• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.09.2020

17:39

BOŠKO OBRADOVIĆ JE KONAČNO POKAZAO SVE ONO ŠTO SMO ODUVEK ZNALI! Mirković: Dveri napade predstavljaju kao spontani skup!

Politika

BOŠKO OBRADOVIĆ JE KONAČNO POKAZAO SVE ONO ŠTO SMO ODUVEK ZNALI! Mirković: Dveri napade predstavljaju kao spontani skup!

Podeli vest

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković izjavio je danas da je nedopustivo to što lider Dveri Boško Obradović i njegovi saradnici žele da fizičke napade predstave kao spontani skup i miran protest

Mirković kaže da se lider Dveri Boško Obradović krio iza poslaničkog imuniteta i da sada, kad ga više nema, moli svoje saradnike i političke istomišljenike da ga brane za sve sto je učinio.

- Boško Obradović je konačno pokazao sve ono što smo oduvek znali i tvrdili, a to je da je najobičnija kukavica koja se krila iza poslaničkog imuniteta, a sada kada taj imunitet više nema, on kuka i svoje poltrone nagovara da ga nevešto brane - naveo je Mirković u pisanoj izjavi.

Dodaje da je presmešno to što predstavnici pokreta Dveri fizički napad i ugrožavanje života narodnih poslanika, pre svega Marjana Ristićevića, žele da predstave kao spontani skup i mirni protest.

- Koliko nemaju ni gram stida najbolje pokazuju i video snimci u kojima se jasno vidi napad i na Zlatibora Lončara i Marjana Ristićevića, kao i pozivanja od strane Boška Obradovića na fizički obračun - navodi Mirković.

On kaže i da je nedopustivo i to što je Obradović upadao sa motornom testerom u RTS, pozivao da se kamionom zgaze policajci, napadi na žene, pokušaj nasilnog ulaska u Skupštinu i razvaljivanje vrata zastavom Srbije, povreda ruke predsednice parlamenta Maje Gojković, u plenumu napad na poslanike, rušenje gradilišta po Beogradu, napad na članice RIK-a...

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče sudu optužni predlog protiv lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog nasilja nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine.

Obradović i ostali terete se za krivično delo nasilničko ponašanje, da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u skupštinu, dok su i drugi poslanici ulazili.

U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.

Obradović i ostali osumnjičeni, negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta „Dveri".

Ostali osumnjičeni su, kako navodi tužilaštvo, rekli da su tom prilikom prisustvovali skupu Srpskog pokreta „Dveri" .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija