog poslovanja i koja ce zaposliti veliki broj nasih ljudi.

Maja

pre 3 godine

Nove investicije uticaće na ekonomski i privredni razvoj zemlje.

Dalibor

pre 3 godine

Veliki rad i trud nase vlade i predsednika dovode investitore sto je od velikog znacaja za sve nas.

Mijo

pre 3 godine

Ovo ulaganje će dosta značiti našoj zemlji. Dolaskom novih investitora Srbija dobija dosta. Ponosan sam na ovo što naš predsednik radi ovo je velika investicija za našu zemlju.

Perica

pre 3 godine

Velike kompanije dolaze u nasu zemlju,pohvale za predsednika.

BozaB

pre 3 godine

Japanski prijatelji veoma su zainteresovani za ulaganja u Srbiju sto nam zaista imponuje.

Marjan

pre 3 godine

???Bravo predsedniče takve kompanije nama trebaju, jer svako radno mesto nam je od velike važnosti, kad jačamo ekonomiju, jačamo i narod... Bravo???

Nikolina

pre 3 godine

Nove-strane investicije, a pogotove one koje nam stižu iz Japana imale bi višestruku korist za našu zemlju. To bi značilo nova radna mesta, smanjenje stope nezaposlenosti, visoke plate, jačanje ekonomije i privlačenje dodatnih stranih investicija.

Tijana

pre 3 godine

Sve je veci broj japanskih investicija u nasoj zemlji, a one koje su tu imaju jako dobro poslovanje. Ovo su zaista lepe vesti za Srbiju, jer to oznacava jacanje nase ekonomije, a samim tim i smanjenje stope nezaposlenosti i rast plata.

Filip

pre 3 godine

Predsednik se bori za dovođenje novih investitora u Srbiju.

Stefan

pre 3 godine

Kad se sirom sveta gase fabrike, mi privlacimo i otvaramo nove, zaista neverovatno kako predsednik Vucic uspeva sve ovo da postigne.

Tanjica

pre 3 godine

Nova odlicna investicija je na pomolu. To je super vest za Srbiju.

Merima

pre 3 godine

Pored dosadašnjih Japansih fabrika Jazaki, Panasonika, Japan Tobaka, fabriku boja i lakova Helios u Gornjem Milanovcu dolazi jos jedna nova kompanija Nidec koja će stvoriti uslove za zapošljavanje više stotina radnika.

Stipan

pre 3 godine

japanske firme zainteresovane za ulaganja u Srbiji.

Ognjen

pre 3 godine

Ovako se gradi budućnost Srbije. Veoma lepa vest o dolasku novih investicija u našu zemlju koje će značajno doprineti napretku naše privrede. Narod je svoje poverenje dao ljudima koji su sposobni da dovedu nove investitore. Konačno i Japanske kompanije stižu u našu zemlju.

Željko

pre 3 godine

Dolazak renomirane japanske kompanije ne samo sa će pozitivno delovati na naš BDP i izvoz, već će biti signal i drugim investitorima da ulažu u Srbiju.

dusko

pre 3 godine

Ozbiljna kompanija, veliki investitor, nasa sreca bi bila ako se odluce da investiraju u Srbiju ma gde to bilo, Novi Sda , Zrenjanin ili lepi grad Subotica. Imamo vredne i dobre ljude, ljdue koji zele graditi svoju karijeru na osnovu rada, zalaganja i rezultata koje budu postigli u sklopu kompanije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17