• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2020

08:21

PREDSEDNIK SRBIJE JESTE, MORA I TREBA DA BUDE PREDSEDNIK SVIH SRBA! Vulin: Srbi moraju da postanu jedinstven politički narod

Politika

PREDSEDNIK SRBIJE JESTE, MORA I TREBA DA BUDE PREDSEDNIK SVIH SRBA! Vulin: Srbi moraju da postanu jedinstven politički narod

Podeli vest

Srbi moraju da postanu jedinstven politički narod i sve ključne odluke o našem nacionalnom biću, o našem nacionalnom pitanju moramo da donosimo zajedno, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin


Komentarišući tekstove koji se pojavljuju u medijima u regionu, a u kojima se navodi da predsednik Aleksandar Vučić stvara "srpski svet", "Dušanovo carstvo" ili da se uspostavlja nova "srpska hegemonija", Vulin je za tv Prva ponovio da je predsednik Srbije predsednik svih Srba.


"Predsednik Srbije jeste, mora i treba da bude predsednik svih Srba. Kada Tirana pozove, recimo predsednika opštine Bujanovac i Preševo da im kaže kako će da naprave lokalnu samoupravu i da im kaže da izbace komšije Srbe prvi put iz vlasti u Bujanovcu, to je u redu? To nije "Velika Albanija", nije hegemonija? A ako Aleksandar Vučić da neku izjavu ili razgovara sa Srbima u regionu ili pomogne Srbima u regionu, to je hegemonija, to je "Velika Srbija"? Dosta smo se mi izvinjavali za "Veliku Srbiju". Kome se mi to izvinjavamo? Da, treba da stvaramo srpski svet u smislu da Srbi moraju da postanu jedinstven politički narod", poručio je Vulin.

Vulin je rekao da brigu o Srbima, ma gde oni da žive, ne smatra mešanjem u unutrašnje stvari drugih država i podsetio kako su se prema srskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi ponašali u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj.

"Da smo bili dovoljno pametni da u dve Jugoslavije već jednom nacrtamo gde to mi živimo i da se to gde živimo zove Srbija, da smo imali hrabrosti i pameti da to uradimo, sada ne bismo pričali o tome", rekao je Vulin i ddoao da se to nije desilo i da su velike sile rekle "Svi mogu da se ujedine, Srbi ne mogu".

Foto: Tanjug

 

On je napomenuo i da 80 miliona Nemaca posle dva svetska rata živi u jednoj državi, a da se "ne daj Bože osam miliona Srba ujedini i da žive zajedno, to bi bila katastrofa".

"Dosta smo pristajali na tu laž. Verujem da treba da stvaramo srpski svet. Voleo bih da predsednik Vučić radi upravo na tome i da ove optužbe budu baš tačne. I da, predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste predsednik svih Srba, bez obzira gde žive i kad povlači bilo koji potez on razmišlja kako će se to odraziti na Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini", rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dovođenje Borisa Miloševića na kninsku tvrđavu, da bi učestvovao u proslavi godišnjice "Oluje", u kojoj je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba, ministar Vulin vidi kao poruku Hrvatske za predsednika Vučića, u kojoj se kaže da "hrvatski Srbi" nisu deo jedinstvenog političkog prostora Srbije i Srba.

"Svi smo deo jedinstvenog političkog prostora. Mi smo jedan narod. Ne možete doneti ni jednu odluku, a da ne razmišljate kako će se odnositi na druge delove srpskog naroda. Ne živimo u jednoj zemlji, voljom velikih sila, ne našom voljom, ali pravimo srpski svet", reko je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 3 godine

Predsednik je osoba koja štiti interese svih Srba. To je njegova obeveza i dužnost.

Lala iz Banata

pre 3 godine

Срби су имали своју јединствену државу у којој су живели заједно...Звала се прво: Држава Срба, Хрвата и Словенаца, а потом, од 1929. ЈУГОСЛАВИЈА...Југославију је срушио НАТО а "нож у леђа" су јој забили управо Словенци и Хрвати, па потом и Муслимани, који су од те и такве ЈУГОСЛАВИЈЕ понајвише профитирали...Зашто...? Јер су увек били слуге и подрепаши тзв. НОВОГ светског поретка који су правно устројили и дали му то име: Хитлер и Мусолини... Паметном - доста...Срби су увек били на антифашистичкој страни...УВЕК и ВЕЋИНСКИ...Нажалост ФАШИЗАМ у новој форми НОВОГ светског поретка поново маршира... Сведоци смо у времену... Стари савезници фашиста Словенци, Хрвати и Муслимани Југославије, одмах су стали уз њега, надајући се новим "лакејским чизмама"...!! "Чизме" су добили баш као и одређену политичку самосталност, по цену да убијају и протерују Србе... ЈЕР СРБИ СУ БА БАЛКАНУ једина препрека НОВОМ СВЕТСКОМ ПОРЕТКУ...Запамтите то...!!

Mira

pre 3 godine

Samo ujedinjeni možemo ostvariti zacrtane ciljeve, a to su bolji život svih građana Srbije.

Nesica

pre 3 godine

Vucic je pravi predsednik jedne drzave koji se bori za svoju drzavu i svoj narod i to radi dosta uspesno. Uspeo je od katastrofalnog stanja koje je zatekao kad je dosao na vlast, da postigne da je Srbija danas veoma cenjena i postovana u svetu i jedna od vodecih zemalja u regionu!

Željko

pre 3 godine

Očigledno nekima u regionu smeta srpsko jedinstvo i snažna srpska država.

Nele

pre 3 godine

Mnogima smeta sloga srpskog naroda i jaka Srbija, ne smemo dozvoliti da nas razjedine!

Stefan

pre 3 godine

Vucic je covek koji se iskreno i svim srcem bori za Srbiju ono sto je nasa obaveza jeste da mu pruzimo podrsku za dalju borbu koja je za dobrobit svih nas.

Mara

pre 3 godine

Vucica mrze jer je sposoban covek koji stiti interese Srbije, ima svoje stavove i ne pristaje ni na kakve ucene.

Prvoborac

pre 3 godine

Srbija i Srbi moraju da se konačno ujedine pod jednu kapu i da im to bude prioritet.

Ikac

pre 3 godine

Sada je vise nego ikad potrebno da svi budemo ujedinjeni! Samo napred!

BozaB

pre 3 godine

Samo i iskljucivo ujedinjeni mozemo se na pravi nacin boriti za nase nacionalne interese.

sasa

pre 3 godine

Predsednik se bori za bolju budućnost Srba i Srbije.

Nera

pre 3 godine

Samo ako budemo ujedinjeni mozemo da imamo dobru buducnost.

Zvoncica

pre 3 godine

Svaka reč je na mestu. Zna se koja je dužnost predsednika! I kao svaka nacija i država i mi treba da se držimo zajedno da bi smo bili jači!

dada

pre 3 godine

Predsednik jeste tu da sluzi svom narodu i stiti interese svih Srba.

lana

pre 3 godine

Jedinstvo i sloga je ono što je za opstanak naroda najvažnije.

Nikolina

pre 3 godine

Vučić je zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici, kao i svakodnevnom radu uradio mnogo toga kako na polju ekonomije tako i na polju diplomatskih odnosa, a to dokazuju dela i rezultati kao i poštovanje koje smo povratili u svetu.

Tami

pre 3 godine

Predsednik Aleksanar Vucic je pravi predsednik jedne drzave koji se bori za svoju drzavu i svoj narod i to radi dosta uspesno.

jova

pre 3 godine

Srbi jesu i biče jedinstven narod,a naš predsednik je tu da štiti i brani interese svih Srba, ma gde oni žive

Rade

pre 3 godine

Covek se bori za interese Srba i samo ujedinjeni mozemo ostvariti zacrtane ciljeve. Ne razumem zasto pojedincima to smeta. Zivela Srbija!

Zeljko

pre 3 godine

Gde god se Srbin i jedan nalazi imaće zaštitu od predsednika Vučića to treba svima da je jasno, jer on radi za svoj narod i zato ga narod i bira.

Sava

pre 3 godine

Samo ujedinjeni možemo ostvariti zacrtane ciljeve

Dragan

pre 3 godine

Ništa tu nije loše kada se kaže da je Vučić predsednik svih Srba ma gde oni živeli. Ako se naši sunarodnici nalaze u nekoj stranoj državi oni moraju da poštuju važeće zakone i suverenitet te države ali su u duši uvek Srbi i tako će ostati. Ne vidim razlog kome smeta što Srbi u dijaspori vole i podržavaju svoju matičnu državu i pomažu je u skladu sa zakonima i svojim mogućnostima a i država Srbija vodiće o svim svojim raseljenim Srbima koji su otišli trbuhom za kruhom u inostranstvo.

Ognjen

pre 3 godine

Konačno imamo čoveka na čelu države koji zaista vodi računa o Srbima kako treba. Kako o onima u Srbiji, tako i van njenih granica. Drugi zaista mogu da nauče puno toga od njega i njegovog rada.Srpski narod u celom regionu ima koristi od ekonomskog napretka koji Srbija beleži poslednjih godina.

Mina

pre 3 godine

Hvala Vam gospodine predsedniče, na jačanju Srbije, na zalaganju Vlade Srbije sa Vama na čelu za bolju, prosperitetniju Srbiju. Najveća nagrada je za Vas srećni građani svih nacionalnosti! Hvala svima koji se časno bore za jačanje bezbednosti građana i celog regiona! Zajedno smo jači!

Mika

pre 3 godine

Srbi moraju da se ujedine i da se zajedno bore za svoje bolje sutra. Niko drugi neće da nas pogleda i da se bori za nas kao mi sami, a sad imamo i lidera koji može da nas ujedini.

SREĆA PA ANDREJ NIJE ĐILAS, ON NEĆE PLAKATI PRED KAMERAMA! Vulin: Lažovi nisu naveli ni jedan jedini dokaz svojih paorskih priča!
Politika

SREĆA PA ANDREJ NIJE ĐILAS, ON NEĆE PLAKATI PRED KAMERAMA! Vulin: Lažovi nisu naveli ni jedan jedini dokaz svojih paorskih priča!

Lažovi koji autoritetom institucija u kojima se nalaze pokušavaju da opravdaju svoje laži, lažovi koji nikada nisu pitali šta je sa postupcima protiv Đilasa i ostalih koji su označeni kao nosioci korupcije u izveštaju koji je podnela Verica Barać, kao dokaz korupcije navode da „paori pričaju da je Andrej Vučić vlasnik sve zemlje u Vojvodini“, ne kažu koji paori, ne kažu kada su to i kome rekli, ne kažu ni koje zemlje je Andrej vlasnik, samo da su im to rekli „paori“, izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

24.09.2020

13:08

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59