• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2020

13:17

OBOŽAVAM SKEPTICIZAM I TREBA DA BUDETE SKEPTIČNI! Grenel: Držite nas za reč

Politika

OBOŽAVAM SKEPTICIZAM I TREBA DA BUDETE SKEPTIČNI! Grenel: Držite nas za reč

Podeli vest

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je danas novinarima, u ambasadi SAD, da "obožava skepticizam", kakav je podrazumevalo pitanje jednog novinara na pres konferenciji - šta je danas uz posredstvo SAD novo potpisano po pitanju saradnje srpske i kosovoske privredne komore, kada već postoji sporazum iz 2013. godine


"Obožavam skepticizam i treba da budete skeptični, da ovo ne bi ostale samo reči na papiru", rekao je Grenel.


Istakao je da su američka vlada i administracija predsednika Donalda Trampa veoma nestrpljivi po pitanju realizacije onog što je dogovoreno u Vašingtonu.

(VIDEO) STIŽU AMERIČKE INVESTICIJE! Grenel se obratio srpskom narodu: OVO NISU PAPIRI, VEĆ NOVI POSLOVI, RADNA MESTA, RAZVOJ PRIVATNOG SEKTORA

"Držite nas za reč", pručio je Grenel.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da je sporazum iz 2013. podrazumevao saradnju između komora po pitanju otkanjanja svakodnevnih barijera u poslovanju, kao što su međusobno priznavanje laboratorijskih testova, kao i fitosanitarinih i veterinarskih sertifikata, te rešavanje problema za poštanske usluge, železnicu i drugo, kao i poveizvanje kompanija.

"Mi smo od 2013. do danas listu dosta dobro ispunili i pomogli biznisu da funkcioniše, pomogli u teškim vremenima da se posao odvija i sklapaju zajedničke kompanije, kao i da se odvija trgovina", istakao je Čadež.

Foto: Tanjug

Objašnjava da je danas potpisana zajednička izjava da se napravi tim koji će se baviti podrškom implementaciji onoga što su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti.

RAZGOVORI ĆE SE VODITI NA VIŠE FRONTOVA! Koje će sve projekte Srbija predložti DFC?

"Da vidimo na koji način privatni sektor može da pomogne realizaciji, da nađemo eksperte i da imamo kompanije koje će biti zjedno sa nama iz oblasti logistike, energetike, IT ... koje mogu da daju doprinos u raznim oblastima", naveo je Čadež.

Poručio je da je sada ostalo da mi obavimo naš deo posla, a to je realizacija projekata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VIDIMO SE U BEOGRADU I PRIŠTINI! Grenel potvrdio dolazak!
Politika

VIDIMO SE U BEOGRADU I PRIŠTINI! Grenel potvrdio dolazak!

Sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom i Beogradom glavni su prioriteti administracije američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je večeras specijalni predstavnik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, pred dolazak u Prištinu i Beograd sledeće nedelje

20.09.2020

22:33

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija