• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2020

10:57

NEMA JAKE I STABILNE SRBIJE BEZ JAKOG I STABILNOG REGIONA! OVO JE PRAVO LICE SRBIJE! Brnabić: Jovanović već obilazi region, DFC DONOSI KORIST SVIMA!

Politika

NEMA JAKE I STABILNE SRBIJE BEZ JAKOG I STABILNOG REGIONA! OVO JE PRAVO LICE SRBIJE! Brnabić: Jovanović već obilazi region, DFC DONOSI KORIST SVIMA!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu


Ona je za tv Pink rekla da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu on pregovara tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.


"Od te Kancelarije korist će imati ceo region jer je on (Vučić) prvi postavio tezu "nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona". Pregovarao je o regionalnoj Kancelariji, iako će ona najviše doneti Srbiji kao najjačoj ekonomiji regiona", precizirala je Brnabić i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Brnabić je dodala da su SAD samim tim što su pronašli Jovanovića i postavili ga na čelo Kancelarije u Beogradu pokazali koliko im je stalo do Srbije.

"SAD samim tim što su pronašli Džona Jovanovića, što su sa pažnjom gledali kako da nađu fenomenalnu osobu, u radu sa privatnim sektorom, sa finansijskim institucijama, čoveka sa mnogo veza, ali srpskog porekla, čoveka koji govori srpski, zaposlili ga u DFC i doveli ovde, pokazuje koliko im je stalo do osnosa sa Srbijom, građanima, našim kompanijama", rekla je ona.

Komentarišući jučerašnji događaj u Pranjanima, otvaranje aerodroma, obeležavanje operacije Halijard, ali i saradnju sa Vašingtonom, posetu najviše delegacije SAD Beogradu, otvaranje Kanceralije..., Brnabić je ocenila da sve to pokazuje drugačiju i iskrenu sliku Srbije.

"Ne imidž, jer imidž je ono što pokusavate da napravite, ovo je pravo lice Srbije", poručila je premijerka.

Ocenila je i da je jučerašnji dan bio značajan dan za odnose Srbije i SAD, što se moglo čuti i od predsednika Vučića i od ambasadora Godfrija.

Foto: printscreen RTV Pink

"Poruka koja je bila suštinska jeste da obe zemlje mogu biti jako dobre ukoliko rade zajedno.

U ovoj nedelji smo imali delegaciju iz SAD na najvišem nivou u istoriji Srbije. Bila je ovo jedna fantastična nedelja za odnose sa SAD. To je naravno, predsednik Vučić gradio iz dana u dan, iz godine u godinu", rekla je Brnabić.

Kako kaže, ranije u Srbiji nisu obeležavane takvi događaji, a obeležavaju se tokom mandata predsedika Vučića.

Prema njenim rečima, i promeni slike SAD u Srbiji izuzetno je doprineo ambasador Godfri.

Premijerka je rekla da Srbija može mnogo da ponudi svetu, ali i da je mnogo važno da pričamo o budućnosti.

"Ništa od ovoga nije palo sa neba. Ovo je rezultat napornog rada predsednika Vučića, ali i čitavog njegovog tima, svih ovih godina“, zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija