• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2020

15:02

NIJE MI JASNO ZBOG ČEGA SE ŽALI KRIVOKAPIĆ?! KOJA POBEDA TREBA DA MU SE ČESTITA?! Đukanović: Još uvek se ne zna da li će biti predsednik vlade!

Politika

NIJE MI JASNO ZBOG ČEGA SE ŽALI KRIVOKAPIĆ?! KOJA POBEDA TREBA DA MU SE ČESTITA?! Đukanović: Još uvek se ne zna da li će biti predsednik vlade!

Podeli vest

Prateći postizborna zbivanja u Crnoj Gori, a svakako kao neko ko se toliko godina borio protiv antisrpskog režima Mila Đukanovića, nekako dajem sebi za pravo da pružim određeni koementar prema "pobednicima" izbora i njihovom ponašanju, posebno prema Srbiji, istako je član Glavnog odbora SNS Vladimir Đukanović na svom Fejsbuk profilu

Namerno sam stavio navodnike po pitanju pobednika, jer učeći tolike godine u politici i aktivno se baveći istom naučio sam da je pobednik onaj ko je prvi, a ne onaj ko je drugi, treći, peti ili ne znam koji. Svakako, događa se da pobeda bude nedovoljna i da bude zapravo pirova tako da pobednik ostaje praznih šaka, ali kako god ne može se pobednikom nazivati partija URA koja je četvrta po plasmanu, niti demokrate koje su treće. Da su svi oni zajedno sa koalicijom "Za budućnost Crne Gore" izašli na izbore, onda bi mogli da kažemo da je neka jedinstvena koalicija bila prva i odnela pobedu. Zato mi nije jasno zbog čega se žali dr Zdravko Krivokapić jer mu niko nije čestitao pobedu. Koju pobedu? Koalicija na čijem čelu je bio bila je druga, koliko znam još nije postao predsednik vlade i još uvek se ne zna da li će biti predsednik vlade. Ukoliko se to dogodi tada se šalje čestitka. Do tada je to besmisleno, jer nisu bili predsednički izbori pa da je on svojim imenom i prezimenom direktno pobedio kao nečiji predsednički kandidat. 

ADVOKATI, DA LI VAM JE PRIJATNO ŠTO VAS ALEKSIĆ NAZIVA KRIMINALCIMA? Vladimir Đukanović razobličio gnusne laži potpredsednika Narodne stranke!

Sa druge strane, ne razumem određene žaoke prema Srbiji koje se upućuju. Zapravo, to mogu da prihvatim od Dritana Abazovića npr. Prirodno je da on zastupa stavove svog naroda i tu nema puno prostora da se bilo ko od nas ljuti. Ipak, nisu mi jasne otrovne strelice koje dolaze od gospodina Krivokapića. Da li zaista neko misli da je Milo mogao da izgubi, a da nije bilo poprilično velikodušne i izdašne pomoći Srbije? Znate, nemojmo da se pravimo naivni. Pišem kao neko ko je toliko izbornih procesa u Crnoj Gori prošao i realno nikada se nije osećala ovolika podrška Srbije kao sada. Ona je bila ključna. Bio sam presrećan zato što je tokom izbora tako nešto prihvatila i Mitropolija Crnogorsko-Primorska, kao i eparhija Budimljansko-Nikšićka. Bez Srbije ovo se nije moglo dogoditi koliko god da se o tome javno ne govori, ali nemojmo da ljude tretiramo da su glupi, jer i slep čovek vidi da je uloga Srbije bila presudna. I Bogu hvala da je tako bilo. Zato, ne razumem izjave gospodina Krivokapića. Da se razumemo, Crna Gora ima pravo da vodi samostalnu politiku.

STVARNO MI NIJE JASNO ZAŠTO TOLIKO LAŽEŠ?! Đuka rasparcelisao Aleksića: Ko ti iz istrage dotura poluinformacije?!

Nezavisna je država. Niko ne traži Crnoj Gori da vodi srpsku politiku, ali svakako da bi bilo dobro da ona ne bude antisrpska kao do sada. Ne postoji Crnoj Gori niko bliži do Srbije i potpuno je prirodno i normalno da se ta veza učvršćuje i da se saradnja odvija na najvišem mogućem nivou. Da li Srbija ima određene interese u Crnoj Gori? Naravno da ima i bilo nenormalno da nema. Najpre ima interes da se zaštiti srpska kulturna baština i srpska istorija koja je bila stub stvaranja Crne Gore kroz vekove. Svakako, interes nam je da sačuvamo naš narod od daljih ataka i asimilacije. Imamo i ekonomske interese, jer Crne Gora izlazi na more. Sve to se kroz razgovore dogovara, ali niko nema nameru Crnoj Gori ništa da nemeće. Zato, nema potrebe ni gospodin Krivokapić da se zaklinje da nije prosrpski političar, a posebno nema potrebe da pravi unapred otklon od predsednika Srbije povezujući ga kroz izmišljene priče sa sadašnjim predsednikom Crne Gore. Tog laganja smo se naslušali sve ove godine. Gospodin Krivokapić ako postane premijer, a s obzirom na jezivu ekonomsku situaciju u Crnoj Gori koja ga čeka, sasvim je prirodno da dođe u Srbiju po pomoć. 

MAJSTORI, KAKO SEJETE TAKO ĆETE DA ŽANJETE! Đukanović odgovorio Komšiću i Džaferoviću

Samim tim, neka razmišlja u pravcu razvijanja saradnje, a ne pravljenja otklona od onih koji će mu sigurno vrlo brzo zatrebati.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xy

pre 3 godine

Ama covece,gledaj svoja posla i cisti svoje dvoriste!Sta tebe interesuje i zasto uopste komentarises dogadjaje u susedstvu kad to nije tvoja glavobolja.Zar nema ama bas niko u vasoj partiji (kako se vec zove)da vas iole urazumi da vi ipak niste "najpametniji",pre bih rekao suprotno.Dosts vise nemoj da brukas ni sebe a ni partiju kojoj se toliko dicis.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija