• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2020

09:16

I ZA NAS JE ZSO ZATVORENA TEMA, O ČEMU DA PREGOVARAMO?! Dačić stavio tačku na ovo pitanje: TO JE POTPISANO, ČEKAMO REALIZACIJU!

Politika

I ZA NAS JE ZSO ZATVORENA TEMA, O ČEMU DA PREGOVARAMO?! Dačić stavio tačku na ovo pitanje: TO JE POTPISANO, ČEKAMO REALIZACIJU!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da je i za Beograd pitanje Zajednice srpskih opština zatvorena tema, o kojoj se ne pregovara jer je već potpisano i treba da se realizuje

Dačić je tako odgovorio na izjavu premijera privremenih institucija u Prištini Avdulaha Hotija da je "Zajednica srpskih opština zatvoreno pitanje".

- O čemu da se pregovara, kada je to potpisano. Pa zar treba sada neko posle sporazuma u Vašingtonu da neko vidi da li će se realizovati tačke iz tog sporazuma. To tako ne rade ozbiljni partneri - rekao je Dačić u emisiji "Politikon" jagodinske televizije Palma plus.

Navodi da time pokazuje da "laže sve" i da nešto prihvate samo da se ne bi naljutili razni faktori.

- Da li to sada znači da i ovo što je sada potpisano u Vašingtonu Priština neće da realizuje - upitao je Dačić, preneo je SPS u saopštenju.

Navodi da je u Vašingtonu dogovoren moratorijum za aktivnosti za povlačenje priznanja i za aktivnosti Prištine u drugom smeru, a da je nakon toga Priština pozivala BiH da prizna Kosovo.

- Pokazao sam Ričardu Grenelu pismo koje je ministarka spoljnih poslova takozvanog Kosova uputila Bosni i Hercegovini u kome poziva Bosnu i Hercegovinu da prizna Kosovo. Amerikanci su odmah zvali Hotija i sve ostale iz njegovog tima i pitali ih zašto su to uradili. Srbija se pridržava potpisanog, Priština se ne pridržava - rekao je šef srpske diplomatije.

Pita i kakav je kredibilitet svih mogućih političkih rešenja, ako Priština neće da sprovede ono što je dogovoreno u Briselu, kao i kakav je kredibilitet Brisela.

- U čemu je razlika između Brisela i Vašingtona. Vašington kada nešto kaže to je gvozdena pesnica, a Brisel očigledno nije. Brisel očigledno ne želi da upotrebi svoj autoritet. Iz Brisela i Berlina smo sto puta čuli da nema promena granica, iako su oni promenili naše granice, a nijednom nismo čuli da Priština mora da formira Zajednicu srpskih opština - naglasio je Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Gospodine ministre sve ste u pravu. Treba sve staviti na led dok ne počnu da primenjuju ono što su potpisali

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija