• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2020

17:05 >> 17:28

(VIDEO) NI ĐILAS NI MARINIKA NISU OD JUČE! Jovanović zakucao kvazi opoziciju: Ovo nema veze sa izborima, već sa zakonom!

Politika

(VIDEO) NI ĐILAS NI MARINIKA NISU OD JUČE! Jovanović zakucao kvazi opoziciju: Ovo nema veze sa izborima, već sa zakonom!

Podeli vest

Povodom medijskih natpisa i iznošenja neistinitih informacija u vezi sa poslovanjem kompanije Asseco SEE u Srbiji, u toku je vanredna konferencija za medije direktora Kancelarije za tehnologije i elektronsku upravu Mihaila Jovanovica

O izjavama Marinike Tepić:

- Marinika Tepić ni njen šef Dragan Đilas nisu od juče i mnogo su mogli da urade da bi ti registri bili valjani i da danas brže i bolje razvijamo elektronske usluge. U matičnoj knjizi rođenih od 1920. godine pa naovamo, bilo je 14 miliona 863 hiljade podataka, ali smo konstatovali da u matičnoj knjizi umrlih imamo 3.241.000 građana koji su bili preminuli, iako su se vodili u matičnoj knjizi rođenih. Daljom analizom smo konstatovali da u matičnoj knjizi rođenih imamo građane koji ni nemaju JMBG, preko 2.800.000 građana. Verovali ili ne, u MKR, preko 1.100.000 građana nisu imali ni državljanstvo. U okviru jedne opštine ili grada, dupli JMBG je imalo 220.000 građana, a u okviru različitih opština skoro 30.000 građana, neispravan datum rođenja je imalo preko 80.000 građana. Zašto nam treba centralni registar stanovništva, da bi mogli da razvijamo savremenu elektronsku upravu? Da bi uveli red i zdrav razum u rad Javne uprave, a konkretan primer šta će to značiti je to da kada se neki podatak promeni (na primer, prezime), jednog dana, a to će biti jako brzo, kada se promeni podatak, on će biti dostupan svim institucijama koje će moći da ažuriraju sve o građanima, zato nam je sve ovo potrebno. Ovo nema nikakve veze ni sa izborima, već sa zakonom o centralnom registru i o elektronskoj upravi.

 

Podsetimo, povodom medijskih natpisa i iznošenja neistinitih informacija u vezi sa poslovanjem kompanije Asseco SEE u Srbiji, u nastavku je izjava Borda direktora kompanije Asseco SEE.

„Danima smo izloženi organizovanoj kampanji koja se vodi protiv naše kompanije, tokom koje se iznose neistine o poslovanju Asseco SEE i pored činjenice da su javno dostupni svi podaci o poslovanju kompanije sa javnim sektorom. Važno je pomenuti i činjenicu da u poslovima i ugovorima koji su tema medijskih navoda pored kompanije Asseco SEE učestvuje i dvocifren broj konzorcionih partnera, što je, takođe, i javno dostupan podatak.

Kao kompanija koja svoj poslovni ugled pažljvo gradi, oslanjajući se isključivo na zavodoljstvo svojih klijenata, svoj ugled od netačnih, zlonamernih, paušalnih optužbi branićemo pred svim nadležnim institucijama. Ovu izjavu dajemo kako bismo zaštitili kompaniju Asseco SEE, naše zaposlene i poslovanje od javnih optužbi kojima smo sada izloženi, a koje nam nanose štetu.

Grupacija Asseco South Eastern Europe, u čijem je vlasništvu kompanija Asseco SEE u Srbiji, deo je Asseco grupe koja posluje u više od 55 zemalja sa više od 27.000 zaposlenih, čije su članice izlistane na Varšavskoj berzi, berzi u Tel Avivu i američkoj NASDAQ Global Markets. Javni sektor, kao i sektor energetike, su među strateškim oblastima Asseco grupe koja, kao priznati dobavljač rešenja za sektor energetike, nudi proizvode i usluge u ovom domenu u 40 zemalja na 4 kontinenta, isporučujući rešenja za upravljanje uslugama za više od 200 kompanija u Evropi. Takođe, Asseco grupa je među prve 3 softverske kompanije koje obezbeđuju rešenja za javni sektor u regionu centralnoistočne Evrope za više od 350 organizacija, uključujući 220 lokalnih državnih tela u Poljskoj.

U Srbiji i regionu uspešno poslujemo 30 godina, a za to vreme prešli smo razvojni put od lokalnog start-apa sa nekoliko zaposlenih, do članice grupacije Asseco South Eastern Europe, koja u Srbiji trenutno ima skoro 700 zaposlenih, i lidera u inovacijama u IT sektoru, razvoju vodećih rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, kao i predvodnika u pružanju rešenja za sektor telekomunikacija, energetike, komunalnih usluga i javni sektor.

Više od jedne decenije poslujemo sa javnim sektorom i imamo uspešnu saradnju sa više od 20 institucija. Reč je o javnim procesima u kojima mogu da učestvuju sve zainteresovane strane i za koje postoje nadležne institucije i regulatori koji se bave ovim pitanjima, što potvrđuje da smo sve projekte dobili na osnovu stručnosti i rezultata koje postižemo kao jedna od najvećih IT kompanija u Evropi“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomic Banae

pre 3 godine

Kako ne shvatate, pa oni se pojedoše ko mesec, toliko se radi i gradi a ne mogu da se ugrade... Tal od mosta na Adi je već gotovo pojeden.

predragm

pre 3 godine

Posto ste radili knjige rodjenih i umrlih od 1920 znaci da znate i trebate da obavestite javnost o broju ubijenih u Jasenovcu, broju useljenika u Srbiju 90 godina iz Hrvatske, Bosne i Kosova kao i broj poginulih u bombardovanju Nato. Da objavite broj ljudi koji nemaju maticni broj jer je to utice na broj glasaca u Srbiji. Sve te podatke treba dati javnosti.

Goran

pre 3 godine

Dok je g. Jovanović bio u JP "Pošta Srbije", čini mi se da je i tada Aseco imao par poslova u tom Preduzeću..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija