• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2020

13:22

ĐURIĆ RAZBUCAO ĐILASA: Aplaudiraću ti kad vratić pare koje si ukrao!

Politika

ĐURIĆ RAZBUCAO ĐILASA: Aplaudiraću ti kad vratić pare koje si ukrao!

Podeli vest

Deo opozicije koju predvode Dragan Ðilas i Vuk Jeremić pokušava da uvredama, blaćenjem i širenjem mržnje diskredituje saradnike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da sve koji se bave politikom izjednači i baci u isto blato, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić


On je dodao da je cilj takvih napada da dođe do erozije poverenja u državne insititucije.


Povodom komentara na društvenim mrežama i u pojedinim medijima da je izabran za novog ambasadora u Vašingtonu zato što je nekoliko puta aplaudirao predsedniku Vučiću, Ðurić kaže da je uvek aplaudirao srpskim uspesima i rezultatima, te da je spreman da aplaudira i Draganu Ðilasu ''kada bude vratio pare koje je ukrao'', tačnije preko 500 miliona evra, koje je inkasirao, kaže Ðurić, u vreme obavljanja posla gardonačelnika Beograda.

TRAMP NAM JE ODAO PRIZNANJE ZA POTIGNUTE REZULTATE U VREME KORONE! Đurić: Ovo je šansa da izgradimo trajno dobre i bliske odnose sa SAD

''Kao što sam aplaudirao srpskoj pobedi na KiM i tome što je Srpska lista osvojila svih 10 poslaničkih mandata, spreman sam da aplaudiram i Ðilasu kada bude vratio pare koje je ukrao, kao i (Zoranu) Kesiću, (Ivanu) Ivanoviću kada prestanu da seju mržnju prema ljudima u Srbiji'', rekao je Ðurić za TV Hepi, a ta dva novinara nazvao je "dvorskim ludama" opozicije.

Na konstataciju da je kao bliski saradnik predsednika Vučića postao nova meta napada, Ðurić je naveo da je reč o novoj strategiji opozicije u kojoj se indirektno napada državna politika Srbije.

Ističe da je od medijskih napada na njega mnogo opasnije ono što se, kaže, narodu Srbije podmeće ostrašćena mržnja pod izgovorom tobožnje borbe za demokratiju i slobodu, koji su navodno ugroženi.

Foto: Tanjug

Dodao je da su principi politike koje je definisao predsednik Vučić, očuvanje političke stabilnosti u zemlji, očuvanje suvereniteta i nezavisnosti zemlje, ekonomski razvoj i napredak, demografski i biološki oporavak zemlje i očuvanje identiteta, kulture i tradicije srpskog i drugih naroda koji žive u Srbiji.

''Mi to želimo da očuvamo, a oni žele da se dočepaju popravljene državne kase, dok pojedini strani faktori ne žele Srbiju koja samostalno odlučuje o svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici. Iskoristiće sve instrumente, sve društvene mreže i dvorske lude da bi srušili politiku Srbija koja čuva svoje dostojanstvo i sama vodi računa o svojim interesima'', rekao je Ðurić.

DAN PRE SASTANKA DOBILI SMO INFORMACIJU DA JE U PRIŠTINI NEKO KOMEŠANJE! Đurić: Sve dok ne budu spremni da isporuče ZSO neka zaborave na bilo šta od onoga što očekuju

Poručio je da predsedniku Vučiću niko ne može da ospori to što je za osam godina uspeo da uspostavi jasno merljive kriterijume uspeha i napretka jedne zemlje.

Kako kaže, Vučić je u centar srpske politike kao merilo postavio to da li je u zemlji manja ili veća nezaposlenost i podsetio da je stopa nezaposlenosti u Srbiji 2012.godine bila blizu 27 odsto, a da je trenutno 7,3 odsto.

Spreman da sa Đilasom uporedi prihode i rezultate

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da je spreman da u svakom trenutku uporedi znanje, biografiju i rezultate u političkom delovanju sa predsednikom Stranke slobode i pravde (S SP) Draganom Ðilasom, kao i da ''''razmeni'''' sve što je prihodovao tokom obavljanja javne funkcije sa onim što je Ðilas stekao dok je bio gradonačelnik.

Reagujući na Ðilasove navode o Ðurićevoj biografiji i prihodima, Ðurić je primetio da je lider S SP vidno nervozan, jer se, kaže Ðurić, usudio da udari na temelje njegove propagandne mašinerije u koju je, kako ističe, Ðilas uložio mnogo novca i kojom seje mržnje i podele među građanima Srbije.

''Aplaudiraću njemu i njegovim saradnicima duže nego što sam aplaudirao srpskoj slozi na KiM i politici predsednika Vučića, ako uspe da objasni svoje poslovanje i bogaćenje dok je bio na vlasti, ali i kako će sa istom propalom politikom i isluženim i dokazano neuspešnim kadrovima doneti nešto novo Srbiji'', naveo je Ðurić u saopštenju.

Dodao je da je duboko svestan Ðilasove moći i snage, kao i rizika koji preuzima, ali da će zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti borbu za snažnu, razvijenu i uspešnu Srbiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Djilas takve pijune i koristi za napade na sve one koji mu ne odgovaraju.

Sale

pre 3 godine

Đilasovi pokušaji da prikupi političke poene postaju smešni!

Jovana

pre 3 godine

Mislim da bi trebalo otvoriti istragu o tome kako je Đilas došao do tih para

Perica Savic

pre 3 godine

Kad ce Djilas tajkun konacno da odgovara?

Maja

pre 3 godine

Mogu samo da mastaju da ce preuzeti neke zasluge.....svi znamo ciji su ovo uspesi.

Filip

pre 3 godine

Đilas napada predsednika i njegove saradnike koji rade u interesu Srbije.

Ivana

pre 3 godine

Dragan Đilas neka vrati svaki dinar koji je pokrao pa tek onda da pregovara sa Vučićem.

TRAMP NAM JE ODAO PRIZNANJE ZA POTIGNUTE REZULTATE U VREME KORONE! Đurić: Ovo je šansa da izgradimo trajno dobre i bliske odnose sa SAD
Politika

TRAMP NAM JE ODAO PRIZNANJE ZA POTIGNUTE REZULTATE U VREME KORONE! Đurić: Ovo je šansa da izgradimo trajno dobre i bliske odnose sa SAD

Za Srbiju je veoma važno što je američki specijalni izaslanik Ričard Grenel vrlo brzo posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu došao u Beograd i Prištinu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i dodao da predsednik SAD Donald Tramp preko Grenela kreće u munjevito sprovođenje dogovora iz Bele kuće

22.09.2020

11:06

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija