• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.09.2020

22:35

ĐURIĆ BIBERU: Kad bi Srbija  priznama Kosovo bili bi najbolji!

Politika

ĐURIĆ BIBERU: Kad bi Srbija priznama Kosovo bili bi najbolji!

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je večeras da profesor u Gracu Florijan Biber svakodnevno smisllja razlog da napadne Srbiju i kaže nešto loše o njenom društvu, a sada je, kako kaze, smislio da je Srbija kriva i za dugogodišnju krizu u EU i njen višegodišnji moratorijum na prijem novih članica

- Nije usporavanje evrointegracija posledica društvenih manjkavosti u Srbiji, iako smo prema Biberu mi verovatno najgore društvo na svetu, već problema u samoj EU, i toga su svesni i osnovci i ptice na grani, samo nije Biber - ukazuje Ðurić u saopštenju.

On ističe da nije problem u Srbiji i kvalitetu njenih unutrašnjih reformi, već u Kosovu i Metohiji i našoj rešenosti da uporno branimo srpske državne i nacionalne interese.

- Drugu bi pesmu pevao Biber i svi drugi antisrpski analitičati koji se pale na dugme kada bi Srbija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - ođednom bismo postali najbolji, najnapredniji i najmoderniji, a Biber bi imao materijal za još jednu knjigu o bauku srpskog nacionalizma i uspešnoj denacifikaciji Srba - ocenio je Ðurić.

On kaže i da nije srpskom narodu potrebno Biberovo tapšanje po ramenu, jer ono što na zakonit, demokratski i miran način branimo jeste osnov našeg samopoštovanja i identiteta i nećemo od toga odustati ni zbog čije kritike, a svakako ne zbog Biberovih svakodnevnih laži i izmišljotina.

Profesor Centra za jugoistocne evropske studije Univerziteta u Gracu Florijan Biber izneo je prethodno za N1 tvrdnju da je "zastoj u evrointegracijama rezultat stagnacije reformi u Srbiji" i kritikovao vlast da na njima ne radi dovoljno, kao i što još nema nove vlade.

On smatra i da bi EK trebalo da reaguje mnogo strože na kako tvrdi nedostatke vladavine prava u Srbiji.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, rekao je da mu "zvuci nerealno da Francuska i Nemačka očekuju rešenje do kraja godine" i ocenjuje da će pregovori trajati bar do sledeće godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kosovojesrpsko

pre 3 godine

G.Biber bi mogao malo da pogleda u evropsko dvoriste. Tad bi video da nista sto su Beograd i Pristina potpisali pod pokroviteljstvom EU, Pristina nije ispostovala i realizovala za razliku od Srbije. Garant briselskom sporazumu, kumanovskom sporazumu, Rezoluciji UN, Dejtonskom sporazumu, jesu zapadne zemlje i Amerika. Samo je srpski narod ispostovao sve ali, zapad uprkos tome jos uvek ucenjuje i pritiska Srbe. Zapadni politicari, analiticari i pregovaraci koji su pogazili sve sto su garantovali, nemaju vise kredibilitet da Srbima drze predavanje i da Srbiju i R.Srpsku ucenjuju. Austrija je u oba svetska rata bila na strani gubitnika, nemci isto tako, a sad su naj glasniji u pljuvanju srpskog naroda. Dali to kompleksi rade ili je mrznja toliko duboka do srpskog bica, da ne vide da mi jedini sve ispunismo a drugi nista. - I da sutra Srbija prizna juznu pokrajinu kao drzavu, nista se ne bi promenilo, trazili bi jos, jos jos dok ne ostane samo Avala sa vikend naseljima.

Dragan

pre 3 godine

Brisel i Vašington bi se oduševili kada bi Srbija priznala KIM ali lako je njima da poklanjaju tuđu teritoriju i proglašavaju je za nezavisnu državu, zašto ta ista Evropa Albancima sa KIM ne da deo svoje teritorije i naprave novu Albansku državu u srcu Evrope.

Stojan

pre 3 godine

Ne nebi bili najbolji nego najveci glupaci. I dosada su davali Srbiji kojekakve sargarepice i onda kad dobijusta hoce samo ignorisu sta su obecivali. Ne mogu da verujem da jos neko u Srbiji moze da bude toliko naivan da poveruje u tako nesto. Sutra ce doci neko tamo na vlast sto ce traziti da se Srbi nazivaju Siptarima i da Srbija bude velika Albanija. Onda ce traziti da Srbi priznaju da su krivci za oba svetska rata bez obzira sto je Srbija bila zrtva oba rata. I tako ce nastaviti dok kod ne pocnu svi Srbi lajati na Srbe kao u vreme Tita i kad "priznaju" da nikad nisu ni postojali nao narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija